Читателски коментари

(за „Хоризонти“ от Лоис Макмастър Бюджолд)

 • 1. Des_ (1 февруари 2012 в 21:47)

  Много хубава поредица! С удоволствие я прочетох! :)

 • 2. khorin68 (18 март 2013 в 00:51)

  Неочакван завършек. Държеше ме в напрежение до края.

 • 3. mitakka (8 септември 2013 в 22:57)

  Все ми се струва, че тази поредица можеше да продължи още много. Така и не се разясни как са възникнали злините, как езерняците, на едно място имаше загатване за други унищожени континенти, до които героите можеха да си направят една-две екскурзийки. Но явно авторката е решила да спре преди да отегчи читателите.

 • 4. Ms.shadowhunter (17 юли 2016 в 01:13), оценка: 6 от 6

  Винаги когато попадна на толкова добре измислена и оригинална история се питам какво ли въображение е имал автора. Поредицата е пълна с изненади с обрати и не омръзва. Края напълно ме устройва, достътъчно загадки си останаха загадки, за да не стане банален и до самият епилог беше пълен с приключения. Тъкмо си мислиш, че можеш да предвидиш края и нещо ново изскача и преобръща всичко. Никой не може да спаси целият свят, но тази книга беше камък в морето, който вдигна вълни. ;)

 • 5. Ирена (2 август 2017 в 16:26)

  Като цяло добър замисъл ,но не чак толкова добро изпълнение. По-скоро прилича на любовен роман с примес на фентъзи. Нищо сюрпризиращо ,първоноачално персонажите завявяват претенци ,че ще се развият в дълбочина …Загатнати са някой „вечни“ въпроси.Към края трилогията започна да ми навява асоциации с д-р Куин — лечителката

 • 6. Дора (13 септември 2017 в 16:49)

  На мен пък ми омръзна от това вечно разяснение какво представлява същността, от къде се пръкват злините и какво причиняват на околната среда….

  Все едно читателите сме малоумни и трябва да ни се обяснява на всяка страница едно и също.

  Като цяло поредицата не е лоша, но можех да мина и без безбройните, тип булеварден роман, лигавщини.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.