Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Ронда Бърн. Вълшебството

Американска. Първо издание

ИК „Изток-Запад“, София, 2012

Редактор: Минка Цветомирова

Коректор: Людмила Петрова

История

  1. — Добавяне

Ден 22
Пред самите ви очи

„Светът, след всичката ни наука и науки, все още е чудо; прекрасно, неразгадаемо, магическо и още нещо за всеки, който се замисли за него.“

Томас Карлайа (1795 — 1881) — писател и историк

Преди няколко години, когато за пръв път открих Тайната и вълшебната сила на благодарността, направих списък с всичките си желания. Списъкът стана дълъг! По онова изглеждаше невъзможно желанията ми да се сбъднат. Въпреки това аз взех десетте си най-големи желания и ги носех със себе си на едно листче всеки ден. Винаги когато имах възможност, изваждах списъка и го препрочитах, отдавайки колкото се може повече благодарност за всяко желание, сякаш вече се е сбъднало. Първото си желание, онова, което исках повече от всичко, държах непрекъснато в ума си и казвах вълшебната дума благодаря за него по много пъти на ден и се чувствах така, сякаш вече се е изпълнило. Едно по едно всички желания от списъка ми като по вълшебство се изпълниха пред очите ми. Със сбъдването на всяко от тях аз го зачерквах от списъка, а когато пожелавах нещо ново, го добавях към списъка.

Едно от желанията от първоначалния ми списък беше да отида на Бора Бора край Таити. След като прекарах една прекрасна седмица точно на онова място на Бора Бора, което бях записала в списъка, се случи друго чудесно нещо. Летях към Таити на път към дома, когато самолетът спря по пътя да вземе пасажери. Самолетът беше празен, но се напълни целият с местни жители и изведнъж бях обградена от смях, усмихнати лица и осезаемо щастие.

Докато се радвах на краткия полет с тези прекрасни хора, ми стана кристално ясна причината те да са толкова щастливи. Те бяха благодарни! Бяха благодарни, че са живи, бяха благодарни, че са в самолета, бяха благодарни да са заедно, бяха благодарни за мястото, на което отиваха — бяха благодарни за всичко! Можех да остана в този самолет и да обиколя света заедно с тях, толкова ми беше хубаво да съм с тях. И тогава внезапно осъзнах, че току-що се е изпълнило последното ми желание; Бора Бора беше последното желание от първоначалния ми списък, а причината да съм в самолета беше пред самите ми очи — благодарността!

Разказах ви тази история като вдъхновение за вас, защото колкото и големи да изглеждат желанията ви, вие можете да ги получите чрез благодарност. Нещо повече, благодарността ще ви донесе радост и щастие от живота, каквито никога не сте изпитвали, а това е наистина безценно.

От момента, когато започнах да използвам благодарността и закона за привличането, до момента, когато се изпълни и последното желание от първоначалния ми списък, изминаха четири години. За да ви дам представа за мащабите на осъществяването на всичките ми желания — компанията ми имаше 2 милиона долара дългове и след два месеца щеше да ми се наложи да я закрия и да изгубя дома си и всичко, което притежавах. Парите, които дължах по личните си кредитни карти, възлизаха на малко състояние, но въпреки това аз исках да имам голяма къща с изглед към океана, да пътувам до екзотични места по света, да съм платила всичките си дългове, да разширя компанията си, да възстановя всичките си взаимоотношения по най-добрия начин, да повиша качеството на живот на семейството си, да бъда отново на сто процента здрава и да имам безкрайна енергия и въодушевление за живот, както и обичайния списък с материални неща. А моето желание номер едно, което изглеждаше абсолютно невъзможно според много от хората около мен, беше да донеса радост на милиони хора чрез работата си.

Първото ми желание, което се осъществи, беше да донеса радост на милиони хора чрез работата си. Останалите ми желания магически го последваха, едно по едно, и когато се изпълняваха пред очите ми, аз ги зачерквах от списъка.

Сега е ваш ред да използвате вълшебната сила на благодарността, за да накарате желанията ви да се случат пред очите ви. В началото на деня вземете Списъка с десетте си най-големи желания, който сте си направили. Прочетете всяко изречение и желание от списъка и по една минута си представяйте или виждайте мислено, че това желание вече се е изпълнило. Почувствайте колкото се може повече благодарност, сякаш вече сте получили желаното.

Носете днес списъка с желанията си в джоба си. Поне два пъти през деня извадете списъка, прочетете го и почувствайте колкото се може повече благодарност за всяко от желанията, сякаш вече се е изпълнило.

Ако искате желанията ви да се сбъднат по-бързо, силно ви препоръчвам от днес нататък да носите списъка си с желания със себе си в портмонето или чантата си и винаги когато имате време, да го отваряте, прочитате и да изпитвате колкото се може повече благодарност за всяко от желанията. Когато желанията ви се сбъднат пред очите ви, зачеркнете ги от списъка и добавете нови. А ако сте като мен, всеки път, когато зачерквате желание от списъка, очите ви ще са пълни със сълзи на радост, защото онова, което е изглеждало невъзможно, е било направено възможно чрез вълшебната сила на благодарността.

Упражнение по вълшебство номер 22
Пред самите ви очи

1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.

2. В началото на деня вземете Списъка с десетте си най-големи желания, който сте си направили.

3. Прочетете всяко изречение и желание от списъка и по една минута си представяйте или виждайте мислено, че това желание вече се е изпълнило. Почувствайте колкото се може повече благодарност.

4. Носете днес списъка с желанията си в джоба си. Поне два пъти през деня извадете списъка, прочетете го и изпитайте колкото се може повече благодарност.

5. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.