Ян ван Хелсинг
Властта на тайните общества през XX век (17) (или защо човек не управлява света
Том I)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Geheimgesellschaften und ihre Macht im 20. Jahrhundert, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,3 (× 53 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Диан Жон (2010)

Издание:

Ян ван Хелсинг. Властта на тайните общества през XX век

Немска. Първо издание

Редактор: Мая Мутафова

Художествено оформление на корица: Огнян Илиев

Издателство: „Оргон“, София, 2009

ISBN: 978-954-90339-1-5

История

  1. — Добавяне

Алберт Пайк и рицарите на Ку Клукс Клан

Нека обърнем по-голямо внимание на АЛБЕРТ ПАЙК „Шотландския ритуал“ „Официално“ масонският орден на ШОТЛАНДСКИЯ РИТУАЛ възниква през 1801 г. в САЩ от привърженици на Торите (английска консервативна партия). Те обаче отпреди се занимават с антихристиянски, съответно сатанински практики.

 

Някъде след 1840 г. насам организационната структура на американското масонство е под строгия надзор на „Шотландския ритуал“ Неговите степени на инициация са 33. Той има южна юрисдикция в Арканзас и северна в Бостън.

В средата на последното столетие Шотландският ритуал като инструмент в стратегията на БРИТАНСКАТА КОРОНА (с която ще се запознаем в следващата глава) упражнява непрекъсната офанзива на убийства и расистки терор срещу САЩ и съседните държави. Най-важните събития са окупацията на Мексико по времето на Мексиканската война (1846–1848), бунтовете срещу робовладелците, т.е. Американската гражданска война (1861–1865) и офанзивата на Ку Клукс Клан срещу възстановяването на Южните щати (1867–1870).

Създаденият от Джордж Бъркли орден РИЦАРИ НА ЗЛАТНИЯ КРЪГ за пръв път изплува в Синсинати под ръководството на КИЛИЪН ВАН РЕНСИЙЛЪРС. „Златният кръг“ трябвало да изгради нова робска империя с център Куба. Целта на избиването на омразните католически испанци, които да бъдат заместени с черни роби, докарани свежи — свежи от Африка. Това е първата „Северноамериканска свободна търговска спогодба“. Печатът на РИЦАРИТЕ НА ЗЛАТНИЯ КРЪГ е същият като на РИЦАРИТЕ НА МАЛТА, малтийският кръст. В крайна сметка „Рицарите на златния кръг“ изчезват от сцената.

През 1867 г. в Нешвил Алберт Пайк създава ОРДЕНА НА РИЦАРИТЕ НА КУ КЛУКС КЛАН. Пайк е „Великият дракон“ и съответно водач на Ку Клукс Клан (на гръцки kyklos = кръг). Те отново са тук, „Рицарите на златния кръг“.

ККК също използва малтийския кръст като емблема и е ръководен от видни масони.

Ако човек разгледа расистките и незачитащите човешките права цели на ККК и даде оценка за „душевността“ на неговите създатели и членове, наистина би се запитал дали става въпрос за представители на човешката раса. ККК брутално се опитва да отнеме избирателните права на чернокожите, да ги лиши от правото да притежават оръжие, да ги ощети в учебните заведения и да принизи условията им на живот до робско ниво.

В еврейската общност се учредява независимият орден B’NAI B’RITH. B’nai B’rith е ционистка тайна ложа, която се числи към масонските ложи. Приблизително означава „Синове на съюза“ Те издигат претенция за лидерство на световното еврейство.

Въпреки че повечето ложи на този орден са в северната част на САЩ, B’nai B’rith открито застава на страната на конфедеративните щати. Много от говорителите на ордена се застъпват шумно за робството и дори след Гражданската война продължават да работят за целите на конфедерацията.

 

Бележка към настоящата ситуация:

Свързаната с B’NAI B’RITH АНТИ — КЛЕВЕТНИЧЕСКА ЛИГА (ADL) стартира за кратко кампания за оклеветяване на чернокожите американски политици като антисемити. По този начин трябвало да се разгорят расови конфликти и да се повлияе върху позицията на американските евреи, които до момента са се застъпвали за чернокожите. ADL официално се обявява против ККК, но се застъпва за статуята на Алберт Пайк (създателят на ККК), която и днес стърчи във Вашингтон, и е ясно, че има връзка „Шотландския ритуал“.

Иска ми се да цитирам част от една реч на ПАЙК от 4 юли 1889 г. пред 32-а степен на Шотландския ритуал:

„Ние вярваме в един Бог, обаче това е Бог, комуто не се кланяме суеверно. Религията на масонството трябва да бъде продължена от всички нас, посветените във високите степени, в чистотата на Луциферианското учение. Ако Луцифер не беше Бог, то щеше ли Адонай (Христос), чиито дела свидетелстват за жестокост, човешка омраза… и отклоняване от науката, да го клевети? Да, Луцифер е Бог, но за съжаление и Адонай е Бог. Защото законът на вечността казва, че няма светлина без сянка, красиво без грозно и бяло без черно, защото Абсолютът може да съществува само в два бога… Затова сатанинското учение е ерес. И истинската чиста философска религия е вярата в Луцифер, Бога на светлината, който е равнопоставен на Адонай. Но Луцифер, Богът на светлината и на доброто, се бори за човечеството срещу Адонай, Богът на тъмнината и злото…“

Този цитат всъщност е от основния документ на Пайк от библиотеката на „Шотландския ритуал“ във Вашингтон и е на английски и френски език.

