Романи

По-долу е показана статията за Мери Богиа от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Мери Богиа
Псевдоним Мери Лий Фалкън
Родена
Професия писател, медицински специалист
Националност Флаг на САЩ САЩ
Активен период 1966-
Жанр любовен роман, трилър

Мери Богиа (на английски: Mary Boggia) е американска писателка на произведения в жанра романтичен трилър. Пише под псевдонима Мери Лий Фалкън (на английски: Mary Lee Falcon).

Биография и творчество

Мери Линда Богиа е родена в Каликун, щат Ню Йорк, САЩ. Израства в Бъфало и Сиракуза. От малка е запален читател. Завършва през 1958 г. Централната гимназия на Делауер, където подтикната да пише от учителя си по английски език. След гимназията изучава изследване на туморни заболявания в „Roswell Park Clinic“ в Бъфало. След техническото обучение работи като лабораторен техник в Медицинския център в северната част на щата, специализирайки в областта на хематологията. През 1965 г. се премества с майка си в Тули, щат Ню Йорк.

Заедно с работата си опитва да пише романи. През 1966 г. е публикуван романтичен ѝ трилър в готически стил „The Dungeon“ (Тъмницата).

Произведения

Самостоятелни романи

  • Сватба край вълчето езеро, The Dungeon (1966) – издадена и като „Ljud I Natten“ и „Die Graue Burg im Wolfsee

Разкази

  • Retaliation (1975) – в списание „Mike Shayne Mystery

Източници

Външни препратки