Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Ронда Бърн. Вълшебството

Американска. Първо издание

ИК „Изток-Запад“, София, 2012

Редактор: Минка Цветомирова

Коректор: Людмила Петрова

История

  1. — Добавяне

Ден 14
Изживейте един вълшебен ден

„Намеренията, сгъстени в думи, съдържат вълшебна сила.“

Дипак Чопра (р. 1946) — лекар и писател

За да видите и изживеете най-вълшебния ден в живота си, можете да бъдете благодарни за целия си ден преди да сте го изживели! За да имате вълшебен ден, просто си помислете за плановете си за деня и кажете вълшебната дума благодаря за всеки от тях, минал добре, преди да сте го изживели. Това е най-лесното нещо и отнема само няколко минути, но промяната, която може да внесе в деня ви, е невероятна. Изпитването на благодарност предварително създава вълшебен ден посредством закона за привличането; когато отдавате благодарност за преживяванията през деня, минали добре, трябва да получите обратно преживявания, минали добре!

Ако не вярвате, че имате силата да влияете из основи върху обстоятелствата от деня си, припомнете си някой път, когато сте се събудили кисели или в лошо настроение. Започнали сте деня си, а нещата едно подир друго са тръгвали на зле, докато в края на деня не сте възкликнали, че сте имали отвратителен ден — сякаш лошият ден е станал по случайност. Единствената причина да имате лош ден е защото сте взели лошото си настроение от сутринта със себе си и тъкмо вашето лошо настроение е било причината нещата едно след друго да вървят на зле.

Дори и събуждането в лошо настроение не става случайно, защото то означава, че сте заспали с негативни мисли за нещо, може би дори без да го съзнавате. Точно поради тази причина правите упражнението с Вълшебното камъче вечер преди лягане, за да си гарантирате, че ще заспите, мислейки си хубави мисли. Упражнението с Вълшебното камъче вечер, съчетано с Изброяването на благословенията ви всяка сутрин, настройва доброто ви настроение вечер и сутрин, а това гарантира, че ще се чувствате добре преди да започнете деня си.

За да имате вълшебен ден, трябва да се чувствате добре. Не познавам нищо друго, освен благодарността, което гарантирано да ви привежда в добро настроение почти мигновено.

Каквито и да са плановете ви за деня, независимо дали ви чака пътуване, среща, работен проект, обяд, упражнения, занасяне на дрехи на химическо чистене, спортуване, ходене на театър, среща с приятел, йога, чистене на къщата, ходене на училище или пазаруване, направете днешния ден вълшебен, като кажете вълшебната дума благодаря за доброто протичане на всяко планирано нещо — преди да сте го преживели! Ако сте от хората, които си правят всеки ден списък с нещата за вършене, можете да минете по списъка си и да бъдете благодарни за доброто протичане на всяко от нещата в него. Все едно дали правите това упражнение по вълшебство наум или на хартия, най-важното е да почувствате, че резултатът от всеки план или дейност е бил най-добрият възможен.

Когато използвате благодарността предварително, за да имате вълшебен ден, тя премахва неочакваните проблеми или затруднения, преди те да са се случили. Колкото повече използвате това упражнение по вълшебство, толкова по-хубави ще стават дните ви и от най-дребните до най-важните неща всичко в живота ви ще потръгне добре. Неспокойните дни се успокояват, а вместо цял ден да ви се случват разстройващи или тревожещи събития, дните ви потичат сякаш по вълшебен начин, а нещата тръгват като по чудо, с по-малко усилия, без тревоги, без стрес и с много повече радост.

Когато за пръв път започнах да използвам благодарността, за да изживея вълшебен ден, избрах да отдам предварително благодарност за събитията от деня ми, които не обичах особено да върша. Едно от тези неща беше пазаруването в супермаркета. В началото на деня казах вълшебните думи: „Благодаря за лесното и приятно отиване до супермаркета.“ Нямах представа как едно отиване до супермаркета може да е лесно и приятно, но изпитах колкото се може повече благодарност за това развитие.

