Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Demon Rumm, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 111 гласа)

Информация

Разпознаване и корекция
Xesiona (2009)
Сканиране
?

Издание:

Сандра Браун. Да обичаш отново

Оформление на корицата: Борис Стоилов

ИК „Хермес“, 1999

История

  1. — Добавяне
  2. — Добавяне на анотация

Трета глава

— Прочетете книгата ми.

— Четох я. Или поне главите, които сте дали на сценариста. — Той понижи глас: — Книгата беше рекламирана като едно откровение. Но не смятам, че в нея сте разказали всичко. Струва ми се, че сте скрили някои неща за отношенията със съпруга ви.

Кирстен сгъна салфетката си и я хвърли на масата.

— Свършихте ли?

— С темата? Не.

— С вечерята.

— А, с вечерята — да — отвърна той и се изправи.

Тя го поведе от трапезарията към просторната всекидневна. Алис беше запалила камината. Близо до брега вечерите бяха прохладни. Камината беше красиво допълнение към уютната стая. Отблясъците от огъня танцуваха върху огледално излъскания под.

Ала Кирстен, изглежда, гледаше на огъня по-скоро като на необходимост, отколкото като на романтичен атрибут. Тя се приближи до него колкото бе възможно, сякаш не искаше да изгуби нищо от топлината му. Свивайки се в ъгъла на дивана с подвити крака, облегна се на една възглавница и се загледа в пламъците.

Без да обръща внимание на обстановката, Райлън се отпусна на килима до дивана. Настани се удобно, подпря се на лакът и се загледа в жената, докато погледът му стана горещ колкото огъня.

— Престанете да ме гледате така — тросна му се тя.

— Как?

— Като че ли всеки момент ще започна да бълвам грозни истини, също както фонтан — застояла вода.

— А има ли грозни истини?

— Не.

— Тогава защо се засегнахте толкова, когато подхванахме темата?

— Когато вие подхванахте темата.

— Просто искам да разбера какви са били взаимоотношенията ви с вашия съпруг.

— Бяха чудесни. Но не бих искала да се ровите из личния ми живот с Чарлс.

Той повдигна крак и започна да го свива и разпуска.

— Много е интересно, че казвате това. След като не искате хората да разберат нищо за личния ви живот, защо тогава решихте да напишете книга? Не си ли противоречите?

Дори възглавницата, на която се бе облегнала, като че ли се сви от тежката й въздишка.

— Понякога ми се иска да не бях го правила.

— Но защо го направихте, Кирстен? За пари?

Тя го изгледа с укор.

— Не, разбира се.

— Радвам се да го чуя. Не бих одобрил такава постъпка. Тогава защо?

— Исках да запазя имиджа на Чарли.

Райлън седна, скръстил крака, с лице към дивана.

— А вие как възприемахте неговия имидж?

— Като всички други. Типичен американец. Силен. Смел. Моралист. Беше подходящ герой за младежите в страната.

— Имате предвид движението за борба с наркотиците, с шофирането в пияно състояние и други такива.

— Да.

Той знаеше, че следващият му въпрос няма да й хареса, но трябваше да й го зададе.

— А той правил ли е някои от тези неща?

Очите й се присвиха гневно.

— Не. Той беше идеалът за честност и почтеност.

— Извинете ме. Просто имах подозрението, че се опитвате да защитите репутацията му.

— Тя няма нужда от защита.

— Не забравяйте, че той също беше критикуван. Мнозина смятат, че е поощрявал неблагоразумието. Той правеше всички сложни полети да изглеждат толкова лесни, че подтикваше неквалифицираните и неопитни пилоти също да се пробват.

Кирстен поклати глава:

— Във всяко интервю говореше за опасностите. Държеше да се вземат всички предпазни мерки.

— Но си падаше по високите скорости. Заради него хиляди родители постоянно повтарят на децата си да карат внимателно семейното волво.

— Високата скорост и гравитацията Чарли приемаше като предизвикателства. Неговата цел беше да докаже на хлапетата, че никакви препятствия, колкото и непреодолими да изглеждат, не могат да възпрат човек, работещ постоянно и упорито. Поощряваше решителността, характерната за американеца етичност. Никога не е окуражавал безотговорността и неблагоразумието. Като се има предвид що за кумири си избират някои от младежите, смятам, че Чарли им влияеше положително. Искам хората да си го спомнят с това, а не с…

— С инцидента.

