Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Ронда Бърн. Вълшебството

Американска. Първо издание

ИК „Изток-Запад“, София, 2012

Редактор: Минка Цветомирова

Коректор: Людмила Петрова

История

  1. — Добавяне

Ден 25
Открийте вълшебния знак

„Животът е игривост… Трябва да играем, за да преоткрием вълшебството навсякъде около нас.“

Флора Колао (р. 1954) — писателка и терапевтка

Днешното упражнение, Открийте вълшебния знак, е едно от любимите ми упражнения, защото това е игра, която играете с Вселената, и е много забавна!

Представете си, че Вселената е дружелюбна и грижовна и че иска вие да имате в живота си всичко, което желаете. Понеже Вселената не може просто да дойде и да ви даде желаното, тя използва закона за привличането, за да ви даде знаци и подсказки, за да ви помогне да изпълните мечтите си. Вселената знае, че трябва да изпитвате благодарност, за да осъществите мечтите си, така че изпълнява своята роля в играта, като ви дава лични знаци, които да ви напомнят да бъдете благодарни. Тя използва хората, обстоятелствата и събитията, които ви обграждат във всекидневието ви, като магически знаци, за които да бъдете благодарни. Това действа по следния начин:

Ако чуете сирена на линейка, вълшебният знак от Вселената е да бъдете благодарни за отличното си здраве. Ако видите полицейска кола, вълшебният ви знак е да бъдете благодарни за безопасността и сигурността си. Ако видите някой да чете вестник, това е вашият вълшебен знак да бъдете благодарни за чудесните новини.

Ако искате да промените теглото си, когато видите друг човек с идеалното за вас тегло, това е вълшебният ви знак от Вселената да бъдете благодарни за идеалното си тегло. Ако искате романтична връзка, когато видите лудо влюбена двойка, това е вашият вълшебен знак да бъдете благодарни за идеалния партньор. Ако искате да имате деца, когато видите бебета и деца, последвайте вълшебният знак и бъдете благодарни за децата. Когато минете край банка или банкомат, това е вълшебният ви знак да бъдете благодарни за изобилието от пари. Когато се приберете у дома, това е вълшебният ви знак да бъдете благодарни за дома си, а когато съседката се отбие на по кафе или й помахате през улицата, това е вълшебният ви знак да бъдете благодарни за съседите си.

Ако се случи да видите някое от материалните желания от списъка си, като например мечтаната къща, кола, мотоциклет, обувки или компютър, това, разбира се, е вълшебният знак от Вселената да бъдете благодарни за желаното нещо сега!

Когато в началото на деня някой ви каже „Добро утро“, вие получавате знак да бъдете благодарни за добрата сутрин. Ако срещнете някого, който е истински щастлив, това е вълшебният ви знак да бъдете благодарни за щастието. А ако чуете неволно друг човек да казва благодаря, където и когато и да било, това е вашият вълшебен знак да кажете благодаря!

Вселената разполага с безброй находчиви начини да ви даде знак да бъдете благодарни във всекидневните си занимания. Няма начин да разберете погрешно някой вълшебен знак или да го възприемете неправилно, защото за каквото и да си помислите, че е знакът, ще сте прави! Вселената използва закона за привличането, за да ви даде вълшебен знак, така че вие винаги привличате точно онези знаци, за които трябва да бъдете благодарни в този момент.

Откриването на вълшебния знак се е превърнало във всекидневна игра, която аз играя, а с практиката вече автоматично виждам всички вълшебни знаци, които Вселената ми дава, и отдавам благодарност за всеки един от тях. И не преставам да се въодушевявам и удивлявам на това как Вселената открива все нови начини да ми даде знак да пусна в действие вълшебството на благодарността!

Когато ми се обади приятел или роднина, това е знак да бъда благодарна за тях. Когато някой каже: „Не е ли прекрасен ден“, това е знак да бъда благодарна за хубавото време там, където живея, и за поредния прекрасен ден. Ако някакъв уред се повреди, това е знак да бъда благодарна, че всичките ми уреди работят отлично. Ако някое растение в градината ми залинее, това е знак да бъда благодарна за всички здрави растения в градината ми. Когато си прибирам пощата, това е знак да бъда благодарна за пощенската служба и за неочакваните чекове. Когато някой каже, че трябва да отиде до банкомата или видя хора на опашка пред банкомат, това е знак да бъда благодарна за парите. Ако мой познат се разболее, това е знак да бъда благодарна за неговото и за моето здраве. Когато дръпна завесите сутрин и видя новия ден, това е знак да бъда благодарна за предстоящия чудесен ден. А когато спусна обратно завесите вечер, това е знак да бъда благодарна за чудесния ден, който съм имала.

За да изиграете днес упражнението Открийте вълшебния знак, всичко, което трябва да направите, е да бъдете достатъчно зорки, за да забележите седем вълшебни знака от Вселената в течение на деня и да отдадете благодарност за всеки един от тях. Така например ако видите човек с идеалното за вас тегло, кажете „Благодаря за идеалното си тегло!“. С благодарността никога не можете да прекалите, така че може да отправите и повече от нея, а ако искате, можете дори да се опитате да отговорите на толкова знаци през деня, колкото успеете. А ако сте изпълнявали всекидневните упражнения по вълшебство през последните 24 дена, вече ще сте достигнали етапа, на който ще сте достатъчно зорки, за да забелязвате знаците, които Вселената винаги ви дава. Една от многото ползи на вълшебната сила на благодарността е, че тя ви пробужда и ви прави много по-зорки и осъзнати. А колкото по-зорки и осъзнати сте, толкова по-благодарни ставате и по-лесно привличате мечтите си. И така, Вселена — дай ни вълшебен знак!

Упражнение по вълшебство номер 25
Открийте вълшебния знак

1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.

2. Днес следете зорко нещата около вас и открийте поне седем знака за благодарност сред събитията през деня. Например ако видите човек с идеалното за вас тегло, кажете „Благодаря за идеалното си тегло!“.

3. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.