Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Beachcomber, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,4 (× 16 гласа)

Информация

Сканиране
Слава (2010)
Разпознаване и корекция
karisima (2015)

Издание:

Карън Робърдс. Опасно лято

ИК „Калпазанов“, София, 2006

ISBN: 978-954-17-0233-8

История

  1. — Добавяне

Глава 3

„Света Дево, майко Божия, моли се за нас сега и в часа на нашата смърт…“

Като се прекръсти набързо, Кристи извърна поглед в мига, в който натовариха тялото на жената на носилка. Не беше успяла да й помогне достатъчно бързо. Ръката й, бледа и безжизнена, увисна надолу, показала се изпод белия чаршаф, с който бяха завили жертвата. Безжизнените й пръсти бяха вече започнали да променят цвета си. Същата ръка, която беше привлякла вниманието й на плажа? Кристи не знаеше и не можеше да мисли за това, защото й прилошаваше. От пръстите капеше топла течност.

Кръв.

Макар много да искаше и да имаше нужда да го направи, Кристи не можеше да откъсне поглед от тъжната и отвратителна гледка. Жена в бяла престилка и ръкавици хвана ръката на жертвата и я върна на носилката. Движенията й бяха спокойни — тя разхлаби колана, който придържаше тялото на жертвата, пъхна ръката под него и отново го затегна. Наметнаха отново белия чаршаф и тялото се скри от погледите на околните. Смъртта беше превърнала жената в анонимен вързоп, предмет, нещо, което трябваше да бъде отнесено.

Близо до мястото, където беше прибрана ръката, се появи малко тъмно петно. Неспособна да откъсне поглед, Кристи гледаше, хипнотизирана, как петното бавно нараства до размера на топка за бейзбол.

Толкова много кръв.

 

 

— В болницата „Каунти“ ли ще я откарате? — запита пълничък, плешив мъж на средна възраст, който пристигна на мястото на действието едновременно с линейката. Мисис Кастелано информира Кристи, че това е Арон Щайнберг, главният репортер на местния вестник. Кристи, която стоеше начело на тълпата, събрала се на около дванайсет метра по-нататък, нямаше никакви проблеми да чуе какво се говори.

— В моргата — отговори Горди Кастелано.

— Причина за смъртта?

— Не можем да кажем със сигурност, докато не бъде направена аутопсия.

— Може ли да се каже, че е убийство?

Белият чаршаф беше попил по-голямата част от кръвта. Сега петното беше с големината на баскетболна топка. Стомахът на Кристи се сви. Нито тя, нито говорещият, се бяха помръднали, но гласовете започнаха да звучат някак отдалеч. Разтърсена до дъното на душата си, тя затвори очи и най-после успя да прогони от съзнанието си ужасната сцена, не и мислите, предизвикани от нея. Глождеше я вина. Ако беше останала при нея, ако беше осигурила по-бързо помощ, ако, ако, ако…

Сега беше прекалено късно за всички тези „ако“. Жената беше мъртва.

Ако беше останала, тя също можеше да е мъртва.

Кожата й настръхна. Споменът за мига, в който беше вдигнала поглед и беше видяла преследвача си, беше достатъчен, сърцето й да забие така, сякаш беше тичала километри. Като се обърна с гръб към носилката, която все още подготвяха за транспортиране, Кристи си пое дълбоко дъх, задиша равномерно и отвори очи. С една ръка задържа косата си, духана от вятъра, далеч от лицето си, после решително втренчи поглед в хоризонта, където обсипаното със звезди небе се преливаше, почти неусетно, в черното море. Лунните лъчи играеха на гоненица с вълните, а отражението на самата луна им се усмихваше благосклонно.

Нямаше нещо, което тя, или който и да било друг, можеше да направи за жената сега. Трябваше да концентрира цялата си енергия в това да спаси себе си.

— Добре ли си? — мъжки глас, с провлечен южняшки акцент, долетя като че ли от нищото и Кристи подскочи. Огледа се наоколо и видя, че говори съседът й — момчето, което си беше изгубило котарака, Люк Еди-кой си.

— Добре съм. — Тонът й беше преднамерено остър, защото искаше да прекрати възможността за по-нататъшен разговор.

