Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Demon Rumm, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 111 гласа)

Информация

Разпознаване и корекция
Xesiona (2009)
Сканиране
?

Издание:

Сандра Браун. Да обичаш отново

Оформление на корицата: Борис Стоилов

ИК „Хермес“, 1999

История

  1. — Добавяне
  2. — Добавяне на анотация

Шеста глава

Някой беше подредил караваната му. Райлън беше благодарен на незнайния помощник. Беше я оставил разхвърляна като след буря, но в негово отсъствие дрехите бяха изпрани и подредени, съдовете в малката мивка бяха измити и прибрани, а кошчетата за боклук — почистени. В края на краищата всичко се бе превърнало в хладно, неуютно и сравнително тихо място — въпреки глъчката откъм снимачната площадка.

Впрочем снимките се правеха близо до дома на семейство Рам. Пътят му бе отнел само час с мотора. Местността обаче беше толкова закътана, че би могла да се намира и на другия край на света. Пейзажът, който трябваше да наподобява този на град Абилен в Тексас, приличаше по-скоро на пустиня. Нямаше нито едно дърво, под чиято сянка да намерят убежище от прежурящото слънце.

В караваната на Райлън, паркирана в периферията на площадката, беше мрачно. Климатичната инсталация бръмчеше като монотонен напев на медитиращ религиозен фанатик. Актьорът се наслаждаваше на спокойствието, докато режисьорът и техническите работници се занимаваха с декорите.

— Влезте! — извика той, когато някой почука на вратата.

На прага се появи асистентката на режисьора — пълна млада жена на име Пат, която буквално вземаше под солидното си крило всекиго от екипа и винаги се държеше по майчински покровителствено.

— Готови ли са? — запита я той.

— Шегуваш ли се? Ще им трябва доста време. Имаш ли нужда от нещо? Бира? Храна? Момиче?

Подобни предложения му бяха правени дискретно и преди. Всеки от бранша, включително и той, ги приемаше като нещо съвсем естествено. Откога в такъв случай тази установена система бе започнала да му се струва отвратителна?

Откакто се бе появила Кирстен.

— Не, благодаря.

— Той — започна жената, визирайки режисьора — ме изпрати да те попитам още веднъж дали няма да се съгласиш дубльорът да изпълни номера в последната сцена. Човекът е облечен и очаква най-после да ти дойде умът.

— Сценарият изисква максимална прилика с героя. Ще го направя сам.

— Ще бъде опасно, Райлън.

— Нали за това ми плащат.

Въздишайки примирено, тя попита:

— Тази риза няма ли нужда от пране?

— Да, ако обичаш — машинално отвърна той.

Пат я преметна през рамото си.

— Как вървят нещата в дома на Рам?

— Много добре.

Тя се намръщи леко.

— Никакви усложнения?

— Никакви усложнения.

— Вдовицата е забележителна единствено с отсъствието си — подметна жената и сложи мръсните му дрехи до вратата, за да не ги забрави на тръгване. — Може ли да си взема една поничка?

Без да изчака разрешение, тя бръкна в отворена кутия, после се отпусна на дивана срещу него.

— Каза само, че филмът и книгата са за Демън Рам, а не за нея — обясни Райлън. Ако някой му бе казал че се е намръщил, докато говори, щеше много да го изненада. Извитите му V-образно вежди се бяха събрали. — Иска да има колкото е възможно по-малко работа с нас.

— Хммм.

Той хвърли подозрителен поглед към асистентката.

— Това е най-многозначителното „хммм“, което някога съм чувал. Ако обаче се надяваш, че ще задоволя любопитството ти и ще седна да клюкарствам с теб за мисис Рам, значи много се лъжеш.

Пат се изправи и изтърси полепналата пудра захар от пръстите си.

— За нещастие това ми е известно. Ти никога не говориш за жените, с които се целуваш.

— А кой казва, че съм се целувал с нея?

Беше неин ред да го изгледа подозрително. Вдигна купчината пране, която трябваше да бъде изпратена в града, и каза:

— Преди да съм забравила, дай ми сценария си. Трябва да се отбележат някои промени.

— Какви промени?

— Успокой се, Шекспир. Касаят ъгъла на камерите, а не диалога.

