Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тайната (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Ронда Бърн. Вълшебството

Американска. Първо издание

ИК „Изток-Запад“, София, 2012

Редактор: Минка Цветомирова

Коректор: Людмила Петрова

История

  1. — Добавяне

Ден 13
Сбъднете всичките си желания

„Въображението е истинското вълшебно килимче.“

Норман Винсънт Пийл (1898 — 1993) — писател

Ако сте правили редовно упражненията по вълшебство ден след ден, вече ще сте изградили прекрасна основа, практикувайки благодарност за всичко, което сте получили и продължавате да получавате в живота си. Днес обаче е вълнуващ ден, защото ще започнете да използвате вълшебната сила на благодарността за вашите мечти и желания!

Стотици туземни култури в течение на векове традиционно са отдавали благодарност за онова, което са искали, преди да са го получили, като са създавали сложни церемонии, за да вложат колкото се може повече енергия в отдаването на благодарност. Египтяните са чествали разлива на река Нил още от дълбока древност, за да си осигурят неспирното течение на водата в реката, индианците и австралийските аборигени изпълняват танци за призоваване на дъжда, различни африкански племена извършват церемонии, посветени на храната, преди да тръгнат на лов, а самата природа на молитвата във всяка култура и религия се състои в отдаване на благодарност преди получаването на желаното нещо.

Според закона за привличането сходните неща се привличат, което значи, че трябва да създадете в ума си подобие, или образ, на онова, което желаете. После, за да привлечете към себе си желаното нещо, трябва да се почувствате така, сякаш то вече е ваше, тоест начинът, по който се чувствате, трябва да наподобява начина, по който се чувствате, когато сте получите онова, което искате. Най-лесният начин за постигане на това е да бъдете благодарни за нещо, което искате, преди да сте го получили. Ако никога преди не ви е хрумвало да използвате благодарността, за да получите, каквото искате, сега открихте още една от магическите й сили. Самите думи на Свещеното писание обещават точно това:

„Който има благодарност (сега), нему ще се даде (в бъдеще), и ще има изобилие.“

Благодарността е нещо, което трябва да имате предварително, за да можете да получите, а не нещо, което просто правите след като нещо хубаво вече се е случило. Повечето хора са благодарни, след като са получили нещо хубаво, но за да сбъднете всичките си желания и да промените целия си живот, изпълвайки го с богатства във всяка една област, трябва да сте благодарни, както след това, така и предварително.

Посредством предварителния акт на искрена благодарност за осъществяването на желанието вие незабавно създавате в съзнанието си представата, че то вече се е изпълнило, чувствате се така, сякаш имате желаното нещо и вършите своята част. Ако запазите този образ и това чувство, ще получите по вълшебен начин желаното нещо. Няма да знаете как сте го получили и не е ваша работа да го проумявате. Вие не се опитвате да проумеете как силата на тежестта ви държи на земята, когато излизате на разходка, нали? Доверявате се и знаете, че когато излезете на разходка, законът за силата на тежестта ще ви държи здраво на земята. По същия начин трябва да се доверите и да знаете, че когато сте благодарни за онова, което желаете, желаното нещо магически ще бъде придвижено към вас, защото това е закон на Вселената.

 

 

Какво искате най-много в момента?

В началото на тази книга ви предложих да си изясните добре какво искате във всяка област от живота си. (Ако не сте го направили по-рано, сега е моментът да го сторите.) Вземете сега направените списъци и изберете десетте си най-големи желания за това упражнение по вълшебство. Може да изберете десет желания от различни сфери на живота си, като например пари, здраве, дом и взаимоотношения, или може да предпочетете да вземете десет желания от една област, която наистина искате да промените, като например работата или успеха. Изяснете си добре и обстойно какво искате най-много, за да можете да видите как промените се случват по вълшебен начин в резултат на това упражнение. Представете си, че влизате в магическа подредба с Вселената за своите десет най-големи желания, защото в действителност, използвайки закона за привличането, вие правите точно това.

Седнете пред компютъра или с химикал и бележник и направете отделен списък на десетте си най-големи желания по следния начин, все едно, че вече са се сбъднали:

Благодаря, благодаря, благодаря за ……………….., и попълнете празното място с желаното нещо, сякаш вече сте го получили. Например:

Благодаря, благодаря, благодаря за високите оценки на изпита, които ме вкараха в колежа, който исках!

Благодаря, благодаря, благодаря за чудесната новина, че ще си имаме бебе!

