Катя Милей

(автор)

По-долу е показана статията за Катя Милей от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Катя Милей
Родена
Професия писател
Националност Флаг на САЩ САЩ
Активен период 2012 -
Жанр любовен роман

Катя Милей (на английски: Katja Millay) е американска писателка в жанра съвременен любовен роман.

Биография и творчество

Катя Милей е родена в САЩ. Израства във Флорида. Завършва Гимназията по изкуства „Тиш“ към Нюйоркския университет, специалност „Филмова и телевизионна продукция“. След дипломирането си работи като телевизионен продуцент и учител по Филмово изкуство и сценаристика.

През 2012 г. е издаден дебютният ѝ роман „Морето на спокойствието“, първоначално самопубликуван, а после публикуван от издателство. Романът е история за първата любов между крехко момиче и самотно момче, Настя и Джош. Част от историята е разказана от Настя, част от Джош. Романът става бестселър и е удостоен с наградата „Алекс“ на Американската библиотечна асоциация. Обявен е за една от „Най-добрите книги на 2013 година“ от „Скуул Лайбръри Джърнъл“. Преведен е на повече от 15 езика по света.

Катя Милей живее със семейството си в Флорида.

Произведения

Самостоятелни романи

  • The Sea of Tranquility (2012)
    Морето на спокойствието, изд.: Тиара Букс, София (2015), прев. Димитрия Петрова

Източници

Външни препратки