Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Мак Райли (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
One of Those Malibu Nights, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,3 (× 16 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2018)
Корекция и форматиране
Epsilon (2019)

Издание:

Автор: Елизабет Адлър

Заглавие: Паяжина от лъжи

Преводач: Силвия Вангелова

Година на превод: 2009

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: ИК Калпазанов

Година на издаване: 2009

Тип: роман

Националност: английска

Редактор: Мая Арсенова

Технически редактор: Никола Христов

Коректор: Никола Христов

ISBN: 13: 978-954-17-0261-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/6001

История

  1. — Добавяне

Глава 63

Демарко видя светлините на полицейската кола след себе си. Излезе от главното шосе и навлезе в тесния път, който следваше течението на реката. Знакът отдясно бележеше началото на селището Тремола. По този път се шофираше трудно нощем — беше кално, мракът беше пълен, обаче той смяташе това за предимство. Включи фаровете на дълги светлини и натисна педала на газта. Вече не виждаше полицейската кола след себе си. Въздъхна от облекчение. Беше успял да им се изплъзне.

Гледаше втренчено напред, но не виждаше нищо друго, освен мрак и дъжд. Между тътена и грохота на гръмотевиците чуваше бушуващото течение на Дордона, а клоните на дърветата пропукваха, шибани от силния вятър.

Беше се проявил като глупак. Не трябваше да рискува, а да изчака развитието на нещата. Рон щеше да бъде обвинен в убийствата, а той щеше да е свободен да се върне у дома си. А ето че сега беше проиграл шансовете си.

Намали скоростта. Независимо колко бързо караше, нямаше начин да се измъкне. Отново чуваше полицейските сирени, което означаваше, че се приближават. Вече виждаше светлините им.

Калният път стана по-широк. Успоредно с него, Дордона клокочеше, на повърхността на водата се образуваше бяла пяна. Сирените се приближаваха. Светлините се появиха иззад завоя зад него.

Демарко завъртя рязко кормилото вляво. Настъпи педала на газта и насочи колата директно в бушуващата заради бурята река.

Мак чу звука от падането на автомобила във водата. Изскочи от полицейската кола още преди да е спряла. Изтича до брега и загледа водовъртежа, причинен от потъването на колата.

Кимна. Този край изглеждаше подходящ за злото.