Беше изминал вече час или там някъде, откакто бяха на плажа. Той стоеше близо до нея, но до този момент не й беше проговорил. Всъщност не беше разменил дума с никого, с изключение на краткия разговор с Горди Кастелано. Сега стоеше точно зад нея, прекалено близо за сегашното й психическо състояние. Тя направи крачка встрани и отново зарея поглед над морската вода.

— Сигурно си се разтревожила, след като я намерихме мъртва. Трябва да се опиташ да го забравиш. — Той отново й дишаше във врата.

— Тя не беше мъртва, когато аз я намерих — отговори импулсивно Кристи, въпреки нежеланието си да говори с него. Нямаше му доверие и не вярваше, че той търсеше изгубения си котарак в двора й. Беше разказала историята си отново и отново, на Горди Кастелано, на другите представители на реда, на лекарите от екипа, на репортера. Да я разказва на глас, беше опит да освободи съзнанието си от това. Вероятно предполагаше, че ако изрече думите достатъчно пъти, ще намери някакво облекчение от факта, че беше изоставила жената пред лицето на смъртта. — Тя беше жива и говореше. Помоли ме за помощ. И каза нещо за закона.

Не можеше бързо да постигне промяна. Гласът й все така трепереше.

Сърцето й удари един път, преди той да отговори, леко разтревожен:

— Ти направи каквото можа. Доведе помощ.

— Но не достатъчно бързо. — Кристи потрепери и скръсти ръце на гърдите си. Вятърът духаше откъм океана и вече беше доста студен. Вълните, също изстинали, се издигаха неудържими, високи като хълмове. Полата й се развяваше зад нея и плющеше като знаме.

— Трепериш. Студено ли ти е?

— Малко. Няма значение.

Не трепереше чак толкова от студ. Беше ужасена, примираше от кошмара, който не искаше да си отиде, продължаваше и след края на ситуацията. Но тя не искаше да споделя чувствата си на глас.

— Има значение. Преживя шок и трябва да се стоплиш. — Той се раздвижи и след секунда нещо топло наметна раменете й. — Ето.

Изненадана, тя се загърна по-плътно. Без да го е видяла, знаеше какво е — неговата риза. Беше памучна материя, миришеше леко на нещо приятно, може би лосион против изгаряне или омекотител за тъкани, стоплена от тялото му. Почувства се толкова добре с нея, че за миг се изкуши да я облече. Но не й беше присъщо да приема помощ от непознати и не би го направила при никакви обстоятелства. А този тук беше не само непознат, беше подозрителен непознат. Освен това, ако не беше така здравомислеща, можеше да допусне, че той започва да й се натиска. А при тези обстоятелства тя никак, определено никак, не искаше това да се случва.

— Благодаря — каза тя, поклати глава и му подаде обратно ризата. — Но не. Не ми е чак толкова студено.

— Д… добре.

Тонът му й подсказа, че най-после е доловил отхвърлянето. Облече отново ризата си. Тя присви очи и за първи път, на светлината на фаровете, успя да го огледа. Беше висок около шест фута и един инч, строен и мускулест, красив, ако харесвате русокоси мъже от типа на онези, които играят главните роли в сериалите. Не беше нейният тип. Чертите на лицето му бяха ъгловати, челюстта — квадратна, а очите — най-вероятно сини, макар да не можеше да се каже със сигурност на тази светлина, носът му беше дълъг и леко закривен в края, устните му бяха тънки и извънредно подвижни. Косата му беше прекалено дълга за нейния вкус и се къдреше леко край ушите и на тила му. Раменете, ръцете и гръдният кош бяха извънредно развити. Беше доста загорял (изглежда, имаше достатъчно свободно време да се мотае по плажа), на около трийсет години. Тя лично харесваше по-тъмнокоси и мургави мъже. Да, той беше изключително мъжествен, но тя не можеше да му даде по-висока оценка от седем по нейната собствена скала. Беше облечен небрежно, косата му беше подредена единствено от пръстите на ръката и Кристи предположи, че наскоро е плувал. В океана? Може би, макар и някои от къщите да имаха собствени басейни. Дали беше възможно той да е човекът от плажа? Докато го гледаше как отново закопчава ризата си, Кристи премисляше тази възможност. Едва ли. Времето не съвпадаше, а и мъжът от плажа беше с по-едро тяло и тъмнокос.

