Ян ван Хелсинг
Властта на тайните общества през XX век (11) (или защо човек не управлява света
Том I)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Geheimgesellschaften und ihre Macht im 20. Jahrhundert, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,3 (× 53 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Диан Жон (2010)

Издание:

Ян ван Хелсинг. Властта на тайните общества през XX век

Немска. Първо издание

Редактор: Мая Мутафова

Художествено оформление на корица: Огнян Илиев

Издателство: „Оргон“, София, 2009

ISBN: 978-954-90339-1-5

История

  1. — Добавяне

Стриктното правило

През 18. век Германия става център на МАСОНИТЕ — ТАМПЛИЕРИ (което няма нищо или почти нищо общо с първоначалната идеология на Тамплиерите). Рицарските степени в тази система са обвързани от СТРИКТНОТО ПРАВИЛО, което означава, че посветените трябвало да се закълнат в строга преданост при издигането им в ранг. Водачът, наричан „непознатият главен“, който носи званието „Рицаря на червеното перо“, е предан на ШОТЛАНДСКИТЕ СТЕПЕНИ и съответно на Стюардите.

Около едно десетилетие след посвещаването на ФРИДРИХ ВЕЛИКИ „Стриктното правило“ и шотландските степени са възприети от почти цялото германско масонство.

Фридрих извлича колосални печалби от конфликтите, предизвикани от шотландските масони в Англия. Негова цел е военната експанзия на Прусия и затова подкрепя ЯКОБИНИТЕ срещу ХАНОВЕРИТЕ, а през 1745 г. и инвазията в Англия. По-късно той отново се обвързва с Англия и се облагодетелства от проблемите, за които отпуска германски войски. (Очевадно той също е чел Николо Макиавели!)

 

Това е едно от най-големите мошеничества в историята на Европа: малка група немски князе събаря английския трон и издига Хановерите. След това използва влиянието си, за да забърка Англия във войни, и предоставяйки германски наемни войски, изцежда английската държавна хазна.

Задлъжняването отново е от полза за еврейските банкери и следователно за Илюминатите по пътя им към завладяване на света.