Читателски коментари

Роза Люксембург от Христо Смирненски


хубаво е

Роза Люксембург от Христо Смирненски

маги (3 юли 2008 в 20:07)

Стихотворението е страхотно… Просто оставам без дъх докато го прочета..,.

Пир за врани от Джордж Р. Р. Мартин


Доколкото знам, книгите ще бъдат 7, като петата излиза на 30 септември 2008 на английски език. А кога ще излезе на български — можем само да се надяваме да е скоро :)

История на Българското възраждане от Иван Стоянов

Мариета Ангелова (3 юли 2008 в 18:37)

Книгата е написана на много добър академичен език разбираем както за студентите, така и а обикновения читател. „Овации“ за автора

Пир за врани от Джордж Р. Р. Мартин


На края на една от книгите беше публикувано интервю с автора, където се казваше, че книгите са шест. Не си спомням да се казваше кога ще ги публикуват.

Призраци от Тери Гудкайнд

Just a Face (3 юли 2008 в 02:27)

Някой знае ли дали вече е излязла книгата „Изповедник“?А на „Фантом“ не трябваше да има втора част по принцип?

Алхимикът от Паулу Коелю


след тези ваши мнения се отказах да го чета

Съкровищата на Дяволската планина от Любен Христофоров

Славка Тодорова (1 юли 2008 в 11:19)

Това е първата книга на забележителния романизуван пътепис. Има още две — „Амазонията“ и „Вампирът от остров Фернандо Нороня“. Невероятни описания на природа, зверове, характери и неща, които могат да бъдат описани от малцината оцелели от тези експедиции. Това е нещо, което всеки трябва да прочете. Описанията са изпълнени с живот, дават сведения за много непознати битови и културни традиции на племена и хора, живеещи и борещи се с този опасен свят на джунглата. Имам първото издание на тази книга и за мен тя е много скъпа реликва, доказваща необятността на света, който ни обикаля.

Пир за врани от Джордж Р. Р. Мартин

СтигаВече (30 юни 2008 в 20:12)

Някой да знае кога петата (и последна може би) част, ще бъде на разположение? Да си призная, очаквам с наистина огромно нетърпение да я прочета :)

Легендата от Робърт Дохърти

gost (30 юни 2008 в 12:03)

Моята граматика не си я слагай на сърце. Когато писах миналия път, имах проблем с кирилицата и не ми остана време да до изкосуря нещата с кирилизатора на библиотеката. Колкото до другото, мога да те уверя, че именно любовта ми към фантастиката ме кара да реагирам толкова бурно на недомислица. Сигурен съм, че си чел всички големи фантасти и че си забелязъл, че и при тях има грешки, но са много по-малко и са засенчени от майсторски поднесени хумор, интрига и идейно съдържание. Аз лично харесвам книги, след чието прочитане не получавам тежко главоболие, а поне минимално чувство на удовлетворение.

Бойните ровове на Крарт от Дейв Морис, Оливър Джонсън

Jorko001 (30 юни 2008 в 10:07)

Stanoske, сериозно напиши един мейл, или драсни два реда на този — [email protected] — засега сме 2-ма човека за отборна игра — надяваме се да привлечем още хора.

Поздрави,

Вирус 2015 от Светослав Славчев


Разказа е леко глуповат. През 1962 може и да се е брояло това за фантастика, но сега според мен не струва.

Легендата от Робърт Дохърти


Истината е, че когато преди години четох поредицата Зона 51 много ми хареса и си мислех, че е нещо страхотно, но тогава още не бях чел истински хубави книги. Наскоро реших пак да препрочета поредицата и останах ужасен. Големи пробойни в сюжета, повърхностно описани герои… ужасна работа.

Афганеца от Фредерик Форсайт

vast (27 юни 2008 в 10:30), оценка: 6 от 6

На всички, които им харесват съвременни сюжети, свързани с глобалната война срещу тероризма ще им бъде интересно да прочетат не само „Авганеца“, но и предишната книга на Форсайт — „Отмъстителя“.

Една проста истина, която „големите играчи“ бяха забравили преди 11-ти Септември:

„Тази работа се върши с хора!“

Технологичните достижения и възможности са полезни, но без хората нищо не става.

Легендата от Робърт Дохърти


Доста тъпо изказване! Ако не харесваш фантастика, просто не чети такива книги, но това не ти дава право и основание да обиждаш, хората на които им харесва. Аз категорично не харесвам някои книги, но не си позволявам квалификации за хората, които ги четат.

И ако имаш някакъв проблем с граматиката, просто използвай някой от достъпните правописни речници! /например този на Mozilla върши добра работа/

Мъртво вълнение от Майкъл Конъли

vast (27 юни 2008 в 10:06), оценка: 5 от 6

Нека да оставим спора за превода. Според мен не е лош. Книгата си е много добра и все още ми е чудно как няма една ТВ поредица по всичките книги. Ще бъде добра алтернатива на CSI: — там нещата са съсредоточени върху криминалистиката и технологиите, а тук върху хората, участващи в разследването.

Легендата от Робърт Дохърти

Гост (26 юни 2008 в 18:36)

Успъах да прочета цъалата поредица благодарение само на вградениъа ми мулетаризм. Фактите изложени по книгите противоречат на реалните такива, на логиката и на самите себе си. Нъама да нарека всичко това буклук само защото ми харесаха закачките сус сжетовната историq.

Препоручжа се за четене от:

а) Мазохисти;

б) Каещи се;

в) Кандидат-маченици (за тъах е задалжителен и „Идеен анализ на творбата“).

Сянка по стъклото от Йън Ървайн


Историята е добра, но човек трябва да има нерви и да не се дразни от множеството правописни грешки, които се откриват почти на всеки абзац.

Задочни репортажи за България от Георги Марков

AbArgaDon (25 юни 2008 в 14:29)

Привет,това което искам да кажа е че,Човек се познава по делата,а не по приказките на НРБ!Аз не съм видял много от това време,а и дори не съм чел произведенията на Георги Марков(мисля евентуално да го направя).Мога да разгранича гнева и на двата Ви ,,лагера’’,но той не произлиза от Г.М.

Мъртво вълнение от Майкъл Конъли


Има, разбира се. Езика се променя постоянно, а речниците просто го следват. Я се опитай да преведеш книга ползвайки речниковия запас отпреди сто години. Думите са неподходящо място за прояви на консерватизъм.