100 болести, 100 рецепти (52) (Народен лечебник)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
[не е въведено; помогнете за добавянето му], ???? (Пълни авторски права)
Превод от
, ???? (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,2 (× 11 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
moosehead (2011)

Издание:

100 болести — 100 рецепти

Превод: Наталия Стоянова

Художник: Петър Рашков

Технически редактор: Олга Александрова

Редактор: Лъчезар Георгиев

Българска. Първо издание

Излязла от печат декември 1991 г. Формат 84/108/32

Печатни коли 4,50. Цена 6,00 лева. Тираж 50000

Съставители: О. Дейниненко, Л. Онищенко

Издание на списание „Глобус“, 1991

ДФ „Димитър Благоев — 2“ — София

София, 1991

История

  1. — Добавяне

Полово безсилие

То причинява на мъжете доста горчиви минути и разочарования, води до нервни шокове, до разрушаване на семейството. Но малко са онези, които се замислят за естеството и причините на половото безсилие. Обикновено то е последица от недостига на витамини в организма, прекомерна умора, остри нервни разстройства, продължителна употреба на алкохол, тютюнопушене. При това възниква своеобразна верижна реакция. Само един-единствен случай на полово безсилие поражда загуба на вяра в собствените сили, нервно напрежение, страх. И така — до безкрай.

Да се справи човек с всички тези неприятности не е трудно. Постарайте се да консумирате повече зеленчуци, особено моркови, плодове. Спете не по-малко от осем часа. Повече време прекарвайте на свеж въздух. През лятото не забравяйте за водата и слънцето. В никакъв случай не употребявайте лекарства, дори да ви внушават, че са чудодейни. Може и да е така. Но тяхната чудотворност свършва много бързо. Те действат върху половите органи, както ударът с камшик върху коня. След всеки удар следва тласък, възход и ново падение.

Ако злоупотребявате със спиртни напитки, 99% половото безсилие е предизвикано от това увлечение. Забравете за алкохола! Много скоро ще се почувствате силен и пълноценен мъж. Кратката възбуда след изпиване на чаша алкохол е заблуда.

Ето още два съвета.

Всяка вечер преди лягане правете за краката последователно горещи и студени бани. Ще спите по-добре и ще почувствате как във вас се вливат нови сили.

Надробете на ситно шестстотин грама лед, увийте го в кърпа и го сложете на тила си, там, където се съединяват черепът и гръбначният стълб, — за една минута. После — върху ребрата срещу сърцето, също за една минута. И още една минута — около тестисите. Запомнете: само една минута! Направете това последователно 3–5 пъти. Ако повтаряте тази процедура няколко дни подред, сексуалните ви възможности ще се възстановят по-добре, отколкото с помощта на най-силните лекарства. Половото безсилие ще изчезне безследно.