Читателски коментари (за „ВИС “ от Георги Стоев)

  • 1. Джус (17 декември 2007 в 01:16)

    Това е втората книга на Жоро Стоев,която чета,и обожавам откритата истина и бруталност,но в същото време и човещината,сантименталността,макар и доста замазана,самочувствието и храбростта му,както в живота си,прекаран сред зверилника,така и смелостта му да опише всичко това.Успехи,и още нови книги!!!

  • 2. Искра (13 февруари 2008 в 23:30)

    Ох,такава брутална откровеност не ми е по вкуса.Може би,защото темата и без друго е преекспонирана…Всеки сам си избира пътя или всеки е избран за пътя си…Не знам.Но се чувствам някак гадно,сякаш съм омърсена.

  • 3. Бобо (8 април 2008 в 07:06)

    Теглиха му и на него куршума!

  • 4. Светлана (14 април 2008 в 05:09)

    Ей това е положението .Докато народа се опитва да прави частен бизнес и лека -полека да се изгради стълба на обществото ,а именно средната класа ,генералите създадоха организираната престъпност и унищожиха инициативата в зародиша.Много бизнеси затвориха и хиляди хора напуснаха родината .Народа си изгради идоли -не борците -като спортисти ,а борците -като престъпници .

    През онези години ,народа се чудеше как да си плати сметките ,а мафията ,натрупа пари и то много пари .Генералите добре си изпълниха плана .И продължават да го изпълняват .Вече дори и по -успешно .

    Георги Стоев ,независимо ,че е бил част от организирана престъпност ,има доблеста да се разграничи и да каже истината право в очите на народа ,чрез книгите си .Да разберем всички ,кой създаде мафията и защо.По един или друг начин всички борци ,участвали в организирана престъпност са били пионки на генералите и на ДС,затова и си платиха с живота .Босовете ,отдавна гният в гроба,но мафиотските структури в БГ са по -силни от всякога.Мафията е заела всички слоеве на обществото и е най -силна по -върховете .

    Георги Стоев ,заплати с живота си ,заради смелостта си да напише и изрече истини ,които много хора знаят ,но нямат смелост да говорят .И нека не се опитват комунистите да пускат версии ,че Стоев е убит за дългове .Вече и децата не вярват на измислици и манипулации.Време е народа да се събуди от летаргията си и проумее в каква държава живее…д

  • 5. Asparuch (22 юли 2008 в 18:43)

    За съжаление това бяха прийомите от онова време и така се концентрира големият капитал (национално отговорният). Респект пред Георги Стоев. Каквито и да са били подбудите му, хората знаят малко повече за тази материя благодарение на него. Истината е болезнена.

  • 6. elektrichar (22 юни 2009 в 20:31), оценка: 6 от 6

    След като прочетох поредицата,се заинтересувах малко повече за писателя. По думите на Владо Даверов, който пише книгите, а Стоев само разказва, се оказва, че не е истина, че Стоев е бил в училище ,, Олимпийски надежди’’, а кракът му никога не е стъпвал там.Цитат от Даверов ,,Жоро тероризираше издателите си! Той не беше наивен, а изключително брутален човек. Нямаше пари и все натискаше някого, все правеше някакви сметки. Конфликтите му, когато ги имаше бяха или за по-големи тиражи, или за повече пари. Както казва и Оги Младенов, който беше негов издател — от вестниците, с които работеше и продаваше книгите си, Жоро можеше да спечели между 200 и 400 хиляди, не повече. А и Жоро се държеше умишлено като гангстер, никога не спазваше думата си. Даже с Оги сме си говорили, че може би в тези среди е така — уважават те, ако не си държиш на приказката?! Жоро не познаваше нито един бос от тези, за които е писал и твърдял, че лично познава — нито един. А и нито един от тях не потвърди, че го познава. Беше параноик, не знам по каква причина, и гълташе много хапчета. Страшно много хапчета — с шепи. След всяка изява даже се е обръщал към Добрин и с думите: „Сега ще ни убият ли?“-край на цитатите. Дори 20 процента от написаното от Стоев да е истина,пак всичко е ужасяващо.

  • 7. езавел (6 юли 2011 в 21:44), оценка: 2 от 6

    Посредствено четиво, на този автор писането на романи за прехода, точно в този стил не му се отдава някак си…Затваряш книгата и след това в съзнанието остават слабите сюжети и лошата игра на героите. Ако искаш да изгубиш своето време- това са твоите книги !!!

  • 8. Плюмкьо (9 юли 2011 в 01:56)

    Не знам какъв стил търсиш в точно тази книга, едва ли ще намериш сюжети, игра на герои и пр., едва ли някой би нарекъл това роман! Човека се опита да каже истината, затова и бе убит! Губи си времето на друго място, това се иска от теб, искат го хората описани в тази книга, те не желаят да знаеш истината!

  • 9. Не пишете небивалици за Георги Стоев, (27 юни 2013 в 07:45)

    И Леонидов, и Владо Даверов след смъртта му бяха помолени „любезно“/заплашени по-точно/ и получиха мъничко пари(толкова като на мръсни котета) да излеят помия срещу Георги Стоев и те го направиха по-най некадърния и дървен начин, миличките ми продажници:). За толкова им стигна личното достойнство(което при тях абсолютно липсва). После им беше подсказано, че дори няма нужда да се напъват вече, до една година всичко ще бъде забравено. Месеците след убийството на Георги Стоев имаше поръчка и хонорари към медии и издания да игнорират напълно темата, да го убият с мълчание и напълно да се разсее случаят.

    А убийството му беше професионално изпълнено, за 50 хиляди лева. „Само 50 хиляди“ защото нямаше достатъчно пари месечно да се охранява човекът като хората. И остава неразкрито до днес. От началото нямаше воля да се разследва изобщо. Такъв тип поръчкови убийства в БГ, оставащи неразкрити(!) винаги са спускани от високо ниво, а не някакви глупости за неплатени дългове и тн.

    Жоро Стоев започна да придобива прекалена обществена популярност по това време, започна да засяга хора и събития, с които не биваше да се занимава. Беше идеалист и до някъде наивен, но не чак толкова. Събираше пари от хонорарите за книгите за да се изнесе с жена си и дъщеря си извън БГ след издаването на последната книга. Тя остана недовършена, авторските права преминаха у жена му след неговата смърт. Тук не знам продължението от първа ръка, но сигурно и тя е била учтиво помолена и наплашена за някои неща и всичко се приключва.

    Никой не може да се изправя по такъв начин срещу генералите от ДС в БГ. Отстраниха го с финес — оставиха го да бъде напълно забравен и заличен.

    Продължението с Боби Цанков беше много по-лесно. Той беше wannabe-то и толкова се вреше винаги да е гъст със силови босове в неговия случай. А не е пребил един човек през живота си. Когато се попромениха нещата в държавата, реши да си разказва историите и изчезването на Мето Илиенски му донесе смъртта. Защото е най-опасното в книгата му и малцина хора знаят истината. За моята сигурност не се притеснявам, друго IP ползвам

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.