Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Домейн (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Mayan Prophecy, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
4,3 (× 6 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2017)
Корекция и форматиране
VeGan (2019)

Издание:

Автор: Стив Олтън

Заглавие: Пророчеството на маите

Преводач: Ирена Райчева

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК Алекс-Софт

Година на издаване: 2012

Тип: роман

Националност: американска

Излязла от печат: 16.03.2012

Редактор: Ива Тодоранова

ISBN: 978-954-656-248-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2710

История

  1. — Добавяне

25

16 20 декември 2012 г.

И хаосът се разрази…

Разкритията за наближаващата катастрофа на човечеството, свързана с термоядреното унищожение, бяха посрещнати с неверие и облекчение, после със страх и всеобщ гняв. Как световните лидери бяха позволили на егото си да бутне човечеството отвъд ръба? Как можеше да са толкова арогантни? Как можеше да са толкова слепи?

Гневът бързо доведе до насилие. За два дни и две нощи анархията беше обхванала голяма част от планетата. Правителствени сгради бяха унищожени, военни съоръжения — обрани, а посолствата на Съединените щати, Русия и Китай — залети, тъй като милиарди хора по земното кълбо отидоха в своите столици, настоявайки за промяна.

Вместо да опита да се бори с насилието чрез още насилие, президентът Чейни избра да го канализира, да насочи желанието за мъст на американската общественост към повече от стоте подземни бункера, построени с парите на данъкоплатците, които бяха създадени да приютят политическия елит по време на ядрен холокост. Унищожението на тези свръхсекретни комплекси изглежда уталожи яростта на хората и послужи за известие, че сега всички — имащите и нямащите — бяха равни, въпреки че положението беше нестабилно.

След това Чейни накара генералния секретар на ООН да обяви резолюция, основана на препоръките на Националната академия на науките, Карнегиевата комисия и адмирал Стенсфийлд Търнър, за премахване на всички ядрени и биологични оръжия за унищожение. Всяка страна, която откажеше да се подчини, щеше да се сблъска със силите на ООН, а лидерите й щяха да бъдат преследвани и екзекутирани.

Подтикнати от масите, всички страни членки, с изключение на Северна Корея, бързо се съгласиха да се подчинят.

На 17 декември Ким Чен Ир извърши самоубийство.

Руският президент Виктор грозни подписа договора, после публично обвини комунистическата партия за разрушителното военно въоръжаване през последните две десетилетия. След повече от двеста публични екзекуции той увери народа си, че реформата на правителството ще бъде бърза.

Тъй като нямаше кой да го предизвика, той остана в кабинета, по-силен от всякога.

Сутринта на 17 декември медиите най-накрая научиха за мистериозната електромагнитна мрежа и как тя беше предотвратила ядреното унищожение. Религиозни страсти обхванаха масите. Събрани от страха, хората се скупчваха и се молеха, трупаха се в църквите и синагогите и чакаха Месията и Второто пришествие на Христос. Онова, което намериха обаче, бяха още знаци за апокалипсиса.

На 18-и следобед ветеранът от Корейската война Джим Макуейд се върна у дома след църква с четиримата си сина и три пакета от по дванадесет бири. Зад караваната му в яма от варовик стоеше изправено огромно крилато създание. След часове половината жители на Уайт Сълфър Спрингс, Западна Вирджиния се бяха спуснали до водоема, за да видят неживия звяр, чиято лъскава повърхност излъчваше мощно невидимо силово поле, което пречеше на хората да го пипнат.

След двадесет и четири часа още двадесет и девет подобни създания бяха намерени на различни места по земното кълбо. Тогава, вечерта на 19 декември, светът гледаше с удивление и ужас как телевизионни камери записваха образуването на чудовищно голям водовъртеж в Мексиканския залив. От центъра му се появиха осем крилати същества, които бързо се пръснаха над Северното полукълбо. По-късно тази вечер два от тези обекта щяха да се приземят в югозападния район на Съединените щати, още два във Флорида и по един в Джорджия, Кентъки и Индиана. Последният обект се отправи на изток, за да кацне на планинското било, което гледаше към телескопа Аресибо в Пуерто Рико.

Сутринта на 20 декември екзобиологът Марвин Тепърман потвърди пред света, че седемте детонации с чисто сливане наистина са били породени от обектите, пуснати от извънземен кораб, заровен под Мексиканския залив. Като наричаше съществата дистанционно управлявани обекти, той изгради теорията, че тридесет и осемте същества, които сега бяха пръснати по планетата, имаха достатъчно мощ за детонации със сливане, за да изпарят повече от 2000000 квадратни километра земя. Тепърман продължи, като заяви, че извънземните устройства са снабдени със слънчев възпламенител, което обясняваше пускането им през нощта и детонациите на зазоряване. Мистериозната мрежа, която тръгваше от вътрешността на пирамидата Кукулкан, някак си беше успяла да потисне механизмите за взривяване и да попречи на съществата да избухнат.

Ако мрежата откажеше, предупреди Тепърман, създанията щяха да експлодират.

И още веднъж масите изпаднаха в паника.