— Ще трябва да почакат. Оставих своя екземпляр в дома на Кирстен. Бях сигурен, че днес няма да ми трябва.

— Промените наистина са наложителни.

— По-късно — повтори той с тон, подсказващ, че разговорът е приключен. — Повикай ме, когато са готови.

— Сигурен ли си, че не искаш дубльорът да те замести?

Той поклати отрицателно глава, но мислите му вече бяха отлетели надалеч. Пат напусна незабелязано караваната, а Райлън се върна назад, към реакцията на Кирстен по време на гостуването на Черил.

Тя се бе разстроила и безуспешно се бе опитвала да го прикрие. Ревността й бе очевидна, подобно на пожарна кола със запалени светлини и включени сирени. Ако не беше приела случилото се така дълбоко, щеше да му се надсмее.

Не, не беше безразлична към него. Вече бе изключил фригидността като причина за студенината й. След посещението на Черил бе стигнал до извода, че Кирстен харесва мъжете, макар и не точно него. Колкото и упорито да се опитваше да се преструва, доказателствата бяха налице, скрити във всеки поглед, който му отправяше през последната седмица. Дори и онази последна целувка до бюрото й. След нея се бе въздържал дори да я докосва.

Планът му бе имал за цел да й покаже от какво се бе лишавала.

Ефектът обаче се бе оказал обратен. Той беше този, който страдаше. За разлика от нея, за него не съществуваха ограничения. Желаеше я. Отчаяно. Но знаеше цената на търпението. Все още не бе настъпил подходящият за действие момент.

А междувременно бавно полудяваше от страст. Тази сутрин бе напуснал дома й едва ли не с удоволствие. Времето, прекарано далеч от нея, щеше да осигури на духа и тялото му така необходимата почивка след състоянието на постоянен стрес, следствие на желанието му да има нещо, което не можеше да получи.

Сега, изтегнал се доколкото позволяваше късият диван, се отдаде на сладки мечтания за момента, в който Кирстен най-сетне ще му позволи да я люби.

Като се имаше предвид, че му предстояха опасни снимки в горящ самолет, дрямката му изглеждаше почти безочлива.

 

 

Облечен в пилотски костюм, Райлън се провираше между камиони и каравани, прескачаше стотици метри разгърнат кабел и се блъскаше в хора, всички до един заети със задачата да направят нещо както трябва. Най-сетне се добра до режисьора, който продължаваше да спори с техническите работници за експлозивите, поставени под макета на самолет.

Захапал една от обичайните си пури, режисьорът се обърна към Райлън и го изгледа от глава до пети.

— Ти си истински глупак, щом си решил да го на правиш — изръмжа той. — Нали точно за това наехме професионални летци, идиот такъв!

— Откъде трябва да се кача в самолета?

Без да обръща внимание на цветистия език на режисьора, той се съсредоточи върху обясненията как да стигне до кабината, как ще бъдат заснети кадрите и как да се измъкне от горящата машина след това. Синхронът в действията беше от огромно значение. Актьорът, операторът и техниците по специалните ефекти трябваше да работят едновременно и да се осланят взаимно на професионализма си.

— Е? — извика режисьорът. — Всички готови ли са? Хайде да го направим.

Но се случи така, че успяха едва след час. През това време инструкциите към Райлън бяха повторени поне десетина пъти. Гардеробиерката провери дали костюмът му е достатъчно обезопасен. Гримьорът добави към дрехите няколко петна от машинно масло и вода, имитираща пот.

— Нямам нужда от това — каза Райлън с характерния за всяка звезда самоуверен тон и отблъсна бутилката от лицето си. — Там вътре е по-горещо, отколкото в ада.

— Онези там се готвят да подпалят задника ти, а ти си седнал да се оплакваш, че малко съм те понамокрил.

Най-сетне Райлън седна в пилотската кабина и сложи шлема с големите червени букви ДЕМЪН отпред. Камерите бяха нагласени под най-подходящия ъгъл. Направиха последни проби на видеомониторите. Режисьорът направи знак и снимките започнаха.

Райлън помаха с ръка изпод малкия прашен корпус, както бе написано в сценария. Щяха да пресъздадат едно авиошоу, в което Рам бе приземил успешно повредения самолет сред неистовите крясъци на тълпата. По-късно кадрите щяха да бъдат редактирани.

