Никола М. Николов
Световната конспирация (15)

(Това, което историците не ви казват)

Включено в книгата
Година
(Пълни авторски права)
Форма
Разни
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,8 (× 17 гласа)

Заключение и обръщение

Всяка тъмна нощ има светъл край.

Персийска пословица

Една малка рекапитулация на изнесеното разкрива на читателя непочтените тайни замисли на международната конспирация. Не желая да наложа на никого моето мнение, споделено и от много други, целта е само да се докаже една истина. Разследвайте отделни факти от миналото и настоящето и сами си направете заключение!

Най-големите доходи на банките идват от заемите, които те отпускат на държавите, но при обикновена и нормална ситуация никой не търси заем. Следователно за тази цел трябва да се предизвика необходимост и търсене, някаква криза и паника като глад, война или революция. Френската и Американската революция, Първата световна война, Съветската революция, Втората световна война, Виетнамската, Корейската война и всички локални войни, които се водят и до днес направиха няколко фамилии най-страшните финансови деспоти и диктатори на света. Падането на Наполеон се ознаменува с възкресението на Ротшилдови. Оттогава и до днес всички държавници искат тяхното становище за водене или прекратяване на каквито и да са военни действия. По съвсем непочтен начин всички тези мегабанки си присвоиха имуществата и авоарите на руския императорски двор, твърдейки, че няма никакви наследници. Вярно е, че те избиха почти всички от царската фамилия, но за тяхно голямо съжаление изглежда че престолонаследникът Алексей е още жив. Само тези авоари от 1917 г. до днес възлизат на повече от 100 милиарда долара. Името Ротшилд вече почти не се чува. Ротшилдови са си създали една просто невероятна мрежа от корпорации и банки, които работят за тях. Морган — един от най-известните банкери на света — е бил само тяхна пионка и е работил с техни капитали, което се разбира едва в 1913 г. след неговата смърт, когато наличните му богатства възлизат само на 12 милиона долара. Същото се отнася и до свързаните с фамилията Kuhn, Loeb Co., Paul и Max Wartburg, полковник Хауз — дясната ръка на злия гений на президента Уилсън и др. Английската банка, креатура на Ротшилд, е играела най-важната роля във всички войни, революции, шпионски и търговски кризи. „Движението за обезоръжаване“ през 1930 г., подобно на днешното, е било също една от многото непочтени стъпки на Ротшилдови. Целта е била да се унищожи всичкото старо оръжие и страните да се въоръжат с ново. Тъмната личност Захаров, най-известният търговец на оръжие, е имал непрекъснат достъп до политическите асове на света. Така например през 1917 г. тримата големи лидери — Уилсън, Лойд Джордж и Клемансо, лично посещават Захаров в парижката му къща. Захаров е бил в тясна връзка с всички оръжейни заводи като „Круп“, „Шкода“, „Шнайдер“, „Бромбовери“ и др., по-голяма част от които са притежание на Ротшилдови. Те са разположени във Франция и Германия. По време на войната тези компании остават под управлението на Франция и Германия, независимо от водените военни действия между двете страни. Германците не атакуват заводите във Франция, нито пък съюзниците разрушават тези в Германия. Всички стратегически материали от Франция са преминавали през Швейцария за Германия, което е било обществена тайна.

Световните събития от векове и до днес показват, че те са ставали от и в името на нещо. Тези, които са предизвикали и ръководели събитията, винаги са намирали начин да оправдаят средствата, за да постигнат целта си.

Наполеон и Хитлер в стремежа си да завладеят света са имали своите оправдания. Френската революция, за да обезглави много невинни хора под ножа на гилотината, е имала своето оправдание. Сталин, за да ликвидира десетки милиони обикновени руски хора, е имал своето оправдание. По същия път на оправданията в Камбоджа бяха ликвидирани повече от 3,5 милиона невинни мъже, жени и деца. Същото оправдание имат и тези, които през Втората световна война разрешиха и дадоха права на криминалисти четиридесет безотговорни дни да ограбват, колят и бесят. И те вършеха това в името на нещо, в името на революцията и на народа.

Историята показва, че всички велики империи и цивилизации са пропадали и загивали от собствените си грехове и грешки. Днешната цивилизация не прави изключение. Извратеността вилнее. Скъперничеството и алчността са лозунгите за прогресиране. Моралът става все по-нисък!

Като чета и изучавам събитията от миналото, идвам до заключението, че всички известни личности, споменати по-горе, са имали действително своите оправдания. Наполеон, създаден и издигнат от Ротшилд, вижда виновниците за злините по онова време и решава да ги ликвидира. Но как? Като стане още по-силен! Уви, противникът му се оказа още по-могъщ.