Освен ако не е носел някаква шапка. Освен ако анцугът, с който онзи беше облечен, не е бил прекалено голям. Освен ако, по някакъв начин, не е успял да съблече анцуга, преди да влезе в двора й, и, естествено, трябва да е успял да я изпревари. Освен ако лунната светлина не правеше отвратителни малки номера с очите й.

Тези „освен ако“ бяха прекалено множко, за да е спокойна.

— Каквото и да е това, за което си мислиш, не съм го направил.

Лека усмивка повдигна ъгълчетата на устните му. В очите му блесна искрица на задоволство, когато погледът му срещна нейния. Кристи осъзна, че е втренчила поглед в него и че той беше взел това за интерес от нейна страна. Очевидно беше свикнал жените веднага да падат в краката му. Тя смръщи вежди.

— Знаеш ли, не мисля, че схващаш правилно ситуацията — хванах те в двора си посред нощ. Това не ни прави приятели. И наистина никак не ми се говори точно сега.

Той вдигна и двете си ръце и се залюля на пети.

— Хей, няма проблем.

Тя преднамерено му обърна гръб и отново втренчи поглед в морето. За нейно раздразнение, той продължи да се мотае зад нея. Кристи стисна устни и не му обърна никакво внимание. Щеше веднага да се прибере в къщата си, ако не беше унизителният страх да върви сама през дюните, а Кастелано я беше помолил да се навърта наоколо, в случай че възникнат още въпроси към нея. Не че имаше още какво да му каже. Той вече знаеше всичко или поне онова, което тя беше готова да разкрие.

Ужасното беше, че жената беше мъртва, когато спасителният отряд беше стигнал до нея. Доколкото Кристи можеше да каже, а Кастелано беше настоял тя да я огледа добре, отблизо и внимателно — жената не беше помръднала, откакто тя я беше оставила, с изключение на ръката. Беше протегната, когато Кристи я беше видяла, а я бяха намерили препъната в лакътя и прибрана към тялото. Може би движението беше предизвикано от болка, може би се беше опитала да пълзи. Кристи не знаеше и не искаше да мисли. Главната разлика беше в това, че пясъкът около тялото на жената беше потъмнял, станал почти черен, на неравни участъци, подобни на разпилени цветчета.

Кръв. Някой — Кастелано? — беше казал, че пясъкът е подгизнал от кръвта й. Като мастило върху хартия, кръвта бавно се беше просмукала.

По пясъка нямаше и капка кръв, когато тя беше коленичила, за да докосне студената, но все още жива ръка. Кристи все още виждаше ясно картината в ума си — пясъкът беше чист, кремав. Едва понасяше мисълта, че всичката тази кръв е изтекла от тялото на жената за времето, което беше необходимо на нея да изтича за помощ.

Ако само беше по-бърза…

Кастелано отново вървеше към нея с бележника в ръка. Макар, според леля му, официално да не беше на смяна, той се беше погрижил за нещата. Докато всички тук се опитваха с нещо да помогнат, мисис Кастелано беше доверила на Кристи, че Горди бил полицай от отдел „Убийства“ в Хобокън допреди шест години. По време на едно посещение при нея и нейната сестра, баба на Горди, вече покойница, той срещнал и се оженил за момиче от Окракоук. Бракът се разпаднал, но Горди все още бил тук, още не бил шериф, но се ползвал с такова доверие, че сигурно щял да наследи шерифа, мил човек, прехвърлил шейсетте, когото всички наричали Бъд. Мисис Кастелано се похвали още, че няма работа, с която Горди да не може да се справи. Каза още, че той има собствена къща, изкарва добри пари и иска деца.

— Каза, че си видяла мъж. — Кастелано спря пред нея и отвори бележника си, за да провери какво вече е записал.

— Да. — Кристи навлажни устни.

— Но не можеш да го опишеш.

— Не мога. — Това го бяха говорили и преди.

— Висок ли беше? Нисък? С едро телосложение? Слаб? Някакви отличителни черти, за които да си спомняш? — Той говореше нетърпеливо, да не кажем, с раздразнение. Кристи усещаше погледа му върху себе си, но отказваше да го погледне. Погледът й беше все така прикован в разбиващите се вълни. Прободе я, остър като игла, страх. Дали въобще трябваше да споменава, че е видяла мъж? Ако той беше изпратен от хората на чичо Винсънт, а кажеше за това на полицията, можеше да има проблеми. Да, нещата можеха да се влошат още повече. Правило, с което трябва да се живее: Никой не е предизвикал сицилианско погребение с това, че си е държал устата затворена.

