Читателски коментари (за „Сатанински строфи “ от Салман Рушди)

  • 1. Mars Lumo (29 април 2015 в 02:28)

    Странно, че една от ключовите книги в читанка е без коментари. Най-малко заради емигрантските вълнения на сънародниците ни, отделно е и повратен момент в литературата като цяло. Допадна ми приоритезирането на въпроса къде живеем пред защо, дебата който изпъква за фактологията около корените на съвремието в близкия изток. Задълбочеността и ясното послание на автора и избрания подход на маг. реализъм, за разлика от примерно масовата латиноамериканска соц. ала петричка врачка боза (има само един автор изключение, който съм чел от онези дължини). Отделно за четящите Стивън Кинг-знаете му мнението за творбата…

  • 2. still (24 юни 2015 в 21:15), оценка: 1 от 6

    Не знам какво е мнението на Стивън Кинг, но аз не можах да се насиля да дочета книгата. Постоянно си повтарях: „още малко и ще стане интересно“, но не… После реших, че явно нищо не разбирам от литература, но пък само защото един роман (или писател) е скандален, не означава, че и на мен трябва да ми харесва.

  • 3. xsenedra (5 декември 2018 в 13:38)

    След като я прочетох, ми е ясно защо аятоласите го погнаха. Това, което не разбирам е, защо индийците не се опитват да го докопат!

    Лично мнение, книгата е страхотна. Трябва си малко по-особено настроение, за да се прочете, но е страхотна.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.