Версайският договор и капиталът създадоха Хитлер и след като видяха, че той не им служи както те желаят, решиха да го ликвидират. В желанието си да се отбранява, той употреби крайни и нечовешки зверства, които покъртиха света.

Сталин, след като ликвидира личния си съперник Троцки, трябваше да се отбранява от ударите на невидимата сила и нейните хора, които бяха завладели съветското управление. За наложения изкуствен глад, за систематическите чистки, за ликвидирането на генералите и повечето от помощниците си през 1938 г. и той имаше добро оправдание — „за успеха на революцията и за Матушка Русия“.

Много неща от тази книга ще ви се сторят невероятни. Трябва да ви уверя, че всичко отговаря на истината. Ще ви се видят необикновени, защото пресата, радиото и телевизията правят хората жертви на предварително запланувано програмиране, което ги извежда от действителността и засилва тяхното въображение. Така например всички тези фантастични филми, в които се говори за галактики, звездни войни, НЛО и какви ли не още фантазии дават своето отражение и отпечатък върху нас. Хората гледат телевизия средно 3 1/2 часа дневно. Това отнема повече време, отколкото е необходимо, за да завършим няколко университета през живота си.

Не си въобразявам, че всички читатели ще приемат всичко в книгата като истина, но съм убеден, че много от тях ще се позамислят и ще се постараят да анализират много от събитията. Неизбежно това ще ги доведе до някакво заключение. Това е всичко, което искам и това ще бъде най-голямата ми награда.

Много учени си задават въпроса дали ще просъществува днешната цивилизация? Този въпрос е много уместен и актуален. Няма повече време за двоумение. Часовниковата стрелка се движи със сатанинска бързина към погроми и разрушения на света. За да се спаси светът от очаквания катаклизъм, трябва да се спасят САЩ, СССР и Китай. Това са страните, които единствено са в състояние да поддържат едно световно равновесие. 1990 г. е една от най-окуражаващите години от столетия насам. По едно и също време двете доминиращи социалистически страни — СССР и Китай — се управляват от далновидни и умерени управници, които не се страхуват да си признаят слабите страни и да протегнат ръка на довчерашния си т.нар. „враг“ САЩ. Тази инициатива бе благоприятно възприета от Рейгън и от целия американски народ. Дано днешният президент продължи да върви по стъпките на предишния и да подпомогне всячески усилията на Горбачов и на китайските ръководители за един нов и справедлив ред. Дано американските правници, начело с Буш издържат на напрежението и натиска от страна на мегабанките, чийто стремеж не е разбирателството, а „разделение на света“. А по всичко личи, че те вече гласят „свои“ нови управници на тези две изстрадали страни. Надявам се, че тази мирна инициатива честно ще се подеме и от останалия свят за по-бързото спасение на човечеството.

Не т.нар. „световно управление“ ще спаси света, тъй като то е създание на една всесилна тайна организация и работи само за интересите на тези скрити 300 банкери, които усърдно крият имената и участието си в нея. Единственото спасение е те да бъдат изправени пред специален международен съд и да отговарят за всичките си действия. За да се спре международната омраза, недоверие, бунтове и войни между народите, трябва да се унищожи тази тайнствена организация, която владее и тормози човечеството в света. Много европейци са убедени, че всичките злини за Европа идват от американските банкери. Това е обществена тайна, тъй като всеки знае, че капиталистите от Франкфурт, оглавени от Ротшилдови и техните скрити помощници, се прехвърлиха в САЩ и ги превзеха напълно, особено след узаконяването на техния компютър за доходи — Федералния резерв.

Аз живея в САЩ повече от двадесет години и съм благодарен за приема, която ми оказаха. Прекрасна и природно богата страна. Прекрасен народ, но за съжаление политически наивен. Старата генерация е рядко честна и гостоприемна. Младото поколение умишлено се корумпира и осакатява чрез всевъзможни изопачени развлечения и опиати. Прекрасна Америка, внимавай! Събуди се! Крайно време е да си отвориш очите и да се спасиш!

