Читателски коментари (за „Топ и Хари “ от Лизелоте Велскопф-Хенрих)

  • 1. itachi_hatake (24 юли 2012 в 00:07), оценка: 6 от 6

    Здравейте. Много хубав роман. За пет дни прочетох и трите тома, а ходя и на училище и си уча уроците. От една година и половина чета постоянно, няма ден в който да не чета поредният роман било от библиотеката на родителите ми или от този сайт, но никоя друга книга не ме е увличала така както Синовете на Великата мечка, не че другите книги който чета са безинтересни, скучни или нещо такова, но тази е просто уникално. От края на Януари 2012 до сега когато пиша този коментар т.е. средата на Юни съм препрочел тази книга четири пъти. Прехвърля ме при Твърдокаммения Харка Нощното око Стрелеца по бизони Убиеца на вълци Ловеца на мечки Токай-Ихто и неговата история, сякаш сам преживявам всичките приключения на Харка. Уникална книга трябва да се прочете от всеки. Преди да почна да я чета не вярвах, че мога да чета по 250–300 страници на ден, особено с мойте уроци (аз съм 10 клас), но се случи, така ме грабва. Дано и на вас да ви хареса така както на мен.

    • 2. Christos Zisiadis (2 август 2012 в 12:23)

      И аз като теб прочетох трите тома на твоята възраст, безспорно едно от най-интересните четива минали през моите ръце. Днес вече на 25 години, живея и уча в Лондон и наскоро поръчах и трите тома на Английски за да мога отново да проследя приключенията на героите. Лично за мен това ще е към 10-ти прочит,страхотна книга.

  • 3. Алекс (28 февруари 2015 в 11:32)

    Трите романа ми припомнят за времето когато и аз успях да се добера до тях чрез местната библиотека. Прочетох ги по реда по който ги намерих — първо том 3, после том 2 и последен том 1. Както и първия коментар бях така увлечен, че четях и денем и нощем и през часовете в училище. Всичко това се случи преди окло 40 години, но все още си спомням как в часовете момчето което седеше зад мен ме буташе в гърба, питайки коя книга чета. Бях толкова увлечен, че не му отговарях, макар че не е приятно да те ръчкат в гърба постоянно. Радвам се, че все още тези романи са привлекателни за младите хора. Успех на всички.

  • 4. Д.Димитрова (21 май 2015 в 09:03)

    Романът е прекрасен -един от най-хубавите спомени от детството ми. За съжаление 1 и 2 част дават грешка при свалянето им в epub формат

  • 5. Хари (22 май 2015 в 02:03)

    Безспорно един от най добрите индиански романи. Прочетох го за първи път около пети клас и оттогава поне още 30 пъти. (без преувеличение :)) Много по късно разбрах че авторката е прекарала над 15 години при различни племена на сиуксите. Резултатът е изключително правдиво представяне на тяхната култура и всекидневен бит. Уникален роман.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.