— Беше тъмно. Всъщност това, което видях, беше само една сянка.

Кастелано издаде тих звук на недоволство. Очевидно не този отговор му беше необходим. Толкова по-зле за него. Защото това беше всичко, което тя беше готова да му даде. Можеше да има и по-добри шансове, ако успееше да идентифицира мъжа по-точно. Но не можеше да го направи. Можеше да даде само неясно описание на ръста и цвета му. Това не беше достатъчно да се арестува, който и да било, но можеше да е достатъчно тя да намери смъртта си. При тази мисъл, сърцето й прескочи и отново пропусна един удар.

— Каза, че имал пушка.

— Казах, че може би имаше пушка. Носеше нещо в ръка. Не съм сигурна какво беше.

Гризящото я подозрение, че е възможно самият Кастелано да е бил на плажа, той да е следвал стъпките й, а после и онзи ужасяващ поглед, срещнал нейния, не я напускаше. Телосложението му беше подходящо. Времето, поне така мислеше тя, можеше да се нагоди към действията му. И той определено имаше пушка.

Играеше ли си с нея, изпитваше ли я, интересуваше се какво е видяла или какво ще каже? При тази мисъл по гръбнака й полазиха студени тръпки.

— Жертвата ти е говорила, това правилно ли съм разбрал? — С крайчеца на окото си тя го видя отново да поглежда в бележника си.

— Д… Да.

— Това наистина е важно. Сигурна ли си, че си я чула да говори?

— Да. Сигурна съм. — Кристи му хвърли кос поглед. — Защо това е толкова важно?

Той се поколеба, после срещна погледа й.

— Гърлото й беше прерязано. Толкова дълбоко, че и гласните струни бяха прерязани. Ако е говорила с теб, значи това се е случило, след като ти си я оставила.

Измина секунда, преди думите да стигнат до съзнанието й и да й подействат като удар в слънчевия сплит.

— О, мили боже!

Това означаваше, че жената е била убита. Беше шок, макар и не пълна изненада — Кристи подозираше истината от мига, в който огнеборците бяха казали, че жената е мъртва. Каква беше възможността някой друг да е изникнал от мрака и да я е убил в онзи отрязък от време? Не голяма. Заплахата, която беше усетила на плажа, злото, опасността, бяха насочени към някого другиго. Бяха насочени и към нея, но тя беше успяла да избяга. Другата жена не беше успяла.

Мъртвата жена на плажа можеше да е тя.

Изведнъж й прилоша. Главата й се завъртя. В ушите й зазвучаха сирени. Тя затвори очи и направи несъзнателна крачка назад само за да се препъне в нещо масивно. Някакви ръце я хванаха и й помогнаха да запази равновесие.

— Хей, ти постъпи като някой грубиянин. Не мислиш ли, че можеше да бъдеш по-чувствителен?! — каза Люк с неговия провлечен южняшки говор.

Ако Кастелано беше отговорил, това не стигна до съзнанието на Кристи. Тя се облегна на своя подозрителен и дразнещ я съсед, защото, ако не го беше направила, щеше да припадне.

— Те като че ли успяха да приберат тялото.

В гласа на мисис Кастелано, която гледаше развитието на действието от най-различни ъгли, се усещаше почти разочарование, когато тя се присъедини към тях. Кристи отвори очите си навреме, за да види как отнасят носилката нагоре по пътеката между дюните до мястото, където ги чакаше линейката. Жълта полицейска лента преграждаше мястото на плажа, където беше лежала жената. В нейните граници все още стоеше един фотограф, който бързаше да направи последните снимки. Светкавицата на фотоапарата му изпъкваше ярко на фона на индиговосиния океан и нощното небе, което бързо се покриваше с облаци. Портативните светлини, които бяха инсталирали, за да осветяват района, също бяха подготвяни за прибиране.

— Имаш ли още въпроси? — запита Люк. — Защото, изглежда, ще вали.

— Това е засега. — Кастелано затвори бележника си. — Хайде, лельо Роза, ще те изпратя до вкъщи. Утре ще имаме доста работа тук, затова ще се прибера у дома да се наспя.

Те двамата се отдалечиха.

— Готова ли си да тръгваме? — запита Люк тихо в ухото й, стиснал здраво ръцете й.

