Читателски коментари (за „В очакване на варварите “ от Дж. М. Кутси)

  • 1. ipeipe (11 април 2019 в 18:51), оценка: 6 от 6

    Книгата е уникална. Много добре написана , кара те да се замислиш за смисъла и безсмислието на живота и неговите детайли . Животът е едно колело — не знаеш кога ще се извърти и накъде ще те отвее . Много ми хареса, прочетох я на един дъх .

  • 2. Икран (1 октомври 2020 в 00:09)

    Да се чете дистопията на Дж.М.Кутси е все едно да се върви по начупени стъкла ..друг път — няма — физически рани,остри, душевни конвулсии …

    " Но виждам само една фигура, наречена баща — тя би могла да бъде фигурата на всеки баща, който знае, че бият детето му и че той не може да го защити. Не може да изпълни задължението си към онзи, когото обича. И знае, че никога няма да му простят за това. Не може да понесе истината, която е прозрял — истината за всеки баща и за неговия позор. Нищо чудно, че е искал да умре…"

  • 3. д. (9 октомври 2020 в 23:30)

    И аз да похваля книгата като една от най-хубавите изобщо. Кутси има рядката дарба да е хем увлекателен, хем дълбок. В книгите му понякога някоя от двата елемента взима привес, но като цяло са добре балансирани и изградени. Любимата ми негова си остава „Господин Фо“.

  • 4. genesis77 (15 април 2024 в 11:28)

    За неволите на черните хора. Мизерията ми иде в повече, но нека видим добре. Тежка книга за пътят на един страничен човек между онеправданите. Бавно се чете за мен.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.