Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Подземия и Дракони: Фентъзи ролева игра (1)
Оригинално заглавие
Players Manual, ???? (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Книга игра
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

(Първо издание, преработено от Франк Менцер)

История

  1. — Корекция

Как да се използва тази книга

За да научиш как да играеш играта ПОДЗЕМИЯ & ДРАКОНИ, просто продължавай да четеш тази книга. Няма нужда да помниш всичко, което прочиташ; първите две приключения са предназначени да те обучават, докато играеш. Ако си готов да учиш, започни със Старт.

Играта обичайно се играе от трима или повече души. Най-добре е, когато един от тях вече е запознат как се играе и учи другите. Ако няма такъв, ти (или някой друг) може да прочете първото приключение на глас, докато останалите го следват, за да научат основното от играта. Все пак, най-добре е, когато всеки сам прочете приключението отделно.

Когато всеки разбере как да разиграе персонажите, прочетете „Персонажи на ПОДЗЕМИЯ & ДРАКОНИ“ и „Игра в Група“. Един от вас също трябва да научи да бъде Разказвач — този, който изпълнява ролята на Чудовищата. Другата книга в този комплект е СПРАВОЧНИК НА РАЗКАЗВАЧА и тя обяснява всичко, което Разказвача се нуждае да знае.

 

Този комплект книги дава всички детайли за играта ПОДЗЕМИЯ & ДРАКОНИ. С тези правила твоят персонаж може да достигне трето ниво на развитие. (Тези и други термини са обяснени по-късно в тази книжка.) Други комплекти са на разположение, с повече магически предмети, чудовища и правила за по-големи и добри игри.

Комплект №2 е П&Д Правила за ЕКСПЕРТИ за персонажи от четвърто до четиринадесето ниво. П&Д Правила за КАМПАНИЯ е комплект №3 за персонажи от петнадесето до двадесет и пето ниво; и П&Д Комплект за МАЙСТОРИ дава останалите детайли за персонажи от двадесет и шесто до тридесет и шесто ниво на развитие.

Всичко в тези комплекти съответства напълно и очертава завършена система за П&Д приказна ролева игра. Ти можеш да използваш всички или част от тези ръководства. Те често включват няколко начина за водене на игра. Можеш сам да създадеш нови правила, чудовища и магия, използвайки тези указания за насока.