Читателски коментари (за „Ксеноцид “ от Орсън Скот Кард)

  • 1. нт (29 ноември 2011 в 01:09)

    В „Ксеноцид“ Орсън Скот Кард показва как е останал без идеи, как религиозната му същност взима връх над писателя на научна фантастика, как балансът между философия, наситен психологизъм и динамично действие, направил „Говорителя на мъртвите“ безспорен шедьовър започва да му се изплъзва.

    Книгата става за четене, но е значително по-слаба от предишните две.

  • 2. Бам Бам (12 август 2012 в 13:51), оценка: 6 от 6

    На мен ми хареса. Никак не е лоша книгата. Има достатъчно динамика, за да не му доскучае твърде много на читателя. Многото философски отклонения явно са запазена марка на Орсън Скот Кард и просто трябва да бъдат приети от хората, които го четат. Хареса ми как намесиха китайската колония и накрая всички паралелни сюжетни линии се събраха на едно място.

  • 3. itzoa (4 май 2018 в 14:56), оценка: 6 от 6

    Добре, че не се подведох по коментарите, че след „Говорителя на мъртвите“ сагата става безинтересна. Наистина разбирам, че не може да е по вкуса на всеки и докато „Играта на Ендър“ си е подходяща за масовия вкус, то за мен е леко посредствена, докато по-дълбоките идеи се развиват в следващите книги. Не бях чувал за Орсън Кард и съм приятно изненадан от свежия стил на писане… Като цяло за поредицата още ми е рано да се изкажа, но е очевидно заимстването от други класици като Хайнлайн и Кларк например…

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.