Въпреки че всички го бяха предупреждавали, Райлън бе изумен от силата на първата експлозия. Вътре у него всичко се сви и главата му се замая. Дори не чу втория и третия взрив.

Дявол да го вземе!

Силната светлина го заслепи и той затвори очи. Когато ги отвори отново, инстинктивно почувства, че нещо се е объркало. Стори му се, че е умрял и се е озовал направо в ада. Единственото, което виждаше пред себе си, беше огромна стена от оранжево-червени пламъци, високо над които се стелеше плътна завеса от черен дим.

Горещината беше толкова силна, че очите и кожата му сякаш горяха. Имаше чувството, че костите на слепоочията му се оголват — като в специалните ефекти във филмите на ужасите.

Доста неподходящи мисли за такъв момент — упрекна се той. — Но какво трябва да направя? Какво да направя? О, да, трябва да отворя този люк и да се измъкна оттук, преди да съм се изпържил.

Протегна ръка и веднага напипа дръжката на люка. Тя обаче не се поддаде на натиска му. Натисна по-силно. Още по-силно. Не помръдна.

С усилие потисна паниката, която постепенно го обземаше. Господи, не можеше да диша. Въздухът беше адски горещ. Отново натисна дръжката, стиснал зъби от усилие.

Исусе!

Режисьорът знаеше с точност до секундата кога люкът трябва да се отвори, за да може Райлън да се измъкне от горящия самолет. Щом това не стана, той скочи от стола си и захвърли димящата пура на земята. Крещейки към пожарникарите, събра група мъже и хукна с тях към пламъците.

Пат едва не се задави с голямото парче от поничката, заседнало в гърлото й. После се развика.

Гардеробиерката си помисли, че е голям срам, задето не бе спала с Райлън, който всеки момент щеше да умре и да се превърне в холивудска легенда, за която след време щеше да разказва на внуците си.

Преметнал кърпа през врата си, гримьорът внезапно се сети за това, че всеки е смъртен, и обладан от детински страх пред ада и вечното проклятие, замоли горещо Бог да му прости за участието в „шведската тройка“ предишната вечер.

А дребната тъмнокоса жена, застанала до мерцедеса си, преживяваше наяве най-ужасния си кошмар.

Гледаше как пред очите й, сред пламъците, умира мъжът, когото обичаше.

Кой знае как, Райлън я забеляза. По-късно това му се струваше странно. Цяло чудо беше, че бе успял да я отдели сред множеството хора, които крещяха различни съвети, така и недостигащи до слуха му, и правеха с ръце жестове, които не можеше да разтълкува.

Кирстен стоеше неподвижно до вратата на колата си и притискаше към гърдите си нещо, което приличаше на филмов сценарий. Сълзите, стичащи се изпод тъмните стъкла на очилата, мокреха страните й.

Отначало той реши, че тя е само плод на въображението му, че животът му минава пред погледа му в мига преди да дойде смъртта. Но по изкривеното й от ужас лице разбра, че е реална.

— Махнете я оттам! — изкрещя той от кабината, но, разбира се, никой не го чу. — Господи! Не, не! Не и причинявай това!

Подтикван към действие от горещината на металната дръжка и от пламъците, облизващи облечените му в ръкавици ръце, той натисна люка с всичка сила. Той поддаде и се отвори с такава лекота, сякаш беше капачка на бирена бутилка.

Инстинктът за самосъхранение и отчаяната нужда да се добере бързо до Кирстен го накараха да скочи от горящия самолет, премятайки се няколко пъти във въздуха. Приземи се на една страна, после скочи на крака, точно както го бяха инструктирали.

Но в този момент той пет пари не даваше за инструкциите. Мислеше единствено за красивата жена, за черния стълб от пушек и за истинския ад, който гледката представляваше за нея.

Секунда след това беше обграден от хора. Бяха толкова много, че не можеше да си проправи път сред тях.

— Не се паникьосвай, Райлън! — извика му някой.

— Костюмът е азбестов. Само дими, но не гори.

— Вървете при Кирстен! — изкрещя той. — Кирстен! Помогнете й. Пуснете ме…

— Говори нещо несвързано.

— Изпаднал е в шок, глупак такъв! Как щеше да се чувстваш ти на негово място?

