Към текста

Метаданни

Данни

Оригинално заглавие
Haus ohne Hoffnung, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Разказ
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5 (× 2 гласа)

Информация

История

  1. — Добавяне (пратено от автора)

3

— Добро утро, шефе! Днес дойдохте много късно. Да не би вчерашното Коледно празненство да е продължило прекалено дълго…?

Беа Браун поздрави детектива, който с уморена физиономия седна на бюрото си.

— Вашият стар приятел Гернот Хаубе от Фридрихсхаузен се обади преди един час. Аз всичко съм записала и вече дори направих няколко телефонни разговора, за да събера повече информация. Става дума за убийство…

— Момент, Беа, един момент, моля. По-бавно, по-бавно. Първо имам нужда от чаша кафе, тогава ще седнем на спокойствие и ще ми разкажете какво се е случило. Тази нощ нито спах добре, нито пък много, за това първо едно кафе. Това Коледно празненство беше наистина много тежко… и после, точно като за добре дошъл, едно убийство! Също наистина, Беа!

Мюлер си сипа една чаша кафе и седна на конферентната маса в офиса си.

— И така, Гернот Хаубе от Фридрихсхаузен се обади. Каза, че има нужда от Вашата помощ. В близост до Резиденцията за бежанци един младеж е намерил смъртта си. Във вестника пише, че убиецът е един кюрд, търсещ убежище. Убитият принадлежи към една група скинари, които са нападали Резиденцията неведнъж. Жителите на Фридрихсхаузен са доста разярени и полицията сега търси този кюрд. В петък е погребението на момчето, а Хаубе смята, че скинарите ще продължат да нападат Резиденцията, защото убиецът все още не е открит. Кюрдът се казва Ахмад Самади и е невинен, казва Гернот. Но този Ахмад е изчезнал. Никой не знае къде е той.

— Хмм. А аз какво да правя? — попита Мюлер.

Аз мисля, че Вие трябва да заминете за Фридрихсхаузен. Вече се обадих на информационното бюро при гарата. Следващият влак заминава в 12:28 от гара „Зоо“. Прикачвате се в Касъл. Пристига във Фридрихсхаузен 21:00.