Читателски коментари

Ледените пирати от Любомир Николов

Алиса (24 октомври 2006 в 08:09)

Няма илюстрации на места, където те са важни за продължаването на приключението. Не може ли да се направи нещо по въпроса?!… Иначе книжката ми харесва:)

Хиперион от Дан Симънс

Jivko (Undeddo) (22 октомври 2006 в 06:32)

бях на 21 когато я прочетох, така се запалих, че „изядох“ останалите от поредицата за 1 седмица (аз не обичам много да чета).

Планетата на Шекспир от Клифърд Саймък

hammster (20 октомври 2006 в 21:50)

Радвам се че те зарадвах :). Книгата е доста различна от това което сме свикнали да четем от Саймък. Някак си по-сериозна, по-философски настроена към живота, и може би затова на мен не ми хареса, но я сканирам за вас.

Планетата на Шекспир от Клифърд Саймък

нт (20 октомври 2006 в 14:57)

Толкова се радвам! Когато излезе навремето я изпуснах, и май е единствената книга на Саймък, издавана на български, която не съм чел до сега. Чак не мога още да повярвам, че след толкова години и на толкова хиляди километри имам възможност да прочета ’нова’ книга от Клифърд Саймък :) Ура!

Космосът да ти е на помощ, Александър от Иван Мариновски

Георги Чопаринов (18 октомври 2006 в 14:15)

Една чудесна книга. Аз лично с нетърпение чаках появата на втора част, но за съжаление никога няма да имам възможността да я прочета.

Човекът, който не умееше много неща от Сергей Лукяненко

JEDI_ALAN (16 октомври 2006 в 09:16)

Интересно послание звучи ми като „човека който беше заземен“, но трудно се заземява нещо което не е земно и не се гаси туй що не гасне също така в името на любовата можем да претърпим всякакви външни трансформации и да слезем на невероятно ниски платформи…..

една руска поетеса беше написала в в сввоите стихове „ако само знаехте от какъв боклук какви цветя растат бихте умряли от срам“…….

Легенда за пазара в Ел Масоа от Агоп Мелконян

Елена Дочева (3 октомври 2006 в 12:14)

Това е едно от любимите ми произведения на Агоп Мелконян. Четейки го се замислям за цената на живота и за алчността на хората. С най-ясни изрази този разказ те кара да оцениш поредната глътка въздух и поредното събуждане сутрин и да си кажеш „Още съм жив! И това никога не е даденост!“

Радвам се, че в българската литература има такива автори и такива произведения

Съкровището в Сребърното езеро от Карл Май

Димитрина (1 октомври 2006 в 01:38)

Невероятна книга, прелиствала съм я безброй пъти и мога да кажа че е просто неповторима, както повечето произведения на Карл Май.

Дневен патрул от Сергей Лукяненко, Владимир Василиев

nqgolova (30 септември 2006 в 16:47)

Прочетох в един руски сайт, че една от най-четените поредици е „Патрулите“ и реших да проверя за какво става дума. Започнах с „Дневен патрул“ и трябва да кажа, че съм очарована. В книгата се преплитат всекидневния живот и фантастиката, но толкова реалистично че малко ти остава да помислиш всичко това там за истина. Прочетох по диагонала малко от „Нощен патрул“ и сега ги започвам подробно. Книгите си заслужават, прочетете ги.

Шифърът на Леонардо от Дан Браун

Кати (26 септември 2006 в 19:12)

Тази книга е направо супер! Почти веднага стана една от любимите ми. Препоръчвам ви да я прочетете.

Вещерите от Сарамир от Крис Удинг

nqgolova (21 септември 2006 в 18:40)

Много свежо фентъзи. Случайно попаднах на тази книга и я прочетох на един дъх. Втората част също е чудесна за разлика от други поредици.

Ян Бибиян от Елин Пелин

Ристе Секулоски (21 септември 2006 в 12:33)

Коментарот нема да е на добар Блгрски… јас сум од Охрид.

Јан Бибијан е една од книгите кои сум ги читал повеќе од 5 пати… Низ годините додека бев во основно училиште постојано ја препрочитував.

Се работи за прекрасна приказна со неколку мошне значајни (особено Христијански) пораки, но и вистинска Авантура (со големо"А")

Последниве неколку години (сега имам 37) сум посакувал да ја препрочитам, меѓутоа едноставн оне можев да ја најдам (нема нови изданија на македонски).