— Кирстен!

Бореше се като луд да се освободи, но те успяха да го съборят на земята. Кирстен изчезна от погледа му.

— Махнете тези проклети ръкавици от ръцете му! Не виждате ли, че тлеят!

— Увийте ръцете му в нещо.

— Не! Не се прави така.

— Каквото и да правите, нека е по-бързо!

Райлън погледна ръцете си и с изумление установи, че от ръкавите му се издига пушек, а кожата му е зачервена и цялата в мехури.

Някой едва не му счупи врата, докато сваляше шлема от главата му.

— Кажете на Кирстен…

— Поне един от вас сети ли се да извика проклетата линейка? — изрева режисьорът. — Малоумници такива!

Райлън с всички сили се опитваше да седне.

— Кирстен — прошепна той и посочи неопределено с обгорялата си ръка.

— Лягай! — нареди Пат и сложи успокоително длан на рамото му, показвайки повече хладнокръвие от всички останали. — Ще се оправиш. — След това се обърна към режисьора: — Тук има линейка. Не помните ли, че сам наредихте да я повикаме, в случаи че стане злополука.

— Тогава всички да се махат! Трябва да те дам под съд, задето пое такъв риск, копеле проклето! — изръмжа мъжът към Райлън. — Ама че дяволска работа.

— Ето ги лекарите.

— Отдръпнете се!

-Райлън, сега ще те закарат в болницата.

Някой сложи мокра кърпа на челото му. Безполезно беше да се бори с тях А беше и много уморен.

Но къде беше Кирстен?

Кирстен, Кирстен.

 

 

— Сигурно ще се зарадваш, като ти кажа, че няма да ти останат белези — започна Пат още от вратата на стаята в частната клиника, в която бе настанен Райлън. — Лекарите казаха, че обгарянията са повърхностни, макар че аз знам колко са болезнени. Дръж превръзките с антибиотика още няколко дни и вземай от тези хапчета, ако ти се наложи. — Тя остави малка кутийка върху шкафчето до леглото. — Съвсем безобидни са. Помагат да се почувстваш по-добре. Или поне така съм чувала от хора, които ги употребяват често.

Райлън дори не направи опит да се усмихне.

Пат продължаваше да бъбри, без да се обижда от неприветливото му мълчание, което отдаваше на шока от преживения инцидент.

— Нашият високоуважаем режисьор ми поръча да ти съобщя, че онази сцена с катастрофата и бягството ти от горящия самолет са най-добрите кадри, заснемани някога в Холивуд. Според мен той смята, че изгарянията по ръцете ти са от скъпоценната му пура, която изгуби по невнимание. Впрочем тези цветя са от него. Екипът ти изпраща…

— Какво правеше тя там?

Пат го погледна объркано.

— Какво? Коя? Кой е бил там?

— Кирстен Рам. Какво правеше на снимачната площадка?

Пат настани пълното си тяло на единствения стол в стаята и се втренчи в мъжа, приседнал на ръба на болничното легло. Тя едва сега си даде сметка, че стиснатите устни и хлътналите очи не са в резултат от измъчващите го болки. Зад тях се криеше с усилие потиснат гняв.

— А тя там ли беше?

— Да Видях я от пилотската кабина.

— Може просто да си въобразяваш…

— Видях я! — изкрещя той. Какво правеше там?

— Ако е била там, предполагам, че вината е моя. Аз… аз… й позвъних…

— Но защо? — злобно изсъска той.

— За да… за да … Наистина имахме нужда от сценария, Райлън. Попитах я дали е в дома й. Тя отиде до стаята ти да провери, после се върна и каза, че го е намерила.

— И ти я помоли да ти го донесе. — Без да обръща внимание на изопнатата си кожа, той сви ръце в юмруци.

— Не, не! — възрази Пат. — Предложих й да изпратим някого да го вземе, но тя… Къде отиваш?

— Вкъщи.

— Връщаш се в Лос Анджелис?

Той си даваше сметка, че е издал чувствата си, но не искаше да разсъждава над този проблем сега. По-късно щеше да има достатъчно време да мисли. Но след като се видеше с Кирстен.

