Читателски коментари (за „Харка — синът на вожда “ от Лизелоте Велскопф-Хенрих)

  • 1. cvetelin (23 юли 2008 в 01:58)

    любимият ми индиански роман!!!

    • 2. цанка (30 ноември 2008 в 23:43)

      Любимият ми роман въобще. Сега го търся по-нов за моите деца, че моята книжка (имам само том 2, но съм чела всичките) е още от майка ми и сега ме е страх да не се разпадне.. препрочитана е безброй пъти

      • 4. cvetelin (13 януари 2009 в 17:47)

        Обезателно намери книгата и кажи на децата си да я прочетат, тази книга е просто уникална, няма друга такава като нея в този жанр, романите на Карл Май пасти да ядат /вьпреки че ги харесвам и сьм ги чел всички по много пьти/, просто си дльжна да поднесеш този роман на своите дечица, освен многото приятни часове които ще прекарат с тази книга, мн вероятно е и тя да ги научи на нещо добро! :)

  • 3. иван (6 декември 2008 в 18:31)

    един от наи добрите. защо втори том го няма обаче тук?

  • 5. анонимен (6 декември 2009 в 23:22)

    може би най добрия роман по темата който съм чел (преди 20тина години)

    моята ’уестърн/индианска’ класация

    1. синовете на великата мечка 1.2.3 — л.в.хенрих

    2. винету 1.2.3 / съкровището в сребърното езеро — к.май

    3. оцеола — майн рид

    4. по границите на далечния запад — е.салгари

    5. арканзаски трапери — г.емар

    пп карл май не е толкова лош автор , колкото го изкарвате ;)

    навремето се пробвах с 2–3 романа на дж.фенимор купър, но така и не ги дочетах-скучна работа

  • 6. Деница (1 ноември 2010 в 08:26)

    Невероятен роман, не може да се опише с думи. Задължително трябва да се прочете. Почти превършвам с третия том от поредицата Синовете на Великата мечка. Искам да споделя, че през цялото време докато четях томовете аз се преселих в живота на племето дакота и изобщо във всичко което ставаше в романа, имах чувството и още го имам че живея с тях!Въсщност от тук на сетне аз живея вече с тях, с Вожда Твърдокаменни Харка — Токай — ихто и племето дакота. Лизелоте- Велскопф- Хенрих не знам дали знае какво невероятно чувство пресъздава на читателите, благодаря.Това е любимата ми книга и любимата ми писателка.Хора четете тази книга не можете да си представите какво богатство ще намерите!!!!

    • 7. cvetelin (28 юни 2011 в 10:50)

      Как ти завиждам само, ако знаеш! Иска ми се и аз да не я бях чел и сега да я чета за първи път!

  • 8. itachi_hatake (14 юни 2012 в 20:55), оценка: 6 от 6

    Здравейте. Съгласен съм с Деница. Много хубав роман. За пет дни прочетох и трите тома, а ходя и на училище и си уча уроците. От една година и половина чета постоянно, няма ден в който да не чета поредният роман било от библиотеката на родителите ми или от този сайт, но никоя друга книга не ме е увличала така както Синовете на Великата мечка, не че другите книги който чета са безинтересни, скучни или нещо такова, но тази е просто уникално. От края на Януари 2012 до сега когато пиша този коментар т.е. средата на Юни съм препрочел тази книга четири пъти. Прехвърля ме при Твърдокаммения Харка Нощното око Стрелеца по бизони Убиеца на вълци Ловеца на мечки Токай-Ихто и неговата история, сякаш сам преживявам всичките приключения на Харка. Уникална книга трябва да се прочете от всеки. Преди да почна да я чета не вярвах, че мога да чета по 250–300 страници на ден, особено с мойте уроци (аз съм 10 клас), но се случи, така ме грабва. Дано и на вас да ви хареса така както на мен.

  • 9. константин (8 декември 2014 в 20:26)

    Трилогия, която всеки трябва да прочете! Нямат равни!

  • 10. silverivy (17 август 2015 в 14:13)

    Здравейте, книгата е уникална, но когато я свалям във формат epub се свалят само няколко страници. Този проблем го имам и с останалите две книги от трилогията :( Моля, проверете файловете, защото много ми се иска да си ги имам отново…

  • 11. viki12 (17 август 2015 в 21:35), оценка: 6 от 6

    С удоволствие ги препрочетох пак ,след Винету тази поредица ми беше любимата ! Дано повече хора разберат ,че я има тук . Голямо благодаря на екипа на Читанка!

  • 12. A Warrior of Light (9 март 2017 в 23:24)

    Точно тази част ми е особено любима:-). Но и трите носят някакво странно, красиво чувство, което не мога да опиша с думи. Когато ги прочетох за първи път, аз живеех и дишах заедно с героите, а когато се върнех в реалността, недоумявах какво, по дяволите, търся в 21 век, в средата на шумния град. И, като не ми се седеше в реалния свят, просто потъвах отново в книгата…

    Разбира се, никога няма да е същото като първия път, но ще ми кажете ли къде из София се продава тази поредица, защото я нямам.

  • 13. Асенси (17 декември 2017 в 00:18)

    Аз си ги качих на Киндъл-а и ги препрочитам.Харесва ми пак,нищо че съм на 61 години.

    • 14. румяна58 (17 декември 2017 в 12:24)

      Скоро и аз си препрочетох трилогията на Лизелоте Велскопф Хенрих. На кендъла. Има теми които не остаряват.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.