Адриен Йънг

(автор)

По-долу е показана статията за Адриен Йънг от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Адриен Йънг
Родена 16 март 1985 г. (34 г.)
Професия писател,
Националност Флаг на САЩ САЩ
Активен период 2018 -
Жанр фентъзи
Дебютни творби „Небе в дълбините”
Деца 4
Уебсайт adrienneyoungbooks

Адриен Йънг (на английски: Adrienne Young) е американска писателка на произведения в жанра фентъзи.

Биография и творчество

Адриен Йънг е родена на 16 март 1985 г. в Сакси, Тексас, САЩ. От малка проявява интерес към литературата и обича да пише, но чак на 25 години се опитва да пише роман под влиянието на своя приятел. В продължение на години продължава да пише докато работи и отглежда четирите си деца. Работила е като сътрудник на списание „Darling“ и като член на екипа на документалния филм „Розовата стая“ посветен на трафика на хора в Камбоджа.

Първият ѝ роман „Небе в дълбините“ е издаден през 2018 г. Главната героиня е 17-годишната Ийлин, която е отгледана като воин и се бие заедно с останалите от клана аска в отколешна война с клана рики. Откривайки брат си в редиците на врага, тя е пленена и прави възможното да оцелее. Но тогава и двата клана са нападнати от воини на безмилостен клан викинги, смятан за легенда. За да оцелеят и двата враждуващи клана трябва да се обединят, а тя се изправя пред противоречието на зараждащата се любов и лоялността към семейството.

Адриен Йънг живее със семейството си в Калифорния.

Произведения

Самостоятелни романи

  • Sky in the Deep (2018)
    Небе в дълбините, изд.: ИК „Ибис“, София (2018), прев. Вера Паунова
  • The Girl the Sea Gave Back (2019)

Серия „Легенда“ (Fable)

Източници

Външни препратки