Резултатът от магическата сила на благодарността беше, че случих място за паркиране точно до вратата. После срещнах случайно две приятелки. С едната не се бяхме виждали много отдавна и отидохме да обядваме заедно след пазаруването. Втората приятелка, на която се натъкнах, ми разказа за една страхотна и нескъпа чистачка — нещо, за което отдавна мечтаех. Докато пазарувах в магазина, накъдето и да погледнех, всичко, което ми трябваше, по вълшебен начин се появяваше пред очите ми; всичко беше заредено по рафтовете; стока след стока се оказваха на промоция; а когато се запътих да плащам, след като бях напазарувала за рекордно време, отвориха нова каса и касиерката ми направи знак да мина при нея. Докато прекарваше покупките ми през четеца, тя внезапно попита: „Трябват ли ви батерии?“ Това беше единственото, което бях забравила да купя! Отиването ми до супермаркета се оказа невероятно лесно и приятно — направо вълшебно!

Трябва да отделите само няколко минути сутрин, за да използвате благодарността, за да имате вълшебен ден, отдавайки предварително благодарност за събитията през деня, но това упражнение само по себе си ще промени начина, по който върви целият ви ден.

За да изживеете вълшебен ден, щом се събудите сутринта или преди да станете от леглото, или докато се къпете или обличате, помислете си за планираните си за деня неща и благодарете за отличното протичане на всяко от тях. Постарайте се да направите това упражнение по вълшебство в началото на деня и на една сесия. Мислено прехвърлете плановете, които имате за сутринта, следобеда и вечерта чак до времето за лягане. При всяко планирано нещо или събитие казвайте вълшебните думи и си представяйте, че казвате благодаря в края на деня и сте безкрайно благодарни, защото всичко е минало толкова прекрасно.

Можете да използвате колкото си искате суперлативи, за да ви помогнат да се почувствате по-благодарни.

„Благодаря за невероятно успешната среща.“ „Благодаря за страхотния резултат от телефонния разговор.“ „Благодаря за един от най-хубавите ми дни в работата.“ „Благодаря за сензационния мач.“ „Благодаря за лекия и забавен ден на чистене.“ „Благодаря за страхотната вечер с приятелите.“ „Благодаря за отморителното пътуване днес.“ „Благодаря за изумителната енергия от упражненията ми.“ „Благодаря за най-хубавата семейна среща, която сме имали.“

Това упражнение по вълшебство действа по-силно, ако можете да кажете вълшебната дума благодаря на глас за всяко преживяване, но ако нямате възможност да ги кажете гласно, то няма проблем да ги казвате и наум.

След като сте приключили с използването на магическата сила на благодарността за всяка задача и събитие от деня, завършете упражнението с думите: „И благодаря за чудесната новина, идваща днес!“ Всяка сутрин без изключение, когато приключвам с благодарността за вълшебния ден, отдавам благодарност за чудесната новина, която ме чака този ден. Резултатът е, че никога през живота си не съм получавала толкова много хубави новини. Седмица след седмица, ден подир ден се изсипват чудесни новини! Всеки път, когато получа още една добра новина, съм особено благодарна и развълнувана, защото знам, че съм използвала вълшебната сила, за да я привлека, а така продължават да пристигат още повече чудесни новини. Ако искате да получавате повече чудесни новини от когато и да било преди, просто последвайте примера ми.

Упражнение по вълшебство номер 14
Изживейте един вълшебен ден

1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.

2. Сутринта прехвърлете мислено планираните неща за деня и за вечерта чак до времето за лягане. При всяко ново планирано нещо или събитие казвайте вълшебната дума благодаря, задето то е минало толкова добре. Представяйте си, че казвате благодаря в края на деня и сте безкрайно благодарни, защото всичко е минало идеално.

3. След като приключите с благодарностите, задето всички планирани за деня неща са минали отлично, завършете това упражнение по вълшебство с думите: И благодаря за чудесната новина, идваща днес!

4. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.