Благодаря, благодаря, благодаря за нашата къща мечта, която има всичко, което сме искали да има до последната подробност!

Благодаря, благодаря, благодаря за невероятния телефонен разговор с баща ми, който подобри нашата връзка!

Благодаря, благодаря, благодаря за резултатите от медицинските изследвания, които показват, че съм отново напълно здрав!

Благодаря, благодаря, благодаря за неочакваните пари, които получих, които са точно толкова, колкото ми трябваха за пътуването ми до Европа!

Благодаря, благодаря, благодаря за удвояването на продажбите ни този месец!

Благодаря, благодаря, благодаря за идеите, които ни спечелиха най-големия ни клиент досега!

Благодаря, благодаря, благодаря за моя идеален партньор!

Благодаря, благодаря, благодаря за лесното ни и безпроблемно преместване!

Изписването на „благодаря“ три пъти подред е нещо много мощно, защото то ви предпазва да не хвърляте думите си просто така и засилва фокуса на благодарността ви. Освен това казването на „благодаря“ три пъти е вълшебна формула, защото това е математическото число на всяко ново творение във Вселената. Например необходими са един мъж и една жена, за да се създаде дете. Мъжът, жената и детето дават общо числото три, завършвайки новото творение. Същото правило за тройката важи и за творението на всичко във Вселената, включително за сътворяването на желаните от вас неща, така че когато кажете благодаря три пъти подред, вие използвате вълшебното число на творението и една тайна магическа формула!

Втората стъпка от упражнението „Сбъднете всичките си желания“ е свързана с насищането на желанията ви с още повече благодарност. Можете да изпълните втората стъпка по всяко време през днешния ден, било то веднага след записването на десетте най-големи желания, или на интервали през целия ден.

За да наситите всичките си желания с вълшебната сила на благодарността, започнете с първото желание от списъка си и с помощта на въображението си отговорете мислено на следните въпроси, все едно че желанието ви вече се е изпълнило:

1. Какви емоции изпитахте, когато желанието ви се сбъдна?

2. Кой беше първият човек, на когото казахте, когато желанието ви се сбъдна, и как му го казахте?

3. Кое беше първото нещо, което направихте, след като желанието ви се сбъдна? Опишете го мислено колкото се може по-подробно.

Накрая препрочетете отново всяко желание и наблегнете истински на вълшебната дума благодаря, така че да ги почувствате колкото се може по-силно.

Преминете към второто желание в списъка си и повторете същите стъпки за всяко желание, докато не приключите с всичките десет желания. Отделете поне по една минута за всяко желание.

Ако искате да направите нещо наистина мощно и много забавно, можете да си създадете Вълшебно табло, на което да закачите изображения на желаните от вас неща. Изрежете изображенията и ги закачете на дъска, сложена на видно място. Сложете думите БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ с големи букви с получер шрифт на вашето Вълшебно табло. Може да използвате и хладилника си като Вълшебно табло. Ако имате деца, може да направите Вълшебното табло като семеен проект, защото на децата това много им харесва! Представете си, че вашето Вълшебно табло е наистина вълшебно и че всяко нещо, чието изображение поставите там, моментално бива задвижено към вас. Неспирната ви благодарност за него ще го притегли магнетично към живота ви.

Упражнение по вълшебство номер 13
Сбъднете всичките си желания

1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.

2. Седнете пред компютъра или вземете химикал и бележник и направете списък с десетте си най-големи желания. Напишете благодаря три пъти пред всяко от тях, сякаш то вече се е изпълнило. Например: Благодаря, благодаря, благодаря за ……………….. (желанието ви).

3. С помощта на въображението си отговорете мислено на следните въпроси, сякаш всяко от десетте ви желания вече се е сбъднало:

3.1. Какви емоции изпитахте, когато желанието ви се сбъдна?

3.2. Кой беше първият човек, на когото казахте, когато желанието ви се сбъдна, и как му го казахте?

3.3. Кое беше първото нещо, което направихте, след като желанието ви се сбъдна? Опишете го мислено колкото се може по-подробно.

4. Накрая препрочетете изречението с желанието си и наблегнете истински на вълшебната дума благодаря, така че да ги почувствате колкото се може по-силно.

5. Ако искате, направете си Вълшебно табло. Изрежете изображения, закачете ги на Вълшебното си табло и го сложете на видно място. Сложете отгоре на таблото заглавие БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ с големи букви с получер шрифт.

6. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.