Ян ван Хелсинг
Децата на новото хилядолетие (13) (Как децата медиуми променят света)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Die Kinder des neuen Jahrtausends, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,1 (× 22 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2010 г.)
Разпознаване и корекция
filthy (2010 г.)

Издание:

Ян ван Хелсинг. Децата на новото хилядолетие. (Как децата медиуми променят света)

Немска, първо издание

Превод: Светослав Коев

Редактор: Йордан Димитров

Художник: Огнян Илиев

Формат 16/60/90

Издателство „Дилок“, 2009 г.

ISBN: 978-954-9994-91-9

История

  1. — Добавяне

Глава 10
Слънцето въздейства върху човешкото съзнание

Един мой добър приятел професор по физика, който преди беше едно от водещите имена в областта си (и заради новаторската си дейност в момента не желае да бъде споменаван поименно), открива следните интересни факти за земния магнетизъм:

Слънцето, това винаги се е знаело, е основен източник на живота. Реалната дълбочина и комплексност на този факт от гледна точка на съвременната наука предстои да бъде изложена изчерпателно и най-вече разбираемо за хората.

Ето един цитат от научно списание, излязло на 1 октомври 2000 г., който дава повод за оценка на реалната ситуация:

„… Ние, земните граждани на 21 век, трябва да узнаем и тъмната страна на зависимостта си от нашата централна звезда, защото ни очаква най-лошото, на което планетата ни някога е била свидетел — последствията биха могли да са опустошителни.“

На практика се установи, че активността на Слънцето нараства. Все по-често неговите изригвания предизвикват мощни завихряния на частици, които се намесват в земния магнетизъм, а той от своя страна е сигурен щит срещу слънчевата радиация. Влиянието върху хората, животните, растенията и технологиите (опасност от компютърни сривове, загуба на енергия, блокиране на сателити и т.н.) ще става все по-драматична. Климатът ще се промени и природните катаклизми ще се увеличат.

Ръководителят на американската Програма за изследване на атмосферата Ричард Бенке смята:

„В близко бъдеще ни очакват лоши неща.“

Джон Каперман от университета в Минесота допълва:

„В бъдеще слънчевите протуберанси ще нараснат с размери, които не подозираме.“

В тази връзка шведският Institute for Space-Physics (ERF) публикува статия, според която броят на слънчевите петна се увеличава. Статистиката се води от 1860 г. Според написаното се очаква нарастване на активността до 2005 г. и силни магнитни бури.

На 11 ноември 2000 г. в SpaceWeather.com NASA информира за нерегистрирани до момента рекордни стойности: слънчеви протуберанси, които предизвикват слънчеви ветрове, запращани в космоса с над 7,5 милиона километра в секунда. Тази буря от частици в близко бъдеще ще достигне и Земята. Интензивността й е 100 000 пъти по-висока от нормалната. Досегашната стойност (от август 1972 г.) на скоростта от около 4 милиона километра в секунда почти се е удвоила!

Допусканията от официална страна са, че неподозираните доскоро стойности дори ще нараснат. Пикът се очаква между 2002 и 2003 г. и вероятно ще продължи до 2005 г. Като цяло всичко това са неочаквани сведения, които не са коментирани конкретно пред широката общественост.

Какви ще са последствията от засилената слънчева активност върху Земята и живите същества?

Земята като склад за мисли

Според общата теория на относителността на Дж. Чарън информацията се складира в електроните, което предполага, че Земята с нейните насочени магнитни полета (силови линии) може да се разглежда като предпоставка за информационна транслация.

Всъщност, връзките между човешкото поведение (психика, съзнание, емоции и т.н.) и земното магнитно поле са известни. Правят впечатление първите опити с екипажни полети в космоса. Първоначално без видима причина, отдалечавайки се от Земята, объркаността на астронавтите се увеличава, което води до неочаквано и застрашаващо проекта поведение. Проблемът беше отстранен, след като пилотите бяха изложени на изкуствени магнитни полета. Естествените земни условия, които са постоянна величина във всички биологични системи още от възникването на живите организми преди милиарди години, очевидно въздействат на мозъка ни.

Науката познава въздействието на магнитните полета върху епифизата. Тази жлеза отговаря за невротрансмитерите (между които е и мелатонинът), които регулират ритмите в човешкото тяло при фиксирани магнитни полета. (Този проблем е изследван от проф. Петер Сем.) Епифизата представлява нещо като „шеф диригент“ на мозъка.

