Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Мъжете на честта (2)
Включено в книгата
Година
(Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5 (× 1 глас)

Информация

Корекция и форматиране
taliezin (2022)

Издание:

Автор: Бо Онест

Заглавие: Списъкът

Издание: първо

Издател: Самиздат

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: българска

Художник: Бо Онест

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/16200

История

  1. — Добавяне

Предговор

Уважаеми читатели, предполагам, че не всички от вас са имали удоволствието да прочетат първата книга от трилогията „Мъжете на честта“, затова сега с няколко реда ще се опитам да запълня пропуснатото.

Нейното подзаглавие е „Разплата“ и по-нататък ще разберете защо се нарича така.

В тази история се разказва за един съкрушен баща, чиято дъщеря нелепо умира след употреба на наркотици, а неговия живот, и без това не особено щастлив дотогава, след нейната смърт напълно губи своя смисъл. В мъката си той е на път окончателно да се предаде, бавно се превръща в алкохолик и скоро стига дъното. Всичко изглежда почти необратимо, но се оказва, че съдбата има други планове за него.

Един ден, посещавайки гроба на Деница, в рядък миг на просветление той разбира, че вместо да продължи да се самоунищожава, може да направи нещо полезно за паметта на детето си, като посвети силите си на отмъщението.

От този момент нататък за него има само една кауза и той напълно й се отдава — ето откъде идва името на първата книга.

Следват дълги месеци на възстановяване и тежки тренировки, едва тогава бащата — Иво Ников, решава, че вече е готов да започне издирването на тези, които по някакъв начин са допринесли за преждевременната смърт на неговото единствено дете. Знае, че се изправя срещу безмилостни хора, които дори не са чували за понятия като морал и чест и шансовете му да ги победи са минимални. Той е сам, без приятели, добър и състрадателен човек, а това е в пълно противоречие с плановете му. Нужно е тотално да промени възгледите си, да стане жесток и брутален, та да изравни донякъде силите с невидимия враг.

Нашият главен герой вече няма какво да губи, а му е ясно, че с вродената си доброта и със спазването на християнските ценности е невъзможно да победи многократно по-силния и безскрупулен противник. Така, принуден от обстоятелствата, а и от надеждата, че това ще му е само от полза той продава душата си на Дявола, заклева му се в преданост и вярност, като в замяна от новия си покровител иска само закрила.

От този момент нататък, повярвал, че е подкрепян и от тъмните сили, вече без никакви морални скрупули той тръгва на лов за престъпници.

От съквартирантката на Дени научава кой дилър й е продал дрогата, издирва го и с някои много неприятни методи го принуждава да издаде и другите участници в престъпната група, а нататък вече е лесно, по метода на доминото, открива всеки следващ виновник нагоре по веригата.

Няма да навлизам в подробности, зная, че ще ви е интересно сами да прочетете какво се е случило с тези отрицателни герои, но за да провокирам любопитството ви ще повдигна завесата още малко.

В течение на времето осиротелият баща се сдобива със странен и неочакван съюзник в лицето на един отшелник, живеещ в гората, а по-късно, заради сложността и обема на задачите, привличат в групата и трети верен приятел. И към тримата животът не е бил справедлив и може би затова те създават здраво приятелство, разчитат един на друг и вече заедно са много по-ефективни.

Веднъж, при разпита на поредния заловен пласьор, неочаквано разбират, че следите на наркотиците водят към столицата, а там за противник ще имат хора на много високо ниво в йерархията на държавата.

Докъде са готови да стигнат нашите герои?

Ще се откажат ли, или ще продължат?

За невероятните приключения на тримата отмъстители и новите предизвикателства пред тях ще прочетете в Мъже на честта — „Списъкът“=>.

Двете книги са свързани, но всяка съдържа различни истории и съществува сама за себе си. Ако обаче искате напълно да навлезете в света на героите и да разберете как започва всичко, първо прочетете „Разплата“!

От автора