Тихо изречената дума увисна заплашително помежду им.

Кирстен сведе глава, докато брадичката й се опря в гърдите.

-Да.

Райлън порови в сандъка за дърва и сложи няколко в огъня. След това изтърси ръцете си и зае предишното си място до дивана. Но този път се обърна с гръб и облегна рамене близо до коленете на Кирстен.

— С други думи, да продължите легендата за Демън… — започна той и после додаде: — Впрочем миналия ден възникна спор по време на снимките кой от спортните коментатори му е дал този прякор.

Кирстен се засмя.

— Щом стана знаменитост, мнозина предявиха претенции. Истината е, че никой не знае със сигурност. Говори се, че някой казал, че управлява самолета си като дявол, изпуснат от ада.

— И тогава друг умник прибавя фамилното име към прякора и готово.

Тя кимна.

— Та докъде бях стигнала? А, да, защо написахте книгата?

— Вече ви казах.

— Казахте ми защо сте го направили за него. За да поддържате спомена за героизма му. Но защо го правите за… или по-скоро на себе си?

Райлън съжали, че я кара да преживее това. Ако можеше да проникне в душата на Демън Рам само с помощта на статии и снимки, би могъл да спести на вдовицата му тази инквизиция. Но интуицията му, на която години наред се бяха опирали продуценти, писатели и режисьори, му подсказваше, че именно Кирстен е ключът към мъжа, който се криеше зад типичната американска усмивка. Ако се окажеше необходимо, щеше да я измъчва, докато сломи духа и. Беше изминавал и по-дълъг път, преди да изпълни някоя роля.

Когато трябваше да изиграе безделник от времето на Голямата депресия, седмици наред живя като такъв, возеше се по влаковете и живееше ден за ден. Щом му възложиха да играе футболист, ходеше на тренировките на „Лос Анджелис Рамс“, без да си спестява физическите натоварвания, през които минава всеки професионален спортист. За ролята на полски евреин в нацистки концлагер избръсна главата си и цели седмици не се нахрани до насита.

Беше в състояние да направи дори невъзможното за да се постави на мястото на героя, който трябваш е да изиграе. А сега се опитваше да влезе в кожата на Демън Рам чрез неговата вдовица. По всичко личеше, че няма да му е лесно. И щеше да е неприятна и за двамата.

— Трябваше да оставя всичко да се забрави — каза тя в отговор на неговия въпрос.

Райлън изви леко глава и погледна нагоре към нея. Кирстен се взираше в огъня.

— След инцидента трябваше да се погрижа за толкова подробности. Националната транспортна компания пое разноските по погребението. — Тя сви рамене. — Беше такъв цирк. Ужасна навалица. Разплакани фенове от всички страни напираха да се приближат до ковчега.

Тя скри лицето си в ръце, чиито тънки пръсти завършваха с добре поддържан маникюр. Очевидното й страдание го трогна дълбоко. Обзе го болезнено желание да я докосне, да й покаже по някакъв начин, че съжалява, задето по необходимост бърка в раните й.

Но какво можеше да направи? Да я вземе в прегръдките си, което отчаяно желаеше? Не. Тя би могла да го разтълкува като съжаление, а той знаеше, че е прекалено горда и независима, за да понесе нечие състрадание. Не можеше и дума да става да я привлече и да обсипе с целувки тъжното й лице. Не би се задоволил само с това. Ако изобщо някога докоснеше с устни нейните, щеше да я целува както трябва.

Най-накрая реши да плъзне ръка по крака й, точно до мястото, където полата покриваше коленете. Почувства лекото свиване на мускулите и, но Кирстен не го отблъсна.

Когато свали ръцете от лицето си, очите й бяха влажни, но тя не плачеше.

— Чувствам се толкова отдалечена от всичко. Разказвах различни случки, но не ги преживявах. Разбирате ли какво имам предвид?

Вместо отговор, той стисна леко коляното й. Кожата й беше гладка като сатен. С усилие на волята си застави пръстите си да останат неподвижни.