В продължение на повече от 15 години в Max-Planck-Institut, Андехс, Германия, беше изследвано влиянието върху хора при липсващо и налично земно магнитно поле. При повече от 1000 тествани лица се оказва, че след няколко дена настъпва видимо разстройство в циркадиалния ритъм на организма, т.е. в т.нар. биологичен часовник.

Очевидните първи симптоми са:

 

• нарушаване на менструационния цикъл при жените,

• ректални температурни промени (хаотичен ритъм ден-нощ),

• аномалии в ритъма на съня,

• силни до остри разстройства в усещането за време,

• дезориентация и липса на критичност (отчужденост от света).

 

Биохимичните изследвания показват ясно изменение в производството на мелатонин. Във всички експерименти след въздействие с изкуствени земномагнитни полета (подобни на тези при астронавтите) първоначалното естествено състояние се възстановява.

Забелязани са и взаимовръзки между видоизменените и нормалните земномагнитни полета, както и между земните трептения (0,5 гауса и резонансни трептения на Шуман от 7,8 херца) и емоционалната стабилност на хората.

Този феномен в най-общ смисъл на думата е известен като чувствителност към времето или фьона. В случая отново говорим за електрически полета (Spherics), на които се дължат известните фьонови симптоми. Ясно се откроява взаимовръзката между променените земномагнитни полета, от една страна, и приема на пациенти в психиатриите, от друга. В подобни периоди се забелязват:

 

1) повече самоубийства,

2) нещастни случаи от всякакъв характер,

3) криминални престъпления и други подобни.

 

Очевидно еволюционната крачка към комплексната система човек и човешко съзнание (съзнателно самовъзприемане) се нуждае от свойства, които познаваме като земно магнитно поле и трептения на Шуман. Резонантните трептения на Шуман (Земята като кух резонатор) са близки до алфа-ритъма (EEG) при хората. Точно този земен резонанс, който физично се изобразява като стояща вълна, се явява антена, която приема сигнали от космоса и усилено ги препраща към Земята. Важна в случая е директната връзка между него и човешкия мозък. В чувствителната алфа-зона, която е 8 херца, ние сме свързани със Земята и отчасти с космоса. Това специално трептение се приема за праг или врата между съзнаваното и несъзнаваното, будното и спящото състояние.

Информациите, подавани на изследвани лица в такова състояние, се запомнят по-бързо и се задържат по-дълго време в мозъка (познато в т.нар. алфа-обучение или метода Силва). Следователно подобни въздействия биха могли да предизвикат появата на нещо като цензорни свойства. Клиничните изследвания на професорите фон Клицинг и Димфел с тези честоти показват видимо нарастване на алфа-зоната с повече от сто процента. При вълново въздействие от три минути нагоре тестваните лица изпадат в състояние на върховна релаксация.

В такова състояние (алфа-зона) те успяват да решат преди непосилни за тях математически задачи. Това показва чувствителността на човека към дадени конкретни трептения. Тяхната зона на интензитет отчасти лежи под т.нар. термичен шум (а-термични полета).

Очевидно точно тези трептения с най-малък интензитет, на които науката до скоро не отдаваше никакво значение, имат огромно въздействие върху хората. След като те и/или полетата могат да предизвикат дори определени емоционални модели, е ясно, че ще се пазят в тайна от обществеността.

Промяна на земномагнитните полета

Междувременно се доказа, че между колебанията в магнитното поле на Земята и човешкото поведение има връзка. Силата на земното магнитно поле е средно 0,5 гауса. То, както вече се знае, търпи силни отклонения, предизвикани основно от слънчевите ветрове. Слънчевите ветрове (Sunspots) са съставени предимно от електрически заредени частици като електрони и протони.

Тъй като Слънцето периодично преминава през различни магнитни аномалии, автоматично е засегната и Земята. На първо място трябва да отбележим различния брой и големина на слънчевите петна. Те представляват силни магнитни полета, от които експлозивно се образуват т.нар. Sunflairs с размер от милиони километри.

Един от най-известните цикли е 11,3-годишния ритъм. Той се наблюдава и анализира от 1750 г. Днес например има установени взаимовръзки между него и реколтата от грозде, поведението на термитите и др.

