Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Подземия и Дракони: Фентъзи ролева игра (1)
Оригинално заглавие
Players Manual, ???? (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Книга игра
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

(Първо издание, преработено от Франк Менцер)

История

  1. — Корекция

Наемници

Наемник е някой, нает от персонажа да помага в приключението. Наемниците никога не са персонажи, водени от играчите; Разказвачът винаги разиграва часта на наетите прислужници. Те се наричат Не-Игрови Персонажи, или НИПове. Всички герои във всяка П&Д игра, които не са персонажи, са НИПове.

Попитай Разказвача дали в играта са позволени наемници. Не можете да използвате наемници, ако сте прекалено много персонажи. В игра само с един или двама играча, наемниците са често приложими.

 

Ако искаш да си наемеш прислужник, използвай следната процедура:

 

1. Намери НИПове, които биха се били поинтересували да работят като наемници.

2. Кажи им за работата, включително колко ще им заплатиш, какво очакваш от тях и колко дълго възнамеряваш да ги задържиш.

3. Някои НИПове ще отхвърлят предложението ти, но други вероятно ще приемат. Ако намериш НИП, който е съгласен, купи му снаряжение, от което той ще се нуждае.

4. Направи „лист на наемника“ и го пази с твоя дневник. Става въпрос за подобна на персонажа информация, включваща името на наемника, Клас, Ниво, раса, Клас на Доспехите, Жизнени Точки, оръжия и снаряжение, което той носи, Пари, Точки Опит и всякаква друга информация, за която се сещаш.