— Цяла Америка скърбеше открито, но аз не можех. Винаги ми е било неприятно, че живеем на показ, но никога не съм мразила това повече, както след смъртта на Чарли. Не можех дори да оплаквам съпруга си, без това да се появи в новините в единадесет часа.

— Написването на книгата е било за вас начин да изживеете мъката си лично, да го погребете, да се отърсите от всичко.

Тя измърмори нещо в знак на съгласие.

— Когато бъде публикувана и филмът бъде завършен, искам завинаги да приключа с това, да заживея собствен живот, да бъда просто самата аз. Никога няма да престана да бъда мисис Чарлс Рам. И не бих желала. Но искам всички останали да го забравят.

Настъпилата след това тишина бе нарушавана само от пукота на дърветата в огъня и най-накрая гласа на Алис откъм кухнята:

— Кирстен? Искате ли да сервирам кафето?

Кирстен погледна към Райлън. Той поклати отрицателно глава.

— Благодаря, но не искаме — извика тя на прислужницата. — Върви да си лягаш, Алис. Ще се видим сутринта.

Алис им пожела „лека нощ“ и се отправи към вратата. Райлън вече знаеше, че апартаментът й се намира в съседна пристройка, отделена от главната с тясна пътечка. След като жената си отиде, той се запита дали не е забелязала ръцете му върху коленете на Кирстен.

Може би Кирстен си бе помислила същото, защото свали крака и седна на дивана.

— Сигурен ли сте, че не искате още нещо? — запита тя любезно, за да прикрие неловкото положение. Едно питие? Или десерт?

— Не, благодаря. Що за сваляч беше Рам?

Беше й необходимо известно време, за да разбере въпроса му.

— Сваляч ли?

— Ами да. Дали е бил внимателен, срамежлив, арогантен, екстравагантен, откровен? Какъв беше? Разкажете ми за вечерта, в която сте се запознали.

— Сигурна съм, че вече сте чели тази част от книгата ми.

— Така е, но ми трябват повече подробности, от колкото са описани. Кое беше първото нещо, което ви каза?

— Няма начин.

— Моля ви, Кирстен, наистина е необходимо.

— Но нали ви казвам! Първото нещо, което ми каза, беше: „Няма начин!“

— О, значи вие първа сте го заговорили. — Райлън опря лакът на ръба на дивана, опря глава на ръката си и я погледна с усмивката, омагьосала половината от населението на света. — Разкажете ми за това.

Тя си пое дълбоко дъх.

— Току-що бях получила магистърската си степен. Тогава си мислех, че съм голяма работа.

— Нищо не се е променило.

Кирстен го нагледа, но той с облекчение установи че се усмихва.

— Повечето от мъжете, с които излизах, бяха студенти. Моя приятелка ме покани да отида с нея в един нощен клуб. Знаех, че там ходят обикновено работници и не исках да отида. Но тя се бе запознала с един пилот от морската авиация и си бяха определили среща там. Не ми оставаше нищо друго, така че…

— Отидохте — довърши вместо нея Райлън. Той бе сплел пръстите си и гледаше допрените си длани, сякаш ясно виждаше описваните от нея сцени. — Мога да си го представя. Вие, красива млада дама, която се чувства съвсем не на мястото си сред обикновените, груби моряци и…

— … и след като приятелката ми ме изостави, за да танцува със своя пилот, аз останах съвсем сама на масата. Тогава забелязах едно момче в другия край на салона.

На лицето й отново се появи усмивка. Искрена. Непринудена, естествена усмивка. Стомахът на Райлън се сви от пристъп на ревност към Чарлс Рам. Тя продължи:

— Беше висок, рус, привлекателен, с широки рамене и арогантна усмивка. Тя сякаш казваше: „Разбивайте сърцата си, момичета.“

— А вие мразехте този тип мъже — подхвърли той, долавяйки истината интуитивно.

— При това страстно. Но той си проправи път през тълпата и седна на моята маса.

— Как?

— Как?!

— Ами да, как? Просто седна? Или се тръшна на стола? Как?

— Просто го обърна, настани се обратно и обгърна с ръце облегалката.

— Добре, благодаря. Извинете, че ви прекъснах. Продължавайте.