Естествено съществуват и други — все още неизвестни ритми, които траят много по-дълго. След като нашето Слънце се върти около друго слънце — Сириус, — то от своя страна — около центъра на галактиката, а тя — около нещо още по-голямо, би трябвало да допуснем цикли с огромни времеви измерения.

Най-обичайният период за нас е земната година с четири сезона. Те възникват отново под въздействие на Слънцето. В миналото е имало много по-дълги периоди на изменения, които водят до радикални промени на планетата. Според една актуална хипотеза например, масовото измиране на животинските видове (например на динозаврите) преди милиони години е настъпило следствие на колебания на земното магнитно поле.

Най-новите доплерови измервания показват, че нашата галактика, Млечният път, се завърта около себе си, т.е. около собствената си ос, приблизително за 200 милиона години. Един цикъл от космически мащаб, който превръща свидетелите си във вкаменелости.

Съществуват сериозни хипотези, съгласно които се намираме в центъра на космически цикъл от подобен порядък, който ще промени радикално Земята.

Реално погледнато, днес учените не могат да съгласуват новите открития и данни с досегашните научни модели. От 1998 г. дори NASA изтъква подобни неща. В областта на твърдите лъчения (X-Rays) се отчитат все по-високи сензационни рекорди. От безпомощност учени на NASA нарекоха последните данни Oh-my-God-частици. Допуска се, че тези частици/лъчи произлизат от някаква по-ранна фаза на възникване на Вселената. Измерванията показват, че те се движат към нас със скорост и енергия, която не съвпада с нито един физичен модел.

Като че ли аналогично, в Слънцето не се наблюдават известните до момента аномалии. Решаващо в случая е влиянието на т.нар. слънчева активност (Sunspots и Sunflairs) върху земното магнитно поле.

От друга страна, земният магнетизъм е от основно значение за биологичните системи и най-вече за хората.

Казахме, че от около 2000 години земното магнитно поле непрекъснато отслабва. Споменах, че в момента измерванията сочат интензивност от около 0,5 гауса (средна стойност). Земният магнетизъм е намалял до такава степен, че се е променила дори скоростта на въртене на планетата ни. Атомните часовници в Боулдър, Колорадо, често се сверяват, защото биха объркали дванадесетия час в полунощ и на обед, ако от четирийсет години това не се бе превърнало в практика (около 3 секунди дневно). Това е още един факт, който се крие от обществеността, защото атомният часовник по правило би трябвало да е точен с векове и дори хилядолетия, без да се сверява. (Спомнете си примера с ехото!)

Бяха установени и разлики в ориентацията север-юг на земните силови линии и дори навигационните планове за пилотите бяха многократно коригирани. Това също става при закрити врата. Ако сравним навигационни планове на международните летища от последните петдесет години (доколкото човек изобщо има достъп до подобна документация…), ясно ще видим, че феноменът е едва от една година.

На това място бих искал да обърна внимание и на факта, че бордовият персонал на големите авиационни компании получава специална подготовка и дори е обучаван да си служи с оръжие, за да се справи с обезпокояващо растящата агресивност на пасажерите. Тази поверителна информация изтече чак през юни 2000 г… Компаниите в крайна сметка реагират само на една-единствена тенденция, която се появи наскоро и както по всичко личи, се засилва.

И така: земният магнетизъм непрекъснато намалява и има все по-ниски стойности за височина на полетите от 5 000 до 9 000 метра.

Между другото NASA ежеминутно публикува актуални измерени данни за слънчевата активност спрямо земномагнитното поле, по-конкретно за твърдите лъчения, за протоните и електроните. Известните за експертите зависимости днес са познати дори на непрофесионалистите. Въпреки несъмненото влияние на Слънцето върху магнитното поле на Земята и дори върху климата (нека си припомним ненормално нарасналия брой на природните катаклизми — например феномена Ел Ниньо, зачестилите земетресения и т.н.), завишеното въздействие напълно се пропуска или изобщо не се споменава — а именно, влиянието на магнитното поле върху човешкия мозък и върху психиката ни!

За пълнота трябва да споменем и електромагнитните полета. Очевидно фактът, че те са се превърнали в едно от най-мощните средства за манипулация на биологичните системи, дължим на политическото влияния върху лобито за производство на енергия и мобилни телефони. До момента всеки опит (дори многократно потвърден) да се публикуват интердисциплинарни резултати (шест различни специалности на три университета) е безуспешен.

