Романи

По-долу е показана статията за Лори Армстронг от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Лори Армстронг
Псевдоним Лорелай Джеймс
Родена 24 юни 1965 г. (53 г.)
Професия писател
Националност Флаг на САЩ САЩ
Активен период 2000-
Жанр трилър, еротична литература
Награди „Шамус“
Съпруг Ерин Амстронг
Деца Лорън, Халей, Теса
Уебсайт http://www.loriarmstrong.com/

Лори Армстронг (на английски: Lori Armstrong) е американска писателка на бестселъри в жанра трилър. Пише и еротични уестърни под псевдонима Лорелай Джеймс (на английски: Lorelei James).

Биография и творчество

Лори Гуцмар Армстронг е родена на 24 юни 1965 г. в Южна Дакота, САЩ. Има брат. На 12 години се премества в Рапид Сити и там по-късно завършва Минно-технологичния институт. Омъжва се за Ерин Амстронг и заминават да работят за кратко в Минеаполис. После се връщат в Рапид Сити, където работят в семейния бизнес за гравиране на оръжия. Работи в областта на оръжейната търговия до 2000 г., когато напуска и се насочва към писателската си кариера.

Първият ѝ трилър „Blood Ties“ (Кръвни връзки) от поредицата „Джули Колинс, частен детектив“ е публикуван през 2005 г., става бестселър и получава няколко номинации за най-добър първи роман. Четвъртият роман от поредицата получава наградата „Шамус“.

През 2009 г. стартира и втората си криминална поредица „Мърси Гундерсън“, като първият ѝ роман „No Mercy“ (Без милост) също е удостоен с наградата „Шамус“.

През 2006 г. започва да публикува ерочини уестърни и съвременни любовни романи под псевдонима Лорелай Джеймс.

През 2010–2011 г. заедно с още 25 прочути автори на криминални романи се събират, за да напишат заедно експресивния трилър „Няма покой за мъртвите“. Освен него участници са Джефри Дивър, Питър Джеймс, Сандра Браун, Тес Геритсън, Джеф Абът, Реймънд Хури, Джон Лескроарт, и др., а световноизвестният Дейвид Балдачи изготвя предговора. Писателите влагат своята изобретателност, за да опишат превратната съдба на детектива Джон Нън, който се е справял перфектно в разследванията си. Но една-единствена грешка не му дава покой и последствията от нея го преследват с години.

Лори Армстронг живее със семейството си в Рапид Сити, Западна Южна Дакота.

Произведения

Като Лори Армстронг

Самостоятелни романи

Серия „Джули Колинс, частен детектив“ (PI Julie Collins)

  1. Blood Ties (2005)
  2. Hallowed Ground (2006) – награда „Уила Катър
  3. Shallow Grave (2007)
  4. Snow Blind (2008) – награда „Шамус
  • Dead Flowers (2013)
  • Baited (2014)

Серия „Мърси Гундерсън“ (Mercy Gunderson)

  1. No Mercy (2009) – награда „Шамус
  2. Mercy Kill (2011)
  3. Merciless (2013)

Като Лорелай Джеймс

частична библиография

Самостоятелни романи

  • Dirty Deeds (2006)
  • Running With The Devil (2007)
  • Wicked Garden (2008)
  • Wild West Boys (2010)

Серия „Каубои на асфалта“ (Blacktop Cowboys)

  1. Corralled (2010)
  2. Saddled and Spurred (2011)
  3. Wrangled and Tangled (2011)
  4. One Night Rodeo (2012)
  5. Turn and Burn (2013)
  6. Hillbilly Rockstar (2014)
  7. Wrapped and Strapped (2015)
  8. Hang Tough (2016)

Сборници

Източници

Външни препратки