— Не каза нито дума. Просто си седеше с онази негова усмивка и се взираше в мен. Казах му: „Престанете да ме гледате!“, а той отговори:

— „Няма начин.“

И двамата се засмяха.

— А какво стана после? Поръча ли ви питие?

— Предложи ми, но аз отказах.

— Колко жестоко.

Кирстен подскочи, сякаш някой бе стрелял по нея. Приятната й усмивка се замени с изумление.

— Точно така се изрази и Чарли. Притисна ръце към гърдите си като Ромео и каза: „Наранихте ме прекрасна девойко!“

Райлън се засмя:

— Сигурно го познавам по-добре, отколкото си мислех. Давайте нататък. Какво стана после?

— Глупостта му ме разсмя.

— Което е разчупило леда.

— Да. В момент на слабост му позволих да ми поръча чаша бяло вино.

— Бяло вино, а? — запита развеселен той. — А носехте ли очилата си, докато отпивахте изискано от чашата си сред закоравелите пиячи на бира и шотландско уиски?

Усетил, че сега тя се чувства по-спокойна, той се отпусна по гръб пред дивана и подложи ръце под главата си, после изхлузи обувките си. Хлътналия му корем образуваше вдлъбнатина и той си даде сметка, че е гладен. И малко възбуден. Запита се дали Кирстен забелязва леката издутина изпод дънките му. Сигурно не. Откакто бе престъпил прага на дома й, това бе нормално състояние за него. Ако изобщо си бе направила труда да го погледне, сигурно бе решила, че просто е доста надарен. Тази мисъл го накара да се усмихне.

За да се оправдае, запита:

— Каква обща тема намерихте с Рам?

— Говорихме предимно за него. О, задаваше ми учтиви въпроси и много се изненада, щом научи, че току-що съм се дипломирала. Но предпочиташе да разговаряме за самолети и полети. Впрочем, както винаги.

— Наистина ли долавям неодобрение в гласа ви?

— Разбира се, че не.

Разпалеността й предизвика характерното за него повдигане на веждата.

— Исках да кажа, че полетите бяха животът на Чарли — каза тя отбранително. — Беше роден за това. Да му забраниш да лети бе все едно да му кажеш да не диша. Разбрах го от самото начало, още през първата вечер.

Демън Рам е бил фанатик относно самолетите, помисли си Райлън. Нещо характерно за хора от този тип. Но да живееш с такъв човек не е било нито лесно, нито приятно. Нима това не би породило ревност у партньора му? Дали онова, което Кирстен Рам така отчаяно се опитваше да прикрие, не беше дълбока ревност към увлечението му.

Докато изучаваше лицето й, той се питаше дали не е време да подхване друга болезнена тема. Отлагането нямаше да направи разговора по-лек.

— Според сценария на филма. Рам е съжалявал за края на войната във Виетнам.

— Вярно е — шепнешком призна тя. — Той беше военен пилот дори когато нямаше война. Беше много объркан, когато след нападенията в Персийския залив всички пилоти бяха освободени. Смяташе, че съдбата му е отредила да изживее живота си в непрекъснати полети. Тъкмо поради това не се премести в гражданската авиация, както повечето от колегите му.

Това беше друга страна от характера на Демън Рам, която Райлън искаше да проучи, но още не бе настъпил подходящият момент.

— Много се увлякохме — каза той. — Да се върнем към онази вечер. Предполагам, бил е доста настоятелен.

— Естествено.

— Бих го сметнал за луд, ако не беше. А какъв беше подходът му?

— А вие как мислите?

Тя го предизвикваше. Колко добре познаваше той покойния й съпруг? Райлън наклони глава настрана.

— „Искате ли да спите с мен?“

Кирстен затаи дъх.

— Не.

— Това на мен ли го казвате или така му отговорихте?

В стаята настъпи тишина, нарушавана само от пукота на горящите съчки.

— Вие не питахте от свое име — каза тя най-накрая — Нали?

Той се усмихна многозначително и отбеляза че е неспокойна.

Без по-нататъшен коментар тя продължи:

— Каза ми, че не изглеждам като момиче за една нощ и аз го уверих, че наистина не съм.

— Много добре. Защото и аз имам нещо по-трайно предвид.