— Отивам у тях. Там ще можете да ме намерите. — Докато говореше, смъкна болничната пижама и отиде до тесния гардероб. Някой, най-вероятно грижовната Пат, се бе сетил да му донесе чисти дрехи.

Жената скочи от мястото си.

— Не можеш да напуснеш болницата! — извика тя с нотка на безнадеждност в гласа. — Лекарят каза, че трябва да останеш под наблюдение.

Райлън имаше доста грубо и натуралистично предложение за това какво биха могли да направят тя и докторът с неговите нареждания. С бърза крачка напусна стаята, после и клиниката. Тъй като моторът му бе останал на снимачната площадка, махна на едно от спрелите отвън таксита.

Още от подножието на хълма забеляза, че къщата на Кирстен е тъмна.

— Изглежда, няма никой, приятел — отбеляза шофьорът през рамо. Не бе успял да разпознае клиента изпод тъмните му очила.

— Там е — убедено каза Райлън. Щом завиха по алеята, видя мерцедеса й, паркиран пред къщата. — Благодаря.

Онзи, който се бе погрижил за дрехите и очилата, се бе сетил да остави и пари в джоба му. Той остави доста повече, отколкото бе сметката му, на предната седалка и слезе от колата.

Предната врата беше заключена. Заобиколи отзад и започна да изпробва всички остъклени плъзгащи се крила, докато се натъкна на едно незалостено. Надникна вътре, за да провери дали ще се задейства алармената система. След като не чу предупредителния й вой, влезе в затъмнената стая.

Откри я в спалнята й, легнала напречно на огромното легло, в което изглеждаше още по-дребна и уязвима. Обувките й бяха точно под нея, сякаш ги бе събула и се бе проснала върху завивките с едно-единствено движение. Беше се свила на кълбо, с присвити колене, така че брадичката почти опираше в гърдите й.

Без да каже нищо, той се приближи до леглото и седна на ръба. Наведе се към нея и погали леко косите й. За момент тя остана неподвижна. После се претърколи на гръб и се загледа към него в мрака.

Сърцето му запрепуска лудо, щом забеляза, че очите й са подути от плач. По страните й се стичаха черни струйки от спиралата за мигли. Устните и бяха подпухнали. Той наклони глава и ги погали с език, после ги целуна нежно. Известният с красноречието си холивудски актьор в този момент не можеше да намери какво да каже. Затова започна направо:

— Съжалявам, че трябваше да изстрадаш това.

Долната и устна затрепери. Тя бавно приседна в леглото и се наклони към него. И ръцете, и душата му бяха готови да я приемат. Привлече крехкото й тяло към себе си и зарови лице в извивката на врата й. Нейните ридания разтърсваха и двамата.

— Недей, недей — шепнеше той. — Изглеждаше по-страшно, отколкото беше в действителност.

— Беше ужасно. Точно както в кошмарите ми.

— Знам, скъпа. — Дланите му се плъзнаха по гърба й. — Видях те. Там, през пламъците. Аз…

Внезапно се сети, че в онзи момент, когато смъртта му бе изглеждала неизбежна, той първо се бе сетил за Кирстен и за страданието, което тя изживяваше. Не беше ли по-естествено първо да помисли за себе си? Да, освен ако тя не бе станала за него по-важна от самия му живот. Да, освен ако не я обичаше.

Повдигна леко лице и започна да обсипва шията й с целувки. В тях вложи цялата обич, която не можеше да изрази с думи. Тя все още не беше готова да го изслуша. Но той знаеше и душата му тържествуваше. Обичаше я! Това беше и раят, и адът. Тъй като все още не беше сигурен за кого плачеше тя.

— Нямах представа какво правиш там. Стори ми се че ми се привиждат разни неща…

Подсмърчайки, тя се поотдръпна.

— Тя… Онази жена, Пат… Обади ми се…

— Вече знам всичко. Тя ще си плати.

— Не, не, недей да я обвиняваш. Аз й предложих да донеса сценария там…

— Но защо? Мислех, че искаш да стоиш настрана.

— Наистина исках, но…

Гласът й заглъхна и тя сведе поглед. Той сложи ръка на бузата й и я обърна към себе си.

— Защо, Кирстен?

Отговорът й се забави доста.

— Бях толкова объркана.

— За какво?

-Заради онова, което ставаше у мен. Заради чувствата ми.