Едва тогава Кристи осъзна, че все още стои, облегната на него. Смутена, тя се изправи, кимна и забърза след двамата Кастелано. Миг след това той се изравни с нея.

— Идентифицирахте ли я вече? — запита племенника си мисис Кастелано.

— Не. Сигурен съм обаче, че не е от хората, които живеят тук през цялата година. Аз поне не я познавам.

— Горди! Хей, Горди, чакай!

Както останалите, Кристи се огледа и видя, че към тях бърза Арон Щайнберг. Като го гледаше да идва към тях, а лунната светлина да пада откъм гърба му, хрумна й, че той също е с телосложението на нейния преследвач. Съществена разлика беше само тази, че лунните лъчи се отразяваха от плешивата му глава.

Но беше възможно да е носил шапка. Сърцето й отново заби по-бързо.

— Има ли вероятност това да е едно от момичетата, изчезнали от Нагз Хед преди две седмици? — запита Щайнберг, когато се изравни с тях.

Кастелано сви рамене.

— Няма как да сме сигурни, преди да сме идентифицирали жертвата.

— Поправи ме, ако греша, но само тази година пет жени изчезнаха от крайбрежието на Каролина. Това е много интересно, не мислиш ли?

— Чух, че на свобода се разхожда сериен убиец — каза мисис Кастелано. — Има ли нещо такова? Сега, когато той удари толкова близо, може би трябва да си купя пушка.

Сериен убиец? Кристи не беше помислила за това. Идеята беше ужасяваща, но не по-ужасяваща от мисълта, че може да се превърне в жертва на мафиот — наемен убиец. Такъв беше най-дълбокият й страх. И никак не държеше да разбере дали има по-страшни неща, не и от личен опит.

— Аз ти купих пушка, лельо Роза, не помниш ли? След като се опита да я почистиш и тя гръмна и направи дупка в стената на спалнята, аз я взех обратно. — Кастелано като че ли изпитваше леко раздразнение. Той погледна Щайнберг. — Знаеш ли, Арон, хората идват тук по най-различни причини. Туристите са лесна плячка за един сериен убиец. Но ако бях на твое място, не бих излагал размисли по този въпрос във вестника. Не и докато нещата не са сто процента ясни.

— Хм. — Вниманието на Щайнберг се насочи към Кристи. — Можете ли да ми кажете фамилията си? Буква по буква. Не искам да я цитирам погрешно.

— Къде имате намерение да я цитирате?

— Мисля, че във вестника — каза Люк.

— Това ли имахте предвид? Ще публикувате името ми във вестника?

Кристи беше повече от ужасена. После изпадна в паника. Някак си беше сигурна, че чичо Винс и „приятелите“ му нямаше да са доволни, ако името й се появи във вестника. Щайнберг й се усмихна лъчезарно.

— Мила, нали ти я намери? Докато се разхождаш на лунната светлина, и намираш труп. Страхотно.

— Вижте, това е само мисъл, но ако името й излезе във вестника, тя може би ще е в опасност — отбеляза Люк безстрастно.

Щайнберг го изгледа кисело.

— Мисля, тогава, че мога просто да я нарека „турист“.

— Да, моля ви — каза Кристи.

— Няма никакъв сериен убиец. — Кастелано говореше сериозно. — Изчезването на пет жени в район с население като това е просто съвпадение. И това е всичко.

— А мога ли да цитирам тези думи, Горди? — запита, с чувство за хумор, Щайнберг.

— По дяволите, не. Не бива да записваш нищо от този разговор. Виж, ако се отбиеш утре, ще ти дам онова, което имаме по случая. Окей? Може би ще открием, че не е нещо повече от семейна разправия.

— От твоята уста — в божиите уши. — Щайнберг се спря, махна им с ръка за довиждане и обърна гръб на сцената на местопрестъплението.

— Изчезването на пет жени само през тази година звучи достатъчно страшно — каза Люк с вида и тона на човек, който води неангажиращ разговор.

Кастелано изсумтя.

— Не и ако имаш предвид какъв брой туристи минават тук всяка година. Те са от всички възрасти. Носят със себе си и своите проблеми. Наркотици, пиянство, домашно насилие, сексуални нападения — все има за какво да ги арестуваме. Населението тук не е постоянно, което също не помага за отстраняването на такива проблеми. — Настъпи пауза и Кристи осъзна, че Кастелано гледа Люк доста замислено. — Имаш ли нещо против да ми кажеш с какво си изкарваш прехраната?

