Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Макгрегър (10)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The MacGregor Grooms, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 124 гласа)

Информация

Сканиране
Lindsey (2009)
Корекция
Xesiona (2009)
Допълнителна корекция
asayva (2012)
Форматиране
smarfietka (2012)

Издание:

Нора Робъртс. Сезони на любовта

ИК „Коломбина“, София, 1998

Американска. Първо издание

Редактор: Людмила Харманджиева

ISBN: 954-732-009-2

История

  1. — Добавяне

Из личните спомени на Дениъл Дънкан Макгрегър

На моята възраст времето минава бързо, годините летят, сезоните се гонят. Човек трябва да се радва на всеки момент и да го изживява най-пълноценно.

Разбира се, мислех по същия начин и когато бях тридесетгодишен!

Сега, през последната шепа години, видях как четири от любимите ми внучета намериха любовта, ожениха се и създадоха семейства. Лора, после Гуен, Джулия, след нея Мак. От очите им струи щастие, в гласовете им блести доволство. Всеки от тях е изградил дом и живот със своята половинка.

И защо, питам ви аз, им трябваше толкова време?

Ха! Ако не бях аз, още щяха да се мотаят, а Ана нямаше да има и едно правнуче, което да дундурка и глези. Нали? Обаче искам ли аз благодарност? Не, честна дума. Докато съм глава на това семейство, ще изпълнявам задълженията си, без да чакам признание. Това е мой дълг и моя радост — да видя, че моите пиленца са свили удобни — и подходящи — гнезда.

Човек би си помислил, че покрай цялото това семейно щастие останалите внуци ще разберат поуката и ще последват примера на своите братя, сестри и братовчеди. Но не. — Макгрегърови са упорито и независимо племе. И Господ да ги благослови за това.

За щастие, все още ме има мен, за да се погрижа работата да се свърши. Изпратих три от моите момичета до олтара и позасилих първия си внук. Някои казват, че това е вмешателство. Ами! Аз го наричам мъдрост. Реших, че е време да приложа малко мъдрост и към моя съименник, Дениъл Кембъл Макгрегър.

Е, той е прекрасно момче — кадърен, макар и мъничко по-темпераментен. Освен това е и красив. Прилича на мен, когато бях на неговата възраст, така че не му липсва женска компания. Това е проблемът, както го виждам. Твърде много количество и недостатъчно качество.

Намерихме начин да оправим тази работа.

Д.К. е художник и за него това е съвсем естествено. Макар че и ножа да ми опрат, не разбирам и половината от нещата, които рисува, той жъне успехи с тях. Сега на момчето му трябва единствено жена, която да сподели успеха му, живота му и да го дари с деца, около които да се върти този живот.

Не просто каквато и да е жена, забележете. Жена с характер, жена с ум и амбиции — и от сой. Жената, която съм избрал за него, когато и двамата бяха още деца. Бях търпелив, чаках удобния момент. Познавам моето момче и знам как да се оправя с него.

Малко опак е моят Д.К., от хората, които тръгват наляво, ако им кажеш, че ще е по-добре да завият надясно. Предполагам, това му е от осемте години в детството, когато баща му беше президент и трябваше да се спазват прекалено много правила.

Добре тогава, с малко помощ от една стара и добра приятелка ще накараме младия Дениъл Кембъл да тръгне, накъдето трябва… И ще го оставим да си мисли, че сам го е направил.

На мъдрия не му трябват благодарности, само резултати.