Главните герои в тази книга и техните истории са измислени, фонът, на който се развиват събитията, е истински. Всички случки и събития, които се отнасят до борбите сред чероките, доблестните им усилия за лично съществуване в продължение на осем дълги години, разцеплението между отделните племена, са истински. За нещастие, истински са и описанията на лагерите за интернирани (които днес познаваме като концентрационни лагери), както и дългият път на трагедия и страдания, и масовата разруха сред индианския народ по време на Гражданската война.

Измислените герои в книгата, особено тези с индианска кръв, представляват по-добре образованата и процъфтяваща класа по това време. Техните имения и начинът на живот са типични за плантаторите от Юга — съдията Вен и майор Ридж в Джорджия, Мюрел в Оклахома.

Народът на чероките има собствена писана конституция и закони, избрано правителство и съдебна система. Има също и вестник „Вестникът на чероките“, който излиза на английски и на черокски. Имат пълно право да бъдат наричани „едно от петте цивилизовани племена“.

Целта на тази книга е да покаже истината и да ни помогне да разберем защо пътят, по който са вървели на запад, е наречен от чероките „пътят, на който те плакаха“.

Съдържание

Волни и горди 5

The Proud and the Free [= American Dreams],
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Джанет Тейлър. Волни и горди

ИК „Калпазанов“, Габрово, 1996

Редактор: Мая Арсенова

Коректор: Ивелина Илиева

ISBN: 954–17–0122–1

История

  1. — Добавяне

Библиоман