— Чувствата ти?

Пълните й със сълзи очи се вгледаха право в неговите.

— Това, което чувствам към теб.

Сърцето на Райлън заби по-учестено, отколкото тогава, в горящия самолет.

— Какво по-точно?

— Мисля, че знаеш.

— Направи поне някакъв намек.

— Когато съм близо до теб, не мога да разсъждавам трезво. Винаги изглеждам като глупачка.

— Не е вярно — възрази той и очите му жадно обходиха лицето й.

— Така е — настоя тя отчаяно. — Държах всичко под контрол, докато не се появи ти. Сега съм объркана и несигурна и не мога да си обясня защо. — Направи нетърпелив знак с ръка. — Не мога да ти обясня какво точно чувствам.

Той улови ръката й и я притисна към гръдта си под ризата.

— Нещо такова ли? — попита, имайки предвид ускорените удари на сърцето си.

— Точно такова — прошепна тя и на свой ред сложи неговата длан на гърдите си. — Усещаш ли?

Изстенвайки тихо, той се наведе към нея и я целуна. Тя веднага откликна, отвръщайки на настойчивия натиск на езика му.

Но все още у нея се усещаше някакво колебание. Докато все още можеше да разсъждава трезво, той побърза да се отдръпне.

— Какво има, Кирстен? Какво не е наред?

— За своя собствена беда, ти се оказа доста наблюдателен.

— Просто държа, когато една жена ме целува, да бъде сигурна, че целува точно мен.

— Ти знаеш? — отвърна тя с лека изненада.

Райлън кимна мрачно.

Тя потрепера и си пое дълбоко дъх.

— Точно това имах предвид, когато ти казах, че се чувствам объркана. Ние през цялото време говорим за Чарли. Дори когато не го правим, аз пиша за него. Ти се движиш като него. Правиш дори същите жестове. Говориш с неговите думи. Но когато мисля за него, виждам не неговото лице, а твоето.

Тя вдигна поглед към него и макар наистина да изглеждаше смутена, допълни откровено:

— Не знам дали отново се влюбвам в него, или съм се увлякла по теб.

Райлън допря чело до нейното. За първи път през живота си пожела да не бъде така добър в професията си. Не беше необичайно да влиза в кожата на героя, когото играеше, поне докато се снимаше филмът. Той буквално се превъплъщаваше в образа, който пресъздаваше. Винаги се бе гордял с тази си способност. Но ето че сега искаше да е самият себе си, а не някой друг.

— Ако ме беше срещнала на някое друго място — бавно започна той, — да кажем, че бях телефонният техник, дошъл да инсталира телефона ти, щеше ли да се увлечеш по мен?

Тя се разсмя:

— Аз не съм мъртва. Райлън. Имам чувства. Пък коя жена би устояла на чара ти?

— Това не се брои — изсумтя той. — Бих ли ти допаднал като… като човек?

— Не знам. — Кирстен потърка челото си в неговото. — Мисля, че да. Честно казано, намирам те много вълнуващ.

— Е, ще трябва да се задоволя с това.

— Ти съвсем не се оказа такъв, какъвто очаквах. Много по-сериозен си. О, иначе си много надут. Преструваш се, че не даваш пукната пара за никого, освен за себе си. Но сега разбрах, че не страниш от хората, а само от пошлостта.

Казаното от нея му достави удоволствие. Той сплете пръсти на врата й и я целуна по слепоочието.

— Продължавай.

— Характерът ти е много по-сложен, отколкото си мислех в началото. По-чувствителен си. Човечността у теб прави дори смелостта ти по-поносима.

— Нима съм проявил и храброст?

Тя наклони глава настрана, предоставяйки му по-голям достъп до шията си, от което той веднага се възползва, за да я обсипе с целувки.

— Много добре знаеш, че е така. Нали ме целуна още първата вечер?

— А ти на кого отвърна? На мен или на паметта на Чарли Рам?

— Не ми задавай такива въпроси Не съм сигурна. Може би откликнах, защото от дълго време никой не ме бе целувал.

Разочарован, той въздъхна.

— Ти изпита ревност, преди да разбереш, че Черил ми е сестра. Признай си. Не ти беше приятно да си мислиш, че Дилън е мой син.

