Читателски коментари

Бойните ровове на Крарт от Дейв Морис, Оливър Джонсън

Дамян (14 ноември 2008 в 23:17)

Марине, остави един скайп за връзка — да обсъдим предимствата на КМ на живо!!

Американски богове от Нийл Геймън

Денислав Симеонов (14 ноември 2008 в 11:05)

Книгата е адски интересна и, най-вече, образователна. Досега не съм чел подобни книги от жанра Фентъзи и затова не мога да я характеризирам спрямо останали заглавия. Препоръчвам я на хора, които са заинтересовани от различни митологии и които искат да прочетат произведение и от този жанр, а не са го правили досега.

Приятно четене :)

Хлебарката от Радослав Колев

i_m_i (14 ноември 2008 в 09:47), оценка: 1 от 6

Золтане, защо ти прочетох мнението и реших да видя за какво става въпрос…

Хлебарката от Радослав Колев

Pavelcho (13 ноември 2008 в 21:45)

АХХААХАХАХАХАХАХХА, г-н Пиаченца, как лошо са Ви наредили в този разказ! И още нещо г-н Пиаченца… дано не сте прототип на автора.

Немили-недраги от Иван Вазов

Ванеса (13 ноември 2008 в 20:58)

Харесва ми !

Четивото е много добро !

Хлебарката от Радослав Колев

ЗОЛТАН (13 ноември 2008 в 01:00)

Мисля, че е нужно да се „прегледаш“.

Арабина от Джеймс Джойс

Валентин (12 ноември 2008 в 23:29)

Преводът не е много добър.

Записки по съвременна история 1918–1945 от Милен Семков

Олга (12 ноември 2008 в 16:22)

Ясно, запомнящо се. И другите автори на учебници биха могли да се постараят: хубаво би било да се поучат от този свой колега.

Моята борба от Адолф Хитлер


Прекрасно четиво , за да разбереш смисъла не е нужно да си съгласен с написаното и е нужно , да си прочел повече от две глави .

Адолф е блестящ политик , познаващ историята човек , художник , философ психолог и прочие , жалко че е посветил живота си на зли цели .

Но не само той и Сталин са хората които трябва да съдим от това време … :)

Корпорация „Безсмъртие“ от Робърт Шекли

Мрачния Пискун (12 ноември 2008 в 00:47)

Култова книга… задължително трябва да се прочете!

Приказка за рибаря и златната рибка от Александър Пушкин

Вергил (11 ноември 2008 в 23:19)

Една прекрасна приказка

Моята борба от Адолф Хитлер

Keira (11 ноември 2008 в 20:37)

Да,според някои хора тази книга е пьлна с глупости и тем подобни но,според мен това е едно много великолепно четиво,а и зависи човек как приема информацията…Това е една страхотна книга….Хора не се страхуваите от историята………

Шестото клеймо от Дан Браун

Диди (11 ноември 2008 в 13:54)

Чрез основния си похват, противоречието: силна вяра, последвана от силното й отрицание, авторът изключително ефективно поразява хората, у които тя не е стабилна, хората, които се двоумят. Манипулира съзнанието ни, като създава усещането, че няма вече нито едно сигурно нещо, на което можем да се опрем в житейските несгоди. Църквата досега е играела тази роля. Оказва се обаче, че в самото й сърце се случва огромна лъжа, измама, на която стават свидетели милиони хора по целия свят, и на която в крайна сметка повярват. Уповават се на чудо, което всъщност не се е случило.

Аз бях изключително възхитена от тази книга докато я четях, но когато доближих развръзката и разбрах, че авторът прави ОГРОМНО отрицание на християнството чрез нея, бях отблъсната. Не може обаче да му се отрече способността да убеждава. Дори и невярващ човек може да се замисли и да изтръпне от вълнение, когато чуе невероятно силната и харизматична реч на Карло Вентреска в защита на християнството. И после невероятното разочарование да се разкрие какъв е всъщност той и всичките му престъпления.

Финалът е по американски тривиален и плитък. Героите по никакъв начин не са повлияни от случилото се — остават си същите, еднакви схващания, еднакъв „лек“ научен цинизъм. Дори привличането между тях е стандартно и предсказуемо. Характерът на Лангдън е мекушав и нерешителен, постоянно губи битките с хашишина, в повечето случаи поради неловкост и страх, а Витория е нереалистично смела и нападателна. Би било нормално в момента на загубването на баща си, който за нея е единствен родител и близък, да страда повече. Вместо това малко след научаването на страшната вест за смъртта на Леонардо Ветра тя вече е способна да се шегува, пък макар и мрачно, за положението, в което се намират двамата с професора.

Прочетох я за два дни с такъв интерес, а сега дори не искам да я погледна

Приказки за боговете от Беа Нади

Мария Магдалена (10 ноември 2008 в 18:20)

Книгата е гениална и много точно разкрива отношенията между двете главни сродни души. Добре е да се прочете от всеки, който търси отговор за любовта между две души, и особено за връзката между две сродни души. Идеално четиво за хора, търсещи духовно познание. Авторката Беа Нади предава на читателя много от своите прозрения за духовните светове, за съществата, които ги обитават. Бих нарекла поредицата БУКВАР, УЧЕБНИК, полезен за много търсещи умове.

Пътят на кинжала от Робърт Джордан

Бойко (9 ноември 2008 в 19:50)

Великолепно написана поредица, с герои доближаващи се до Толкин и характери правдиви като при Стивън Кинг. Няма грешка!

Езикът на тялото от Алън Пийз, Алън Гарнър

Milenchita (9 ноември 2008 в 11:21), оценка: 6 от 6

Чудесна книга. Много полезна и същевременно интересна.

На лов за Зеления принц от Христо Калчев

нат (9 ноември 2008 в 10:04)

Книгата ми харесва,не знам кое е истина,някои неща се потвърждават с времето,други не,но знам,че живеем в опасен свят благодарение на политиците.

Малката кибритопродавачка от Ханс Кристиан Андерсен

rusevas (8 ноември 2008 в 08:32)

Много красива и тъжна приказка . Наскоро се опитвах да си я спомня и се радвам , че тук успях да я прочета .

Всички страхове от Том Кланси

Калоян (7 ноември 2008 в 21:06)

Както и цялата помия на Кланси — бездарно, скучно и с пълно непознаване на исторически, етнически, географски и военни реалии. Всичко това, придружено с пещерен шовинизъм, изцяло преливащ в пълна олигофрения.

Смърт и какво идва след това от Тери Пратчет

Praz4o (7 ноември 2008 в 09:16)

Умирам му за мисленето на тоя човек