Читателски коментари (за „Варварите от ледената планета “ от Руби Диксън)

  • 1. Swetlana krystewa (30 октомври 2019 в 13:29), оценка: 6 от 6

    Да, много, много хубава история, и с тази книга, прочетох, всичките от този автор, надявам се за сега. Нямам търпение, да разбера какво ще стане в следващите книги, в поредиците. Много са интересни.

  • 2. Nikolll_1 (22 април 2020 в 17:24), оценка: 5 от 6

    Всички книга на авторката много ми харесаха. Различни и интересни, но тази безспорно ми е фаворит. Жалко, че точно от тази поредица е само една, но дано скоро има още.

    А това мъркащо кухи… Кара те да искаш да имаш и ти…

  • 3. Астреа (25 март 2021 в 14:15)

    Произведението е хубаво. Идеята с резонанса е добра.

    Но съм забелязала, че в подобен жанр произведения винаги има неточности и моменти, който в живия живот няма как да се случат. Това разбира се е дело и отговорност на автора. Но в един момент ставаме участници и трябва да приемем написаното за чиста монета, да нямаме никакви въпроси, забележки и критики, а знаем това води до безкритическо мислене и затъпяване.

    .

    Спойлери, спойлери, спойлери:

    .

    Пример: Човек не може да яде сурово месо (изключение: сушено такова), не само заради зъбите, самият му организъм не може да усвои полезните вещества, той ПОВРЪЩА при приемане на подобни работи и се разболява понякога след това. И ако в защита се каже, че това е художествена измислица и затова на Земята не е открит азота и човеците в книгата не са като истинските човеци на Земята и могат да ядат сурово месо, то би било полезно да се разясни.

    Друг момент в книгата, който бе странен: Ако видите как човек след като го „ваксинират“ припадне и не се свестява, вие бихте ли се подложили на същото преди да се уверите, че той ще се събуди жив и здрав? Дори при кризисна ситуация, в която трябва да се решава бързо?

    Друго, което ми направи впечатление: Ако всички имат проследяващо устройство в себе си и една от тях умре далеч от останалите защо да не проверят и нейното местонахождение? Ако е изминал половин ден от засичането им в точка А и намирането им в точка Б, може ли да се каже, че за толкова кратко време няма да има никакви останки? Отделно ако се провери вероятно ще има данни кога са отворени капсулите, също ще има пресни екскременти в контейнера. И ако кажем, че онези създания могат да ги изядат толкова бързо, не стана ясно дали устройствата са в стомасите им и се движат или са неподвижни в пещерата. Защото ако са неподвижни на едно място, то това би било съмнително и би се започнало по- мащабно търсене на жените на планетата.

    Отделно това, ако на планетата има високо развита машина тя не може ли да се засече от чужд радар? Предвид, че са опитали да изпратят сигнал от нея и са искали да може да се засече.

    И разбира се въпросът, ако част от жените са били съкрушени, изтерзани и отчаяни, то новите не са били. Как с няколко приказки ще убедиш човек от цивилизацията, който до преди малко е спял в леглото си, че трябва да остане с теб и страшно изглеждащите диваци на замръзнала планета, защото иначе няма да намери спасение? Как ще го накараш да приеме в тялото си нещо, което изглежда невероятно странно, ненадеждно и опасно?

    И такива неща.

    Не казвам, че е лоша книгата, просто тези неща останаха неясни.

    Благодаря за превода.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.