Тя кимна:

— Наистина ревнувах. При това без основание. Това още повече ме обърква. Нямах право да изпитвам такива чувства.

Той сложи ръце на раменете й.

— Кирстен, позволи ми да те попитам нещо. — Очите й срещнаха настойчивия му поглед. — Днес, в горящия самолет, мен ли виждаше? Или Чарли Рам? Заради мен ли бе ужасена или отново преживяваше неговата смърт? — Палецът му се движеше леко по влажната и от сълзи буза. — За кого плачеше. Кирстен?

Тя тежко си пое въздух, после го издиша бавно. Дъхът й опари лицето му.

— За теб, Райлън. За теб.

Простенвайки, той потърси с устни нейните. Езикът му веднага намери нейния, а междувременно я притисна към възглавниците с тялото си.

Целувката им изглеждаше безкрайна. Отзивчивостта й, за първи път напълно освободена от задръжки, го накара да се почувства извънредно щастлив. Всеки път, щом се опиташе да се отдръпне от нея, Кирстен го задържаше с друга страстна целувка.

Когато най-сетне се разделиха, за да си поемат дъх. Райлън скри лице в гърдите й и зарови пръсти в косите й.

— Косата ти ще се вмирише на лекарството, с което намазаха ръцете ми.

— Не ме е грижа. Боли ли те?

— Не много.

— Обадих се в болницата и оттам ми казаха, че си добре Но не бях сигурна дали мога да им повярвам.

— Наистина съм добре. Има само една част от тялото ми, която ми създава проблеми, но разчитам на теб да се погрижиш за нея.

Тя се засмя тихо. За него смехът и бе най-сексапилният звук, който някога бе чувал. Залови се с копчетата на ризата й. След като ги разкопча, трескаво се зае със закопчалката на сутиена. Погледът му се впи жадно в деликатните бледорозови зърна. Засмука леко едното с устни, а другото погали нежно с пръсти.

— Райлън! — Тялото й се изви на дъга, осигурявайки му по-широк достъп до меката пламнала плът.

— Толкова си сладка!

Езикът му погали втвърденото зърно. Плъзна ръка под полата й. Кожата между бедрата й се оказа много по-нежна, отколкото си я бе представял в най-смелите си фантазии. Лекият стон, отронил се от устните й, беше поощрението, което му бе нужно, за да пъхне пръсти под еластичните й бикини.

Нададе дрезгав вик, щом усети влажната й топлина. Проникна в нея, знаейки, че никога няма да стигне толкова дълбоко, колкото би желал. Започна ритмично да движи пръстите си, за да й даде възможност да се наслади на ласките му.

Бе толкова възбуден, че дрехите започнаха да му пречат. За да освободи болезненото напрежение, бързо разкопча панталона си и остана само по бельо.

— Докосни ме така, както го направи онази вечер — прошепна й дрезгаво и насочи ръката й към слабините си, погълнат от страстта и любовта, която копнееше да сподели с нея. — Кирстен, Кирстен!

Тя се изтърколи изпод него и в първия момент той помисли, че ще започне да се съблича. Но когато замъгленият му поглед се проясни достатъчно, за да се фокусира върху нея, видя, че е приседнала, опряла се до таблата на леглото, притиснала дрехите към гърдите си, сякаш пред нея стоеше безскрупулен изнасилвач.

— Не мога.

— Не можеш?

— Не — повтори тя и поклати глава.

За миг Райлън се превърна от страстен любовник и доверен приятел в отхвърлен, разстроен мъж. Осъзнаваше че реагира като хамелеон, но настроението му бе продиктувано не от разума и чувствата, а от възбудата му.

— Какво искаш да кажеш с това „не мога“? — изрева той.

— Точно това, което казах — изкрещя тя в отговор.

— Да не би да си неразположена или нещо подобно? Повярвай ми, не съм толкова придирчив.

Руменината, избила по страните й, му достави някакво перверзно удоволствие.

— Не, не е това. Не мога… Няма да правя любов с теб. Не сега. Никога.

Тежкото му вдишване и издишване наподобяваше приглушения рев на опитомено животно, което се връща към първичната си, дива среда.

— Върви по дяволите тогава! Никак не е чудно, че съпругът ти се е самоубил!