Читателски коментари

Ще има тихи дъждове от Рей Бредбъри

росица ганева (8 февруари 2009 в 22:09)

Мда, това ни чака. По един или друг начин, ако ние не се постараем, накаря ще останат само къщи, зелени сияния и отпечатъци върху стени.

Цифрова крепост от Дан Браун

ackles_jens (8 февруари 2009 в 15:20)

Бях с много големи надежди когато започнах да я чета. Все пак стигнах до края, но ме разочарова напълно.

Играта на Ендър от Орсън Скот Кард

Теодора (8 февруари 2009 в 08:34)

КУЛТОВА книга!

Стършел от Етел Лилиан Войнич

Ралица (8 февруари 2009 в 01:34)

Това за мен Е и ВИНАГИ ще бъде една от най-добрите книги, които някога съм чела. Толкова жива и описателна, драматична и обаятелна, грабва още с първата си страница и не те пуска до самият край…

Кочо от Иван Вазов

Спас Гинов (7 февруари 2009 в 22:23)

Поклон на защитниците на Перущица.

На България сега са нужни подобни защитници.

Езикът на тялото от Алън Пийз, Алън Гарнър

войвода (7 февруари 2009 в 12:33)

Заслужава вниманието на всички!! Благодарим!

Морският ястреб от Рафаел Сабатини

Мария (7 февруари 2009 в 00:08)

Невероятен и неостаряващ приключенски роман! И нещо повече! Браво! И на писателя и на преводача!!!

Трите заповеди на Създателя от Джеймс Хоуган

Михаил Георгиев (6 февруари 2009 в 22:47)

Всички знаем колко привлекателни са повечето истории за човешките паранормални способности. Едва ли има някой, който да не е гледал в захлас някой ловък фокусник, който „чете мисли“ и „контактува с духовете на мъртвите“. Някои от тези хора искрено се забавляват. Други — т. нар. „мошеници“ — гледат сериозно на това си занимание, тъй като с него си изкарват прехраната. Запознайте се с Карл Замбендорф. Той е от втория тип.

Разбира се, краставите магарета се надушват и през девет баира, както знаем. Около Замбендорф има цяла свита уфолози, медиуми, контактьори, екстрасенси и прочие. Всички те имат научни степени в областта на паранормалното. Така че, когато в небесата се появява нещо, което „скучните стари учени“ не могат да обяснят задоволително, Замбендорф и неговия „екип“ се заемат с проучването.

Проучването води до Титан — една от луните на Юпитер. И там „разследването“ удря на камък… Титан е населен от роботи, преоткрили законите на Мендел от собствената си гледна точка. Добрата новина е, че са разумни и имат своя цивилизация. Лошата е, че са навлезли в епохата на Ренесанса, а нещото отвъд света не се вписва в представите на официалната догма. Но тъй като земляните използват късовълнов предавател, а талоидите — жителите на Титан — комуникират помежду си именно в този обхват, част от тях започват да чуват гласове в главите си. След няколко опита за междувидова комуникация, завършили със спорен успех, групичката напуска по спешност.

Писана през 1983 г., „Трите заповеди на Създателя“ е една много добра пародия на Ню ейдж — вълната, върлуваща тогава в САЩ. Макар на алюзията за стоманените, твърдоглави роботи, живеещи зад непроницаема завеса, да е наблегнато малко повече от необходимото, това не е толкова дразнещо, както в други произведения от същото време. Макар може би леко наивна, „Трите заповеди…“ си остава книга, заслужаваща особено място във всяка една библиотека, редом до цикъла „Фондация“ на Азимов и „Кибериада“ на Лем… стига да може да я намери човек.

Корица: http://img7.imageshack.us/img7/6412/zappe3.jpg

Майчина сълза от Ангел Каралийчев

Ани (6 февруари 2009 в 14:51)

И аз мисля така Юлия :)

Майчина сълза от Ангел Каралийчев

Юлия (6 февруари 2009 в 14:49)

Наистина трябва да има такива текстове. Мерси, че си го качил/ а, но би трябвало да има и преразказ :)(sun)

Внимавай какво си пожелаваш от Александра Потър

vatsy (6 февруари 2009 в 13:04)

Забавна книжка.

Страданията на стария Вертер от Станислав Стратиев

Михайлова (6 февруари 2009 в 10:05)

Учудена съм, че до момента не е поместено никакво мнение за това самородно произведение.

То носи горчивината на реалността. Горчивината на обремененото, непроменящо се ежевечие на българина.

Властелинът на пръстените от Джон Р. Р. Толкин

Име (6 февруари 2009 в 09:48)

Да,евала за труда и сканирането.Страхорна книга!!

Гласът на здравия разум от Анджей Сапковски

wolfer (6 февруари 2009 в 03:00)

Много хубава книга. Впрочем чета я след като изиграх The Witcher, една от най — сполучливите RPG досега, която е по мотиви от произведенията за Гералт.

Прероденият дракон от Робърт Джордан

Мирослав (5 февруари 2009 в 13:58)

От глава 48 липсват около 3,4 страници. Ако ми остане време ще ги набера, но не знам къде да ги изпратя, че да бъдат добавени.

Захир от Паулу Коелю

Цецка (5 февруари 2009 в 12:01)

Любимия ми автор!

Според мен това е една много хубава книга и всички вие, които я коментирате с отрицателно мнение, просто не сте вникнали в нея. Не искам да се хваля, но съм чела всичките му книги и искам да ви кажа, че тази найстина е една от най-хубавите. Не ми е любимата книга и не съм я чела 15489329048 пъти, но и веднъж ми е достатъчен, за да я преценя и според мене е книга с дълбок смисъл. Препоръчвам я на всеки, който не я е чел, защото това е найстина една стойностна книга!

Обичай само веднъж от Джоана Линдзи

Крис (4 февруари 2009 в 22:57)

Книгата е невероятна, както впрочем и всички останали от поредицата. Забавна и интригуваща…и още много :). Препоръчвам я на всички, които имат слабост към този вид четиво.

Приключенията на Лиско по море от Борис Априлов

Д.Захариев (4 февруари 2009 в 11:31)

Да, наистина за Лиско нищо не може да се намери по книжарниците. Търсил съм многократно. Добре е Наследниците да помислят за това.Вместо да давате пари за адвокати, инвестирайте в нови издания — от това само може да спечелите. Както ние като деца сме се радвали на „Приключенията на Лиско“, искаме и нашите даца и внуци да го правят. С радост бихме си купили тези книги.

1984 от Джордж Оруел

Джумерко (3 февруари 2009 в 16:32)

Никола, кои са тези нови букви в българската азбука!

Колкото до книжката, — силен намек за бъдещето което ни чака! Дерзай народе!

Червеният заек от Том Кланси

Наско (3 февруари 2009 в 10:49)

Със сигурност най-слабата книга на Том Кланси. На светлини години от книгите които го направиха известен. Опитвайки се да пресъздаде опита за убийство на папа Йоан Павел II той е написал една изключително посредствена книга. Без задълбочено изследване на фактите и с очевидна пристрастност е създал една художествена измислица която не си струва да се чете!