Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Ронда Бърн. Вълшебството

Американска. Първо издание

ИК „Изток-Запад“, София, 2012

Редактор: Минка Цветомирова

Коректор: Людмила Петрова

История

  1. — Добавяне

Ден 21
Великолепни резултати

„Вие казвате молитва преди ядене. Добре. Аз обаче казвам молитва преди концерт и опера, молитва преди пиеса или пантомима, молитва преди да отворя книга, молитва преди рисуване, живописване, плуване, фехтуване, боксиране, ходене, траене, танцуване и молитва дори преди да топна перото си в мастилото.“

Г. К. Честъртън (1874 — 1936) — писател

Всички ние искаме добър резултат от всичко, което правим. Отдавайки благодарност, преди да е извършил дадено действие, писателят Гилбърт Кийт Честъртън използвал вълшебството на благодарността, за да си гарантира желания изход.

Сигурно сте имали случаи, когато сте си мислели: „Надявам се това да се развие добре“, „Надявам се всичко да бъде наред“ или „Ще ми трябва доста късмет“. Всички тези мисли са надежда за добър резултат от някаква ситуация. Животът обаче не става по случайност или поради късмет. Законите на Вселената действат математически до последната подробност; бъдете сигурни в това!

Един пилот не се надява законите на физиката да продължат да действат по време на полета му, защото той знае, че законите на физиката никога не дават засечка. Вие не започвате деня си с надеждата, че законът за силата на тежестта ще ви задържи на земята, така че да не излетите в пространството. Вие знаете, че тук няма случайност, а законът за силата на тежестта действа безотказно.

Ако искате Великолепен резултат от всичко, което правите, трябва да използвате закона, който управлява резултатите — закона за привличането. Това означава, че трябва да използвате мислите и чувствата си, за да привлечете Великолепните резултати към себе си, а да бъдете благодарни за Великолепните резултати е един от най-простите начини да го постигнете.

Упражнението за Великолепни резултати се състои в това да бъдете благодарни, преди да направите нещо, което искате да се развие добре. Можете да сте благодарни за великолепния резултат на работната среща, събеседването за работа или изпита, за великолепния резултат на спортно състезание, телефонен разговор, среща с приятел, с тъщата или свекървата. Можете да сте благодарни за великолепния резултат от упражненията ви, от медицинския преглед на домашния ви любимец, от вашия преглед при лекар или зъболекар. Можете да сте благодарни за великолепния резултат, когато електротехник, водопроводчик или търговец се погрижи за някакъв проблем в дома ви, за великолепния резултат от семейна разходка, разговор с детето ви за поведението му или откровен разговор с партньора ви. Можете да сте благодарни за великолепния резултат на покупка, която ще правите, като например подарък за рожден ден, годежен пръстен или сватбена рокля, или за великолепния резултат при избора на нов мобилен телефон, нов килим, пердета или ремонтна фирма. Можете да сте благодарни за великолепния резултат при резервацията на ресторант или за чудесните места за концерт, за великолепния резултат на ежедневната ви обикновена и електронна поща или за връщането на част от годините ви данъци.

Ако това ще ви помогне да повярвате във вълшебната сила на благодарността да създава Великолепни резултати, може да раздвижите пръсти във въздуха и да си представите, че поръсвате с вълшебен прашец събитието, което искате да се развие великолепно!

Друг случай да използвате благодарността за Великолепни резултати е когато през деня ви се случи нещо неочаквано. Случи ли се нещо неочаквано, много често може да прибързаме със заключенията си и веднага да помислим, че нещо не е наред. Например пристигате на работа и ви казват, че шефът иска да ви види незабавно. Проблемът с прибързаните заключения и мисълта, че нещо не е наред, е в това, че според закона за привличането вие ще привлечете към себе си онова, което мислите и чувствате. Затова вместо да прибързвате със заключенията и да мислите, че може би сте загазили, използвайте възможността да накарате вълшебството да подейства, като бъдете благодарни за великолепния резултат.

Ако изпуснете автобуса или влака си на път за работа, ако изпуснете полет или неочаквано ви забавят, вместо да си мислите: „Това е зле“, бъдете благодарни за великолепния резултат, така че да задействате вълшебството и да получите великолепен резултат.

