Защо едно тринайсетгодишно момче изнася леглото си под снега в студена зимна нощ? Дали защото иска да закали тялото си и да стане столетник, или защото се е отчаяло от пияния си баща?

Понякога Юел Гюстафсон, познат ни от книгите „Кучето, запътило се към далечна звезда“ и „Сенките растат със здрача“, постъпва импулсивно и необмислено, ала последствията от тези постъпки го учат на повече отговорност към себе си и към останалите. Все пак не му е лесно: майка му го е изоставила съвсем малък, а баща му, бивш моряк, така и не се осмелява да напусне скучното, забутано шведско градче и да тръгне с кораб по океани и морета…

В третата книга за Юел главният герой се сблъсква не само с разочарования, разбира се. В градчето, което му отеснява като детска дреха, се появява нова продавачка — красивата Соня Матсон — и Юел започва да крои планове как да се запознае с нея. Но пък неочаквано неговата съученичка по прякор Хрътката му обещава да го научи как да се целува… А тя, открива Юел, съвсем не е за изхвърляне. Какво ли ще реши тринайсетгодишното момче?

Съдържание

Момчето, което заспа под снега 5,5

Pojken som sov med snö i sin säng,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Хенинг Манкел

Заглавие: Момчето, което заспа под снега

Преводач: Ева Кънева

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: шведски

Издание: първо

Издател: ИК „Емас“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: роман (не е указано)

Националност: шведска

ISBN: 978-954-357-255-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/19506

История

  1. — Добавяне

Библиоман