• 1. Ердинч  Рамадан (9 юни 2011 в 00:13)

    Г-жо (Г-це) Марина Сена,

    Като последовател на Мюсюлманството, с цялото си уважение имам смелостта да твърдя, че не само сте екстремно тесногръд човек, а и най-вероятно имам много по-дълбока представа за общото и различията между двете религии отколкото Вие знаете за вашата собствена.

    Любов, смирение, състрадание, саможертва - това са само някои от моралните учения, на които една истинска религия се позовава. Независимо от имената и формата на практикуване на двете от техните последователи - Те имат толкова прилики, колкото и разлики. А това, че има определени хора или групи, които използват името на религията като извинение за извършените злодеяния от тях, мисля че не е нужно да описвам чувствата си, които един разумен човек би изпитвал. Срам ме е от такива хора, с които споделям една и съща религиозна пътека. Но, моля ви, не търсете вината във вероизподанието, а в самите поклонници.

    Предполагам, за да Ви накарам да почувствате това, което аз изпитах след като прочетох вашия коментар, най-логичното нещо да направя бе да Ви отвърна по същия начин - но не и най-разумния. Затова и не го направих. Защото уважението ми към Християнството е толкова колкото ми е уважението към моята лична вяра.

    П.С. Твърдението Ви, че Мюсюлманството е отнемало животи е безгранично неосмислено и постно. Нека ви попитам аз - мислила ли сте изобщо върху това - колко ли жертви има от сблъсъка християнин-християнин? И нека Ви го кажа директно, мадам - човекът е виновника, не Мюсюлманството, или изобщо някакво друго алтернативно извинение.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.