Сега, кога ја најдов на Вашиот сајт, нависитна се израдував и ја прочитав во еден здив! Макар да сум многу повозрасен (и поциничен), книгата нема изгубено ништо од својата убавина

Прекрасна книга, оцена 5 од 5 ;)

Многу Ви благодарам!

Прелюдия за Фондацията от Айзък Азимов

Ясен Ничев (18 септември 2006 в 07:42)

Едно от най-великите произведения на Исак. Въпреки, че са писани в различен ред, нещата са много добре навързани. Според мен си е шедьовър. Благодарности към автора на този сайт.

Приключенията на барон Мюнхаузен от Рудолф Ерих Распе

Велеслава (14 септември 2006 в 04:10)

Благодарение на вас мога да прочета тази книга на български, отново, този път онлайн. Благодаря ви от мое име и от името на моите деца.

Катедралата от Нелсън Демил

archivarja (12 септември 2006 в 14:54)

Ненадминат за мене автор. Едно от добрите му произведения. За съжаление не го сканират хората.

Раят на рокендрола от Елена Павлова

SecondShoe (8 септември 2006 в 06:28)

"Ръъъмммжжж! — протестира двигателят, когато шофьорът превключи на по-висока предавка и вехтото возило се втурна надолу и напред като че ли и то беше подушило, че се прибира вкъщи и бързаше да си легне в гаража."

Проблема като пишеш за места, в които никога не си бил е, че когато те четат хора, които са били там им става смешно от малките технически грешки. В случая шофьора няма как да превключи предавката, тъй като целия обществен транспорт в САЩ ползва автоматични предавки, както и почти целия личен транспорт. Да видиш МПС с ръчна предавка в САЩ е толкова вероятно, колкото да видиш такова с автоматични скорости в България. Случва се ама мнооого рядко. Авторката да не се засяга ако чете това ;) .

Приключенията на Лиско по море от Борис Априлов

Момчилова (4 септември 2006 в 16:35)

Търсих името на човека, който си е направил труда да скенира това богатство, но така и не го намерих.

Който(която) и да си - благодаря ти от все сърце! Търся приключенията на Лиско в електронен вид от доста време! Благодаря още веднъж! Бих била щастлива, ако имаш възможност и желание да сложиш и другите истории с Лиско :-)

Всичко добро! :-)

Книга на мъртвите на древните египтяни

Арман (3 септември 2006 в 11:19)

Книга за мъртвите и Ведите имат общи неща.

Те са в химните на ведите и в книгата за мъртвите.

Обединяващото звено е общият и единствен Бог.

Има един пъзел хвърлен във времето до който различни хора от различните епохи са се докосвали.

За сглобяването на целият пъзел и нужно много повече от съзнание!

Йогите са го постигали, Христос го е постигал, Буда го е постигал, Мохамед го е постигал и т.н.

Въпроса е в това, че след това е почнало разделението и владеенето!

Там е изкривеното огледало на Цивилизацията.

Среща с Рама от Артър Кларк

J_Leno (1 септември 2006 в 18:22)

Четох я книжката и като първа, която четох на Кларк не съм сигурен дали ми хареса, понеже съм голям фен на Азимов и не очаквах подобни писания. Обаче не съм сляп за оригиналните идеи заложени в книгата и ключовото число 3. Тъй че ако имате търпение да прочетете описанията на невероятната обстановка и да успеете да си я представите(трудно, но не и невъзможно) ще се разкрие невероятна картина в ума на всеки от вас. Книгата е добра. Има и продължения и се надявам да имам възможност да ги прочетя и тях.

"Среща с Рама 2" или нещо от сорта.

Кошерът на Хелстрьом от Франк Хърбърт

Кидон (1 септември 2006 в 17:04)

Тази книга съм я чел много отдавна - още като бях дете, но има малко като нея, които помня така. "Дюн" ли? За мен това е най-добрата книга на Хърбърт. И не е само мое мнение - много хора, които са чели и двете, знаят за какво става дума. Просто "Кошерът" не е станал толкова известен.

На който не я е прочел още, препоръчвам да го направи. И няма да съжалява за изразходваното време.

Ако имам класация "Топ 10", тази книга ще заема подобаващото и се място вътре.

Приятно четене на всички!