Точно тогава малката им група стигна до пътеката, която водеше през дюните до къщата на мисис Кастелано. Този беше по-дългият път да се стигне до къщата на Кристи, но тя не искаше да върви сама по по-късия маршрут. Не искаше и да остава в компанията на Люк, чиято къща беше зад нейната. Чувстваше, че е по-сигурно, ако с нея има повече хора.

— Адвокат съм — каза той.

— О, така ли?

Кастелано като че ли загуби интерес към професията на Люк. Кристи пък беше повече от впечатлена. Хвърли скришом още един поглед на Люк. Не приличаше на адвокат, но пък как трябва да изглежда един адвокат? Кратък отговор — не като спасител на плажа.

— Ще те изпратим до вас — каза Кастелано, когато стигнаха мястото, където пътеките се разделяха. Кристи не започна да спори, защото такова беше желанието, и цялата група зави към нейната къща.

— Ако имаш нужда от нещо, обади ми се — прошепна Люк в ухото й, когато почти стигнаха до входната врата.

Преди Кристи да е отговорила, той вдигна ръка за довиждане и продължи към къщата си.

— Ами котаракът ти? Няма ли да го потърсиш? — извика след него мисис Кастелано.

— Той вероятно вече се е прибрал — извика той в отговор и продължи да върви, докато мракът не го погълна.

— Имате ли някаква вероятност той да е мъжът, когото си видяла на плажа? — запита Кастелано.

— Не мисля. Но, както казах, всичко, което видях, беше тъмна сянка, неясна форма.

Кристи тръгна към вратата още докато говореше. Ако трябваше да признае истината, тя се чувстваше по-неудобно в компанията на Кастелано, отколкото в тази на Люк, който беше влязъл в двора й, вярно, но пък тя беше абсолютно сигурна, че не е мъжът от плажа. Беше доста по-несигурна, когато ставаше въпрос за Кастелано. Само присъствието на мисис Кастелано я спираше да не изпадне в ужас и сега. Обвит в сянка, далеч от изкуствените светлини на местопрестъплението и тълпата на брега, огромното му тяло се извисяваше толкова близо, че стомахът й се свиваше.

Той би могъл да е мъжът от плажа.

— Искам утре да получа твоето официално изказване. Ако обичаш, ела до управлението — каза Кастелано. Кристи вече беше прекосила наполовина двора.

— Ще дойда — отговори тя през рамо, изразявайки готовност за сътрудничество, каквато не изпитваше. Стигна до входната врата. Гледаха след нея, докато тя не се скри вътре. Светна лампата, махна им за довиждане и затвори плътно вратата.

И я заключи. И спусна завесите. После се подпря с гръб на вратата, затвори очи, със свито сърце.

„Свърши се, каза си. Ти си в безопасност. Свободна си.“

Трябваше само да опакова багажа си и да се махне от острова. Но първо трябваше да се успокои. Да остави кошмара от плажа зад себе си. Да се радва на уюта, предлаган от къщата.

В дневната беше тъмно.

Не беше ли запалила осветлението?

Кристи отвори очи. Жълтата светлина, която се процеждаше през завесите, беше достатъчна, за да вижда. Погледът й се насочи към нощната лампа над дивана. Сърцето й прескочи един удар. Беше я оставила запалена. Беше сигурна. Беше — почти — сто процента сигурна.

Може би крушката беше изгоряла.

Кристи едва се беше сетила за тази възможност и телефонът звънна. Тя подскочи при внезапния и пронизителен звън, направи автоматично движение да вдигне слушалката, после се поколеба.

Кой можеше да й се обажда тук? Много малко хора знаеха къде е. И нито един от тях нямаше да й се обади в този час.

Възможно беше да са сбъркали номера. Кристи се молеше да е така. Запали лампата над главата си и тръгна към телефона, който беше в кухнята, върху плота, покрит с керамични плочки, където тя обикновено закусваше. Разбира се, трябваше да е нещо такова.

Обаче шестото й чувство не я оставяше да повярва в това.

Шестото й чувство отново й подсказваше проблеми.

Телефонът започваше да звъни за седми път, когато тя най-после стигна до него, вдигна слушалката и я притисна към ухото си.

— Ало? — каза тя.