Ян ван Хелсинг
Властта на тайните общества през XX век (62) (или защо човек не управлява света
Том I)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Geheimgesellschaften und ihre Macht im 20. Jahrhundert, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,3 (× 53 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Диан Жон (2010)

Издание:

Ян ван Хелсинг. Властта на тайните общества през XX век

Немска. Първо издание

Редактор: Мая Мутафова

Художествено оформление на корица: Огнян Илиев

Издателство: „Оргон“, София, 2009

ISBN: 978-954-90339-1-5

История

  1. — Добавяне

Кратка формулировка на посланието

И така, първо се информирайте. Бъдете критични и не преглъщайте нищо несдъвкано от написаното. Проверете го за самите себе си!

Започнете да живеете като свободно, осъзнато, отговорно, откровено, честно и преди всичко пълно с любов човешко същество, в случай че вече не го правите. Любовта и раздаването съдържат много чудеса. Ако мразите някого или ви е яд на другиго, бъдете сигурен, че ядът ви никога няма да стигне до тях. Илюминатите наистина слабо се интересуват дали „господин Майер“ им е ядосан. Единственият, който ще го отнесе, сте самият вие и ядът ще окаже неприятно и болестотворно въздействие върху тялото, духа и душата ви. Живейте в любов и радост и започнете да разпространявате това във вашето семейство, приятелския кръг, работното ви място и вижте какво ще се случи. Започнете да живеете съзнателно. Съзнателно да обичате, да мислите, да говорите и да действате.

За да го кажа кратко, ще цитирам Майстер Екхард:

„Най-важният момент в настоящия ми живот!

За мен най-важен е този, който в момента ми противоречи.

Най-важното дело е любовта.“

 

Искам още веднъж да напомня, че не сте попаднали в този живот по случайност, а заради съвсем определена причина. Вие имате всички ваши способности, таланти и особености, за да разрешите задачата (този живот) по най-добрия начин като част от вашата еволюция. Намерете време и се вгледайте в себе си.

Какви са вашите таланти и умения?

Какво всъщност е това, което винаги сте искали да правите, но по различни причини, които разумът е изтъквал, не сте сторили? Направете го! Няма да загубите нищо. Само можете да спечелите! Материалното притежание винаги е било и ще бъде една илюзия. Ще трябва да изоставите всичко.

Започнете да работите върху това, което наистина зависи от вас — вашите чувства и мисли, вашето битие. Правете това, за което ви бива най-много и което ви прави най-щастливи, защото така помагате на себе си, на планетата и на Вселената като цяло.

Започнете да бъдете себе си, а не да живеете нещо, което някой друг иска от вас. Всеки човек е Творец, защото е част от Твореца и никога не сте били разделени от него. Вие творите деня. Вие ковете съдбата си. Бъдете по-осъзнати и започнете да го използвате в своя полза. Няма да намерите никого, който да го направи вместо вас. Казано е съвсем ясно: „Помогни си сам, за да ти помогне Бог“. В момента, в който си помогнем сами, разбираме, че Бог не е там някъде, а е вътре в нас.

Както Рамта толкова добре казва:

„Искате да видите как изглежда Бог? Идете и се погледнете в огледалото. Гледате Бог директно в лицето!“

 

Вие самите сте помощта, която сте търсили. Ако имате доверие в себе си, рискувате нещо. Само когато рискувате, се учите да се доверявате.

Земният живот е чудесно приключение и ние всички стига да искаме, можем да създадем тук нашия рай. Вие сами решавате какво да вземете от живота, какво да си позволите. Ако искате любов, щастие, радост, тогава ги живейте и неизбежно резултатът ще се върне във вас.

Приятно прекарване!!!