Според собствените му показания Пайк е сатанист и агент на БРИТАНСКАТА КОРОНА, респ. на Лондонското СИТИ. През 1867 г. той посвещава президента на САЩ АНДРЮ ДЖОНСЪН от 4-а до 32-а степен в Шотландския ритуал. Трийсет и девет дена след встъпването на президента ТЕОДОР РУЗВЕЛТ в длъжност — който също е масон и англофилски расист — е издигнат паметник на Алберт Пайк във Вашингтон и до днес се намира на същото място.

 

Бележка към настоящата ситуация:

Виждаме, че в една йерархична структура не е разрешена свободна воля, изключение е само „водачът“ или „върховния глава“. За да се издигне в йерархията, кандидатът трябва да изпълнява нарежданията, които са разпоредени от най-близката до него по-висша степен.

 

Пример:

Аз показвам на кандидата за следваща степен бяла книга, но му казвам, че е черна и питам: какъв цвят е книгата? Ако каже „бяла“ е скъсан; ако каже „черна“ — бива допуснат в следващата степен, за да изпълни много нови задачи, подобни на тази.

Прави ли ви впечатление, че всички йерархии в света са изградени по същия начин? Че всички учебни системи, почти всички религии, включително християнската, ислямската, индуистката, будистката, тази на мормоните, на свидетелите на Йехова, на сциентолозите… са изградени на същия принцип? Собственото мнение, съответно свободното развитие и самостоятелното мислене са недопустими, следват се единствено директивите, спуснати отгоре.

Дали — както в примера с Пайк — става въпрос за Луциферианската доктрина за 33-а степен, или догмите на католическата, или ислямската църква към техните вярващи — няма значение.

 

НЯМА СМИСЪЛ ПОВЕЧЕ ДА ЗАНИМАВАМЕ ХОРАТА, КОИТО „СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО“ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ СВОБОДНАТА СИ ВОЛЯ И СОБСТВЕНАТА СИ ОТГОВОРНОСТ И ГИ ПРЕДАВАТ НА ДРУГА ЛИЧНОСТ, ОРГАНИЗАЦИЯ ИЛИ ЛИДЕР, ЗАЩОТО ДНЕС НИЕ НАИСТИНА (И най-ВЕЧЕ В ГЕРМАНИЯ) НЕ СМЕ „ПРИНУДЕНИ“ ДА ЧЛЕНУВАМЕ В ОПРЕДЕЛЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ ИЛИ ДА ПРИЕМЕМ ОПРЕДЕЛЕНА РЕЛИГИЯ.

 

Или, както казва Анатол Франс[1]:

„И ПЕТ МИЛИОНА ДУШИ ДА ПОВТОРЯТ ЕДНА ГЛУПОСТ, ТЯ СИ ОСТАВА ГЛУПОСТ!“

 

Бележка към настоящата ситуация:

Особено подходяща за американския президент БИЛ КЛИНТЪН (бивш губернатор на Арканзас): В статията си Ку Клукс Клан „Нова солидарност“ ни информира, че отец У.О. ВОУТ е масон от 32-а степен на Шотландския ритуал (т.е., „майстор на кралската тайна“). Той е духовният учител и възпитател на БИЛ КЛИНТЪН и работи заедно с него. Като губернатор на Арканзас — щат, където духовната традиция на Алберт Пайк е пуснала дълбоки корени, Клинтън подкрепя смъртното наказание и многократно заповядва неговото изпълнение. На практика това означава екзекуция на чернокожи и бедни. Както синът на Воут наскоро разкри, Клинтън и неговият пастор били на едно мнение, че религиозната им вяра допуска убиването на затворници и неродени деца (предимно чернокожи).

Клинтън е член и на „Съвета за външна политика“ „Трилитералната комисия“ „Билдербергерите“ (тяхното значение ще бъде обяснено) и пожизнен член на масонския орден „Дьо Моле“.

Жак дьо Моле е велик майстор на Тамплиерите, изгорен на клада на 11 март 1314 г. в Париж. Според документите ОРДЕНЪТ ДЬО МОЛЕ е ръководен от висши масони и в него членуват младежи между 14 и 21 години, които са възпитавани в седем добродетели: любов към родителите, страхопочитание, учтивост другарство, чистота (на мислите, думите и делата), вярност и родолюбие. Доколко това е така, не се знае.

Бележки

[1] Анатол Франс (А. Франсоа Тибо, 1844–1924 г.) — френски писател хуманист, критик на съвременните ценности. По време Първата световна война временно симпатизира на шовинизма. — Бел.прев.