Резонантните трептения на Шуман

Говорим за една специална научна област — резонантните трептения на Шуман. В качеството си на релевантна биологична величина от гледна точка на електротехниката те представляват постоянни вълни, които резонират със Земята. Това означава честота от около 7,83 херца, базирана на съотношението на обема на планетата към скоростта на светлината. Данните, измервани десетилетия наред официално от три станции, са достъпни само за малцина научни изследователи.

Ако анализираме трептенията на Шуман отблизо, ще установим, че става дума за една от най-съществените величини, която е свързана с човешкия мозък. Всеки отделен човек е свързан със Земята чрез личното си телесно електромагнитно поле. Опитът на космическите полети показа, че когато човек е отделен от Земята за по-дълго време (най-много две седмици, например при продължителен престой на космическата станция МИР), се разболява. Отговорни за това са резонантните трептения на Шуман.

Те са и честоти на човешкия мозък. При хората трептенията на Шуман се намират точно на долната граница на алфа-зоната, т.е. между съня и будното състояние. Това тясно ниво (около 8 херца) в рамките на алфа-зоната е така да се каже праг или врата, която разделя будността от съня. Между другото тя се определя и като цензор между съзнанието и подсъзнанието.

Ако човек задържи това състояние съзнателно за повече от 20 секунди, за него става възможно съзнателно да навлезе в подсъзнателните нива.

Трептенията на Шуман позволяват на хората да получат съзнателен контакт със Земята и да извлекат информация с помощта на петте си сетива, ако са изложени на такова въздействие. Естествено е желателно човек да е достигнал ниво на съзнание, в което мозъкът му може да произвежда такава честота, както се случва например при медитация.

Последните научни изследвания показват, че трептенията на Шуман са се видоизменили в две посоки:

1) интензитетът им непрекъснато се увеличава, което има връзка с нарастващото затопляне на Земята и зачестилите бури.

2) Същевременно честотите също търпят колебания, което според съвременните хипотези се дължи на затоплянето на климата.

Днес най-ниската честота на Шуман вече не е 7,83 херца, а 8 херца — и то за продължителни периоди в годината. Повишаване на трептенията настъпва през летните месеци (северното полукълбо), а през зимата отново леко се понижава.

До днес са известни 8 различни честоти на Шуман, които отчасти се извеждат от базовата от 7,83 херца. Те са закръглени на 8,14,20,26,33,44 и 50 херца. До момента доминира тази от 7,83 херца. За изумление на геофизиците втората и третата честота са се променили най-много. Те са нараснали от 13,8 на 14,2 и от 19,5 на 20,4 херца. Интензивността на втората честота (14,2 и съответно 20,4), за сега с много по-слаб интензитет от основната (7,83 херца), е мутирала в доминантна с най-голям интензитет (амплитуда).

Физиците Г. Фозар и Ф. Блудорф обясняват това като събитие, което довежда човека до повишено състояние на будност, тъй като доминиращите честоти на бета-зоната (13–40 херца) днес са се повишили. Директната връзка между честотите на Шуман и човешкия мозък беше съобщена още на 29 април 1998 г. от университетите в Мюнхен и Гисен.

Важно в случая е и едно изследване от 1967 г. на Max-Planck-Institut für Verhaltensphysiologie, финансирано от BMFT (федералното министерство за изследвания и технологии) и NASA. Заглавието на първата публикация е: „Въздействие върху циркадиалната периодика на човека чрез слаби електромагнитни полета“. Резултатите показват директна зависимост на човека от земното магнитно поле и трептенията на Шуман. Не трябва да ни учудва и откритието, че в епифизната жлеза бяха открити малки магнити. Те представляват изящен рецептор за взаимодействие с други електромагнитни сигнали, най-вече със земния магнетизъм.

Открита е и връзка между слънчевите периоди на активност и уврежданията при новородени.

Внезапните енергийни промени натоварват чувствата и настроението ни. Нервната система се възбужда и нивото на прага за освобождаване на нервни импулси драматично се променя. Доказано е директно влияние върху химическия и водния баланс в организма, както и увеличена активност в обмяната на веществата.

