Читателски коментари

Дяволското оръжие от Пиер Бул

mitakas (24 август 2008 в 18:37), оценка: 5 от 6

Може би съм закъснял да забележа, но това се случва точно сега. И то не от скоро. Оръжието, с което не е практично да се воюва, последното оръжие да го наречем, е обречено. Мда… Истинска проницателност

Пролог на историка от Доминго Сантос

mitakas (24 август 2008 в 18:31), оценка: 6 от 6

Колко много идеи, светът, описан в разказа прилича толкова на днешния. Изкуствения интелект ще доведе до нашия край, въпреки че нищо хубаво няма в нас сега. Това ли е посланието?

Първото правило на магьосника от Тери Гудкайнд

Just a Face (24 август 2008 в 01:49)

Тази книга за мен си остава най-добрата от поредицата…и с най-вярното правило ;)

Призраци от Тери Гудкайнд

Just a Face (24 август 2008 в 01:47)

Надявам се скоро да я има и тук!

Впрочем току-що гледах трейлъра на сериала „Legend of the Seeker“,който ще излиза ноември…ужас,хора!За ролята на Ричард са избрали някакво малко гадно недоносче,а Мрачният Рал прилича на клошар…въобще нямам думи!

Дано да излезе на големия екран поне „Първото правило“…и да подберат малко от малко актьорите!

Магическият преход от Тайша Абелар

gigi3000 (23 август 2008 в 16:50), оценка: 6 от 6

една от книгите които ми дадоха ново виждане във и към живота.красота!

Опълченците на Шипка от Иван Вазов

Румяна Константинова (23 август 2008 в 14:46)

Днес е годишнината на шипченската епопея.На връх Шипка има възстановка на боевете при Орлово гнездо,но не мога да отида там,поради служебни ангажименти.Много се развълнувах и потози повод потърсих стихотворението „Опълченците на Шипка“да си го прочета отново.Много екзалтиращо деиствува.Това е велико произведение на изкуството-жалко,жалко. Съсипаха хубавата ни родина-остава ни само да си поплачем над някое патриотично произведение,като това стихотворение

Шифърът на Леонардо от Дан Браун

Daniela (23 август 2008 в 12:49)

Аз четох тази книга на английски и не мисля че стила на Дан Браун е толкова лош, но естествено не е съвършен. Когато излезе не и обърнах внимание, но през 2005 живях в Рим и един ден видях заглавие в Римски вестник: „Ватикана съветва срещу четененто на Кодът на Да Винчи“ Естествено повече не ми трябваше за да си я купя веднага. Отначало като я прочетох си мислех че абсолютно всичко е истина и най-вече теорията му че Свети Петър в деиствителност е Магдалена. След това си купих друга книга просто за да съм сигурна преди да излъжа някой в която се дискутираше колко от написаното в „Кодът на Да Винчи“ е истина. Естествено излезе че повечето е художествена измислица с едно много важно поне за мен изключение: Магдалена не е била проститутка. Тази пък „художествена измислица“ е дело на Папа Грегорий Велики през 591, чиято теория е била че Мария, проститутката която Исус е спасил от смърт която се появява само няколко страници преди Мария Магдалена в книгата на Лука, и Мария Магдалена са един и същи човек, а те не са. Напротив, Мария Магдалена е била богата жена и името и го показва, през този период жените не са имали фамилни имена, нейното идва от града в които е родена Магдала, съвременен Мигдал на западния бряг на Галилейско Море в Израел. Тайната Вечеря, картината по която Дан Браун съди че Свети Петър е всъщност жена се намира в Santa Maria delle Grazie в Милано и е нарисувана на стена и е била реставрирана много пъти, което прави невъзможно да се прецени дали Свети Петър от дясната страна на Исус има или няма женски гърди. Както и да е, тази книга накара много хора, които иначе не биха се замислили, да започнат да си задават логични въпроси по различни религиозни теми и това я прави специална

Спасителят в ръжта от Дж. Д. Селинджър

Симеон (23 август 2008 в 12:34)

Да, жалко наистина, защото книгата е фантастична. Препоръчвам на заинтересуваните да пренебрегнат мнението на г-ца/г-жа Фани_нещо_си и да я прочетат.

Ти пак ме гледаш с ласкави очи… от Дамян Дамянов

Кирилова (23 август 2008 в 11:14)

Разбираемо е, че няма читателски мнения…Оставаш разтърсен,безмълвен,омагьосан от гения на поета.

Час по история от Юлиана Манова


Прочетох краткия разказ, заинтригуван от горния коментар. Думата ’тъпня’ отсъства в моя речник, а и едва ли текстът заслужава такава силна квалификация. По-скоро става дума за неовладяна и наивна идея, разказана по ученически. Подбни разкази на ранно-гимназиално ниво има вероятно стотици.

Вагинаторът от Алек Попов

Стефанова (23 август 2008 в 00:05)

Абсолютна простотия! Много глупости съм чела, но това е върхът!

Час по история от Юлиана Манова

Линията (22 август 2008 в 17:29)

Ще ме прощава авторката, но по-голяма тъпня не бях чел.

Подпалвачката от Стивън Кинг

Ивана (22 август 2008 в 13:36)

Книгата е прекрасна!Пленяваща!Прочитам я за 3 път

Докосването на нощта от Карън Рафърти

fantazia24 (22 август 2008 в 09:21), оценка: 6 от 6

Много хубава книга , изпълнена с любов и магия . Пресъздава борбата между доброто и злото , между светлата и тъмната страна на човека.

Невинният от Джон Гришам

Martina (21 август 2008 в 19:26)

Както винаги-супер. В някакъв момент спираш да вярваш, че е възможно, в същото време просто знаеш, че е истина. Накрая само си казваш:"Благодаря на Бога, че не съм аз"!

Десет малки негърчета от Агата Кристи

gost (21 август 2008 в 17:50)

Бих те посаветвал наместо да си губиш времето да препрочиташ тази, да си намериш друга, по-велика. Определено не липсват.

Докосването на нощта от Карън Рафърти

Зорница (21 август 2008 в 15:15)

Този роман е много хубава романтична история с една голяма доза магия в него. Наистина съм много впечатлена от романа

Котенца от Дийн Кунц

Обичам котки, обичам края на разказа. (20 август 2008 в 21:40)

Ах, Култово!

Стършел от Етел Лилиан Войнич

Mister Xiks (20 август 2008 в 15:46)

Надобно чтобы люди читали и думали по вопроссам рассмотренным в „Оводе“.

Алхимикът от Паулу Коелю


хаха

прочетох го, леко четиво, но е прекалено ала Малкият принц :)