— Това сте го чели в сценария.

Той кимна.

— Бил е много предпазлив. Предприел е прелъстяване отдалеч.

— Може би. Но аз се поддадох.

— Накарал ви е да премалеете?

— Караше ме да затаявам дъх. След толкова време, прекарано сред студенти с вечните им костюми и лули, той ми действаше освежаващо. — Сините й очи горяха. Устните й, леко разтворени, бяха влажни от навика й постоянно да ги облизва. — Беше много вълнуващо да си близо до него.

— Мога да си представя — сухо отбеляза той.

За него ревността бе непознато усещане. Но сега беше поразен. Някъде дълбоко у него зеленоокото чудовище надигаше глава и пускаше отровата из вените му с всеки нов удар на сърцето му.

Можеше да разбере какво бе почувствала тя тогава, защото сега изпитваше същото: онази еротична чувственост, разливаща се из цялото тяло; неизреченото предусещане, че ще се случи нещо прекрасно, на което трябва да се даде пълна свобода. Това беше адът. И раят. Поети и писатели, всеки според възможностите си, се бяха опитвали да обяснят вълнуващото стягане в гърдите, приятната слабост, трескавата топлина в кръвта.

Но, дявол да го вземе, дали Кирстен преживяваше всичко това, спомняйки си за другия мъж или го чувстваше към него? Демън Рам ли бе причината за пламъка в сините и очи? Или Райлън Норт.

Изглежда, погледът му гореше, както и кръвта му.

Нещо в очите му сигурно я бе уплашило. Тя се размърда нервно и свали крака на пода.

С леко движение той също се изправи и улови раменете и.

— Все още не е късно а и аз не съм свършил.

— Аз обаче свърших — отсече тя и опита да се освободи, но неуспешно. Той не й причиняваше болка, но очите му излъчваха повече сила, отколкото ръцете. Би могъл да я застави да остане на мястото си дори без да я докосва.

— Той ви покани на танц, нали?

— Да.

— На какво танцувахте?

— Не си спомням.

— По дяволите, не си спомняте! Но помните всичко друго. На какво танцувахте?

— Какво значение има?

— Точно така. Какво значение има?

Предавайки се, тя каза:

— Тълпата беше разнородна. Свириха много бавни парчета. Нийл Даймънд, „Бийтълс“, „Карпентърс“

— Имате ли някои от тях?

Той я пусна и отиде до стереоуредбата, поставена до отсрещната стена. Започна да рови из колекцията й от компактдискове.

— Не, нямам. Така мисля, но не съм сигурна.

— Тогава ще импровизираме. „Чикаго“? Или „Безгрижен шепот“? Какво предпочитате?

— Това е лудост. Да не би да искате да танцуваме?

— Това е основната идея. Има я и в сценария. Трябва да го отрепетирам. — Избра един албум на „Чикаго“ и го пусна. В следващия момент стаята се изпълни с музика, изливаща се от няколкото скрити тонколони. Той нагласи звука и се върна при нея. — Как ви бе хванал той?

— Райлън, това не е необходимо.

За първи път го нарече с името му. Макар че го бе казала в момент на раздразнение, той го прие така, както му се искаше. Усмихвайки се, обви дясната си ръка около кръста й.

— За мен е необходимо.

— Защо? — настоя тя, когато той се опита да я притисне към себе си.

— Защото все още не сме заснели този епизод Искам да го направя както трябва.

— Вече звуча като развалена грамофонна плоча. Прочетете книгата ми.

— Четох я. Там се казва само, че сте танцували и е било много романтично. Но е от голяма помощ за артиста.

— Това е работа на режисьора. От него зависи как ще пресъздаде сцената.

— Вярно е, Кирстен, но нали аз ще я изиграя. Когато филмът свърши, всяка жена ще иска да е била на ваше място, а всеки мъж — на моето. А сега се съсредоточете.

Заповедта беше насочена колкото към него, толкова и към нея. Защото още при първия допир на телата им той бе обзет от такова желание, че единственото нещо, върху което би могъл да се концентрира, бе да проникне в нея. И в този момент разбра, че това ще се случи. Дори ако трябваше да умре, щеше да опознае тази изключителна жена.