Аз мисля, че Съветският съюз и Китай по-лесно ще се справят с предстоящите им големи вътрешни и международни въпроси, отколкото САЩ. Това е така, защото тези две страни още не са напълно обхванати от финансовия и икономически октопод, който напълно е задушил САЩ. Моят единствен съвет е двете страни да не бързат да плуват във водите на САЩ, защото удавянето им е неминуемо. Вътрешната и външната политика на Съветския съюз и Китай в момента ми вдъхват доверие и мисля, че с тяхна помощ Америка и светът може да се спасят от това зло. Нека мегакапиталът бъда изправен да отговаря и да върне всичко незаконно придобито от човечеството. Едно такова справедливо разпределение на тези огромни богатства от порядъка на трилиони ще направи света отново цветущ и щастлив.

Едно нещо без съмнение е сигурно — че вие сте и съществувате! Нищо в света не създава доверието, освен самите вие. Няма да има истински мир и любов на земята, докато вие самите не го почувствате в себе си. Когато любов озари сърцето ви, когато умът ви види красотата на човека такава, каквато е в действителност, когато спрете да подклаждате войните, тогава само ще настъпи мир. Вие трябва да разберете мистерията на двете противоположности. Това е най-голямата тайна, която всеки трябва да знае. Сърцето и умът ви трябва да останат едно цяло. Непознатият и приятелят ви са едно и също. Околната среда и ние сме част от цялото.

Мислейки само за себе си, вие предизвиквате една егоистична активност, която е в противоречие с нормите на другите в обществото. Същността на живота е във всеобщото благоденствие и равноправие. Вратата между нас и вас е здраво залостена от вашата страна и създава непреодолима бариера между вас и човека. Ние се мъчим да отворим тази врата и премахнем съществуващата бариера не чрез деление, а като неделима част от това общество, към което и Вие принадлежите. Като съвсем отделна част от обществото Вие никога няма да бъдете щастливи и вечно ще живеете със страха на малцинството.

Какво виждам, когато Ви гледам? Само едно лице, което излъчва егоизъм и омраза към всички останали, към цялото човечество, към целия свят. Може би вие мислите, че се наслаждавате на някаква красота и блаженство! Те са фиктивни форми и пропорции, внушения и стимуланти. Те се явяват, само когато любовта е там, всичко останало е рефлексия.

Какво е свободата, която за вас е почти неограничена? Това е да следваш всяко желание с всичките му форми, да изпълниш всяко намерение и цел. Единственото ви желание е да натрупате повече от това, което притежавате, или да предотвратите загуби. Желанието ви преследва само тези цели, които ви доставят удоволствие, докато на нас носят мъки и страдания. Няма свобода в желанията, мислите и действията. Те носят удоволствия на едни и мъки и страдания — на други. Като краен резултат възнагражденията и наказанията са очевидно толкова неравни, че великият и обикновеният, аристократът и подлецът, са под един знаменател — нещастие за всички.

Ние страдаме от това, че вие разделяте индивидите един от друг. Има живот, има красота, има блаженство. Как да ги сравним? И как можем да ги разделим? Разделението създава конфликти: любов и омраза. Институти, водени само от един отделен индивид, създават самота, нещастия и мъки.

Първо, трябва да знаем какво сме ние. Ключът е само в нас, никъде другаде. Вътрешните конфликти са настъпили още от нашето творение. Живеем сред светлина и тъмнина, добро и зло. Идва време, когато всички конфликти спират, всички неприятности изчезват, чак тогава се появява осъзнаването и се получава ясната представа за непрекъснато нарастващата катастрофа.

Вие се стремите да достигнете непостижима висота. Неминуемо ще пропаднете и то само затова, защото във вашето съзнание съществуват субект и обект. Направете така, че ние да гледаме на вас както на всички други — без сравнение и без обвинения. Да няма субекти и да няма обекти. Всички да бъдем едно!

Спрете да експлоатирате структурата на човешкия живот, който изисква разделение на труда, следователно разделяне на хората на класи и условности.

Спрете да използвате даденото ви превъзходство и сила върху останалите класи.

Спрете да използвате всички ваши начини за диктатура и терор — предисловие на икономическото заробване, в което е днес светът.

Животът е предназначен, за да ви направи по-добри, а не по-лоши. Насладете му се, но така, както всички останали — чрез труд.

В момента вие сте единствените, които управлявате света и единствено вие сте в състояние да го промените, като наложите едно по-голямо равновесие и справедливост. Проявете по-голяма хуманност и измийте до известна степен греховете на вашите предшественици. Миналото по-лесно се забравя от настоящето. Ако не ви интересува обикновения човек, то помислете за вашето собствено и кръвно поколение. Нима един баща е в състояние да завещае на любимите си деца своя позор, собствената омраза и неизбежното наказание.

Заживейте един мирен живот и дайте на човечеството мир и спокойствие.