Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Подземия и Дракони: Фентъзи ролева игра (1)
Оригинално заглавие
Players Manual, ???? (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Книга игра
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

(Първо издание, преработено от Франк Менцер)

История

  1. — Корекция

Персонажите на ПОДЗЕМИЯ &ДРАКОНИ

Какво следва?

DaD-karta.jpg

Сега ти научи най-важното, от което се нуждаеш, за да разиграеш правилно персонаж от играта ПОДЗЕМИЯ & ДРАКОНИ. Може да играеш други Самостоятелни Приключения.

И все пак, най-забавното в ПОДЗЕМИЯ & ДРАКОНИ си остава играта в група. За да играеш в група, един от вас трябва да бъде Разказвач. Разказвачът е човекът, който управлява чудовищата и води играта. Всеки нов Разказвач трябва да е прочел първата глава от другата книжка в този комплект, СПРАВОЧНИК НА РАЗКАЗВАЧА, преди да започне играта. Тя обяснява цялата нужна информация и включва подробна игра за всички, които искат да се забавляват, докато учат. Но новият Разказвач не трябва да се опитва да води игра, преди да е прочел тази книга.

Една групова игра се провежда най-добре с 3–6 играча. Всеки играч трябва да знае как се играе. Ако има време, всеки играч трябва да прочете тази книжка, точно както ти направи. Ти можеш също да обучаваш някой, като му обясняваш това, което си научил, давайки му някой лесен за игра персонаж в тази книжка (Боеца или Джуджето, например) и помагайки му по време на играта.

Когато играеш в група, ти можеш да играеш с Боеца или да избереш някой от другите шест персонажа, дадени по-долу. Преди играта бъди сигурен, че си прочел описанието на Персонажния Клас (страници 50–84), дори и ако все пак си решил да играеш с боеца. Няколко играча могат да имат Боец за Персонаж, стига да се използват различни имена. Бойци винаги са нужни. Ако сте 4–6 в групата, опитайте да играете повечето от дадените персонажи.

Ако имаш време, прочети останалото от тази книжка, за да видиш каква друга информация е дадена. Повече детайли за групови игри са дадени на страници 94–107. Има някои допълнителни правила, които можеш да включиш, когато си запознат с играта в група, обяснени са на страници 107–108. Не се опитвай да помниш всичко, но имай в предвид различните типове на обяснените неща. По време на играта, използвай Речника на страница 108, за да откриваш бързо нужната информация.