— Аз съм Рам и току-що съм срещнал едно невероятно привлекателно момиче, по което веднага си паднах. Какво правя? Как действам при тези обстоятелства? — Притисна я плътно към себе си. — Как ви държеше той? Така ли?

Той я бе прегърнал в традиционната валсова поза, само малко по-плътно, отколкото някой учител по танци би допуснал за прилично или удобно за изпълнението на стъпките.

— Да, в началото.

Райлън я поведе под звуците на песента „Вдъхновение“ Танцът им беше повече от плавно движение на две тела, обменящи електрически заряди. Беше флирт на мъжествеността с женствеността.

— Беше ли срамежлив с вас? Толкова силно ли ви притискаше?

-Да.

— „Да“ на първия или на втория въпрос?

— На втория. Чарли никога не е бил срамежлив.

— А беше ли допрял бузата си до косата ви? — тя кимна и Райлън притисна своята към слепоочието й. — Така ли?

— Да, само че…

— Само че?

— Само че беше няколко сантиметра по-висок. Трябваше да се навежда повече.

— Е, не смятам да танцувам на пръсти, така че ще трябва да се задоволим с това. Впрочем — добави шепнешком — смятам, че и така си подхождаме.

Телата им действително си пасваха превъзходно Сякаш бяха създадени едно за друго. Не можеше да спре да я притиска към себе си. Платът на роклята й беше толкова тънък и като че ли не съществуваше друга преграда между тях, освен дънките му. Едва успяваше да чуе музиката сред оглушителните удари на сърцето, отекващи в ушите му.

— Има ли още нещо, което трябва да науча? — попита той и издуха леко няколко кичура коса, прилепнали на тила й.

— Беше по-мургав от вас. Спомням си, че се чувствах в пълна безопасност, когато слагаше ръцете си…

Тя замълча и Райлън отметна глава, за да я погледне в лицето.

— Къде?

— Около кръста ми — прошепна дрезгаво Кирстен.

Той плъзна длан по гърба й и отново я притисна към себе си. Тялото му потъна по-дълбоко между извивките на бедрата й.

— Така?

Тя кимна. Накланяйки се леко назад, погледна към него, сякаш търсеше в чертите му лицето на Чарли Рам.

— Косата му беше по-светла от вашата. И по-къдрава. Изобщо беше по-различна.

— По-различна? Докосвахте ли я през онази нощ?

Тя поклати глава.

— Вие ме обърквате. Аз… не си спомням. — Главата й се опря в гърдите му и ръцете й се отпуснаха от двете му страни.

— По същия начин ли държахте ръцете си, когато танцувахте с Чарли? — При отрицателния знак той допълни внимателно: — А как?

Като в транс тя вдигна ръце и ги сключи отзад на тила му. Имаше малки гърди. Позата й разкри втвърдените им зърна.

Райлън си пое дълбоко дъх.

— Тогава ли докоснахте косата му?

— Да, струва ми се. Сигурно съм прокарала пръстите си през нея.

Сякаш водена от думите си, тя повтори движението и той с усилие потисна надигащия се в гърлото му стон.

— А как ви се струва моята в сравнение с неговата? — Не даваше пукната пара за това. Единственото нещо, което имаше значение, беше онова, което изпитваше към нея.

— По-мека. По-дълга. И не толкова къдрава.

Той погали с устни ъгълчето на веждата и. Дланите му се плъзнаха по голия и гръб.

— В подобна рокля ли бяхте облечена онази вечер?

— Не. Бях с пуловер.

Тя имаше най-гладката и нежна кожа, която някога бе докосвал.

— А носехте ли сутиен?

— Да.

— В такъв случай аз съм облагодетелстван. — Простенвайки той притисна гърдите си към нейните. Почувствал нарастващата си възбуда, изруга тихо. — Усещахте ли, че го възбуждате?

— Да — отвърна тя шепнешком.

— Колко време танцувахте, Кирстен? Надявам се няколко часа. — Ако това се окажеше вярно, значи Рам е бил по-издръжлив от него.

— Не само на няколко песни. Приятелката ми дойде при мен и ми каза, че ще се прибере с нейния пилот. — Тя отпусна ръце от врата му и се отблъсна от него. Макар и неохотно, той нямаше друг избор, освен да я освободи от прегръдката си.