Ако сте родител и ви извикат на непланирана родителска среща, вместо да си мислите, че има проблем, бъдете благодарни за великолепния резултат. Ако получите неочаквано телефонно обаждане, имейл или писмо и през ума ви се стрелне мисълта: „Чудя се какво ли не е наред“, веднага бъдете благодарни за великолепния резултат, преди да вдигнете слушалката или да отворите имейла или писмото.

През повечето време ще виждате и усещате великолепния резултат, който сте пожелали, а понякога дори няма да знаете как сте се облагодетелствали от някое неочаквано събитие. Но когато пожелаете великолепен резултат и искрено се почувствате благодарни за него, вие използвате математическия закон за привличането и трябва някъде и някога да получите в отговор великолепен резултат. Гарантирано!

Винаги когато започнете да си мислите, че нещо в живота ви е дело на случайност, или че нямате контрол върху нещо, или когато забележите, че се надявате нещо да има добър край, спомнете си, че за закона за привличането не съществува случайност — вие ще получите онова, което си мислите и чувствате. Благодарността ви помага да се предпазите от привличането на онова, което не искате — лоши резултати — и гарантира, че ще получите онова, което искате — Великолепни резултати!

Когато сте благодарни за Великолепните резултати, вие използвате Универсалния закон и превръщате надеждите и случайността във вяра и сигурност. Щом благодарността стане ваш начин на живот, вие автоматично започвате всичко, което правите, с благодарност, знаейки, че вълшебството на благодарността ще доведе до великолепен резултат.

Колкото повече правите упражнението за Великолепни резултати и го превръщате в свой всекидневен навик, толкова повече Великолепни резултати ще привлечете в живота си. Все по-рядко ще се озовавате в ситуации, в които не искате да бъдете. Няма да се оказвате на погрешното място в погрешния момент. И каквото и да се случи през деня ви, ще знаете с абсолютна сигурност, че резултатът ще бъде великолепен.

В началото на днешния ден изберете три отделни ситуации, които бихте искали да имат Великолепен резултат. Може да изберете три неща, които са важни за вас в живота ви в момента, като например предстоящо интервю за работа, кандидатстване за заем, изпит или преглед при лекаря. Може да започнете и като изберете три неща, които обикновено са ви досадни за вършене, защото когато с тези досадни неща се случи вълшебство, наистина ще се убедите, че вие сте привлекли великолепния резултат! Например може да изберете шофирането до работа, гладенето, ходенето до банката или пощата, прибирането на децата, плащането на сметките или взимането на пощата.

Направете си писмен списък с трите ситуации, които сте избрали за Великолепен резултат. Използвайте вълшебната сила на благодарността и докато записвате всяка от тях, представяйте си, че пишете за нея, след като вече се е случила: Благодаря за великолепния резултат на ………………..!

За втората стъпка от това упражнение по вълшебство ще изберете три неочаквани неща, възникнали днес, и ще използвате вълшебната сила на благодарността и за техния великолепен резултат. Може да направите това упражнение, преди да проведете три телефонни разговора, преди да отворите три имейла или писма, преди да изпълните неочаквана поръчка или каквото и да било друго неочаквано нещо, което ви се случи днес. Важното в тази част от упражнението са не толкова неочакваните събития, които избирате, колкото практикуването на благодарност за Великолепния резултат на дребните неочаквани неща. Всеки път, когато се случи нещо неочаквано, затворете за малко очи, ако имате възможност, кажете наум и почувствайте вълшебните думи: Благодаря за великолепния резултат на ………………..!

Няма начин да прекалите с това упражнение по вълшебство, защото колкото повече го правите, толкова повече Великолепни резултати ще се случват в живота ви съвсем естествено. Правейки го днес обаче, ще схванете идеята му и ако в бъдеще се окажете в ситуация, при която се надявате на добър резултат или мислите, че имате нужда от късмет, ще се обърнете незабавно към вълшебната сила на благодарността и ще превърнете Великолепния резултат в сигурен факт от живота ви!

Упражнение по вълшебство номер 21
Великолепни резултати

1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.

2. В началото на деня изберете три неща или ситуации, които са важни за вас и при които искате Великолепен резултат.

3. Направете списък с три неща и ги запишете така, сякаш ги записвате, след като вече са се случили: Благодаря за великолепния резултат на ………………..!

4. Изберете три неочаквани събития, възникнали през деня, при които можете да бъдете благодарни за великолепния изход. Всеки път затваряйте очи, казвайте наум и почувствайте: Благодаря за великолепния резултат на ………………..!

5. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.