Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Ронда Бърн. Вълшебството

Американска. Първо издание

ИК „Изток-Запад“, София, 2012

Редактор: Минка Цветомирова

Коректор: Людмила Петрова

История

  1. — Добавяне

Вярвате ли във вълшебства?

„Вълшебствата никога не се случват на хора, които не вярват в тях.“

Роалд Дал (1916 — 1990) Писател

Помните ли как като дете бяхте изпълнени с възхита и удивление от живота? Той бе вълшебен и вълнуващ и дори най-малките неща бяха изключително интригуващи. Впечатляваше ви скрежът по стръкчетата трева, пърхането на пеперудата покрай вас или някое по-странно листо или камъче на земята.

Колко бяхте развълнувани, когато ви падна зъбчето — това означаваше, че ще ви посети Феята на зъбчетата и ще броите дните до вълшебната коледна нощ! Дори и да нямахте представа как Дядо Коледа успява да стигне до всяко дете за една нощ, той някак се справяше с тази непосилна задача и не ви подведе нито веднъж.

Северните елени можеха да летят, в градината имаше феи, домашните животни ви изглеждаха като хора, играчките имаха индивидуалност, мечтите се сбъдваха и можехте да докоснете звездите. Сърцето ви преливаше от радост, въображението ви не познаваше граници и вие вярвахте, че животът е вълшебство!

Мнозина от нас като деца са изпитвали силното, наситено чувство, че всичко е добро, че всеки ден обещава нови вълнения и приключения и че никога нищо не може да ви отнеме радостта от вълшебството на заобикалящия ви свят. С годините обаче сме се превърнали във възрастни и отговорностите, проблемите и трудностите са взели своя дан. Простили сме се с илюзиите; вълшебството, в което сме вярвали като деца, е избледняло и се е изгубило. Това е една от причините, поради които възрастните обичат да са около деца — тяхната компанията им помага отново, макар и само за миг, да се докоснат до това отминало чувство.

Искам да ви кажа, че вълшебството, в което някога вярвахте, е истинско; това, което не е вярно, е гледната точка на възрастните с разбити илюзии. Вълшебството на живота е истинско — точно толкова, колкото и самите вие. Всъщност животът може да е далеч по-чуден, отколкото сте си представяли като дете; той може да спира дъха ви, да ви удивлява и вълнува много повече, отколкото досега. Ако знаете какво да направите, за да може вълшебството да се сбъдне, ще заживеете живота на мечтите си. Тогава няма да може да се начудите как изобщо сте могли да престанете да вярвате във вълшебството на живота!

Летящи елени може да не видите; ще видите обаче неща, за които винаги сте мечтали — това, за което дълго сте копнели, внезапно ще се осъществява в реалността. Никога няма да разберете как точно са се стекли нещата, за да се сбъднат мечтите ви, защото вълшебството се случва в невидимия свят — а това е най-вълнуващото!

Готови ли сте отново да ви се случи вълшебство? Готови ли сте да се изпълвате всеки ден с трепет и възхита, както когато бяхте дете? Пригответе се за вълшебството!

Приключението ни започва преди две хиляди години, когато едно знание, способно да промени живота ви, бива скрито в свято писание…