Кирстен отиде до уредбата и след като я изключи, в стаята настъпи непоносима тишина.

— Чарли галантно ми предложи да ме изпрати до нас.

— Едва ли галантността е била единственият му мотив — мрачно отбеляза Райлън.

Тя се обърна ядосано към него:

— Той беше изключителен кавалер. Не се опита да ми направи нищо.

— Убеден съм в това — отвърна Райлън и направи няколко крачки, за да съкрати дистанцията помежду им. — Но съм готов да се обзаложа на каквото поискате, че повече от всичко е искал да ви вкара в леглото си.

— Как можете…

Така и не довърши изречението, защото погледът и се плъзна по тялото му и върху лицето й се изписа изумление, щом видя, че подозренията й се потвърждават.

— Права сте, Кирстен. Наистина е по-добре да не питате — меко каза той. — Чарли целуна ли ви за лека нощ?

— А това има ли го в сценария? — Задължителната целувка присъства естествено. Нали искаме билетите да се разпродадат.

— В действителност той целуна ли ви?

Тя кимна отривисто и отстъпи назад, за да се отдалечи от него.

— И що за целувка беше това?

— Вие сте специалистът по екранни целувки. Сигурна съм, че както и да я покажете, публиката ви ще бъде доволна.

— И аз съм сигурен в това. Питам ви, за да задоволя собственото си любопитство. Поколеба ли се преди това от страх да не ви обиди? Или му е било все но как ще се почувствате?

Нещо в него го предупреждаваше, че върви към провал. Никой от двамата не беше достатъчно стабилен емоционално, за да се справи с онова, което предстоеше, но нищо не бе в състояние да го спре. Трябваше или да я целуне, или да умре.

А имаше много неща, за които трябваше да живее.

— Беше ли целувката му нежна и приятна? Или бе груба, жадна, страстна? Приличаше ли на тази?

Обви ръце около шията й. Преди тя да успее да се съвземе от изненадата си, устните им се срещнаха.

Всяка прилика свърши дотук. Ако младият пилот Чарлс Рам я бе целунал несръчно, бе и се извинявал и бе опитвал да постигне по-добър ефект с всеки следващ път, значи онази целувка нямаше нищо общо с тази на Райлън.

Той инстинктивно наклони глава в противоположната посока и жадно впи устните си в нейните Ако Чарли й бе подарил само няколко невинни, леки целувки, преди да събере достатъчно смелост, за да използва езика си, то без съмнение Кирстен беше изненадана от липсата на деликатност у Райлън. Неговият език проникна в устата й само с едно настойчиво движение, безпардонно, напористо, умело.

Знаеше, че до края на живота си ще помни вкуса й. Господи, тя беше толкова сладка. Устните й се разтваряха под неговите като цвете, а после се затваряха, засмуквайки езика му.

Обзе го страх, че е стигнал твърде далеч, но и непреодолимо желание за още. И тя откликваше. Ръцете й уловиха колана на дънките му, а после се плъзнаха около кръста му. Тялото й се притискаше към неговото приканващо. Повдигна ханша си, докато бедрата й се разтвориха, и притисна пламналата си, втвърдена плът между тях. Действайки импулсивно, започна да се движи ритмично.

Най-сетне до замъгленото му от страст съзнание достигна разбирането, че неистовите й движения са породени не от желание, а от усилието да се освободи. Пусна я толкова рязко, че и двамата залитнаха. За момент останаха загледани един в друг, с влажни и подути от целувката устни, едва поемащи си дъх.

Имаше хиляди неща, които искаше да й каже. Но тя не му даде възможност. Завъртайки се на пети. Кирстен се втурна навън. Той се опита да я улови, но безуспешно.

— Кирстен!

Затича се след нея, но знаеше, че е излишно. Дори и да успееше да я настигне, какво можеше да й каже? Че съжалява? Не съжаляваше. Би я целунал отново и пак така страстно, ако тя му дадеше шанс.

Затова, проклинайки и себе си, и невъздържаността си, и цялата ситуация, остана загледан след нея, докато тя намери убежище в спалнята, която бе делила със съпруга си до деня, когато бе загинал при самолетна злополука.