По-нататък моят приятел професор изтъква, че чувствата ни (или психоактивните вещества, които регулират рецепторите) определят на каква информация обръщаме внимание. Възприемането на външния свят се филтрира в комутационни станции, богати на пептидни рецептори, всички от които имат свои собствени отсенки.

Решението кои сензорни информации да постъпят в мозъка и кои да бъдат филтрирани зависи от сигналите, които рецепторите получават от невротрансмитерите.

Невротрансмитерите участват в превеждането на информация в психическата реалност. Те буквално превръщат духа в материя. Електромагнитните полета са решаваща величина в този процес за избор на нашата реалност. Те електрохимично определят настроението ни и широко влияят на възприятието ни.

Естествено ние сме в състояние да получим собствен монопол върху вниманието и концентрацията (например с медитация), защото мозъкът ни също излъчва електромагнитни полета. Решаващо за доминирането (монопола) е по-големият интензитет, който мозъкът излъчва към определени честотни области.

В статията си Astrogenetics Морис Котърел доказва връзките между възхода, съответно залеза, на човешките култури и активността на слънчевите изригвания. Първо, той издига тезата, че астрологичният тип на даден човек не зависи от позицията на Слънцето спрямо Зодиака в деня на раждането, а спрямо позицията му към магнитното поле в деня на зачатието! Тъй като слънчевата енергия предизвиква ежемесечни отклонения в земния магнетизъм, те представляват знаци за положението на Слънцето. Според теорията му силата и полярността на обкръжаващия слънчев вятър повлиява и производството на мелатонин. Според изследванията на Котърел този невротрансмитер отговаря за екстровертното и интровертното поведение при хората, което беше доказано от работата и публикациите на проф. Халберг.

Периметърът на астрогенетиката изследва доколко космическите сили се отразяват на биологичните ритми и генетичните фактори. Проучванията на Котърел показват, че слънчевите ветрове (електрически заредени частици) влияят на личността на човека в момента, когато е заченат.

Открито беше, че колебанията на слабите земномагнитни полета могат да предизвикат мутации в клетките, докато те се намират в процес на делене.

По-конкретно: клетките могат да мутират, ако са изложени на променливо магнитно поле — дори то да е по-слабо от земното. Припомнете си децата с различна, евентуално нова ДНК.

През 20-те години проф. Й. Ланге определи аспектите на еднояйчните близнаци. Въз основа на работата му от 1927 г. се знае, че личността (общият сбор характеристики) зависи съществено от генетичните предразположения. Вследствие на това генетичните промени — предизвикани например от мутации заради промени в силата на локалното магнитно поле — са отговорни за неочакваните черти на характера.

Казано по друг начин: личността на даден човек зависи от посоката и силата на локалното магнитно поле в момента на зачатието.

През 1987 г. проф. М. Пърсинджър от Lauretian University, Онтарио, Канада, публикува необичайни резултати. От време на време Пърсинджър работи за секретни проекти на Пентагона. Той облъчва с електромагнитни полета здрави хора и пациенти с мозъчни травми. И при двете групи се отключват мистични и/или паранормални способности.

Е, стана ли ясно? Наистина положих много усилия да изложа казаното от професора разбираемо. Въпреки това още веднъж бих искал да резюмирам последните няколко страници.

 

В обобщение всичко това за нас означава:

• Слънчевата активност през последните години непрекъснато се повишава и между 2003 и 2005 г. ще достигне своя пик, но влиянието върху земното магнитно поле ще се усети още през следващите години.

• Слънчевата активност предизвиква колебания и в далечен план промяна на земното магнитно поле.

• Човешкото поведение е зависимо и се влияе от земния магнетизъм — който продължава да спада. В същото време резонантните трептения на Шуман нарастват, което оказва повишаващо вибрацията влияние върху тялото и психиката на хората. Трептенията са и резонантна честота на човешкия мозък. Експериментите с хора показаха, че при честота от около 8 херца се отключват медиумни способности.

С обратен знак това означава, че въз основа на изброените компоненти и бъдещото увеличаване на слънчевата активност, земният магнетизъм ще продължава да намалява, а същевременно трептенията на Шуман ще се увеличават и че намиращия се в резонанс с тях човешки мозък ще работи с по-високи честоти (от 8 херца нагоре) и че хората от цялата планета ще станат ясновидци!