Християн Трифонов
Черният куфар

Корица
„Черният куфар“ е повест, която усмихва широко още преди да е свършила първата страница. В началото и на моменти някои особености на героите напомнят за Том Сойер и Хъкълбери Фин. Има дори „пазарлък“ и психологизъм при ограда, но обектът не е самата тя. И като цяло, психологизмът не е само при оградата Също така… е комично натоварен
Разказвачът се вглежда в детайли от движенията – понякога проследява ръка, претърсваща джоб, друг път крака, насочващи се конкретно нанякъде. И всичко това обогатява погледа върху вътрешния живот на героите – виждаме колебание, смущение, паника, решителност. Именно по тези знаци се ориентира главният герой Джери.
Олицетворен е и ходът на небесните тела. Конкретността в някои техни дейности също не убягва на повествованието – например как точно пада нощта, луната какво прави и по какъв начин.
Това е история без джиесеми! (Звучи като „вафла без Е-та“ :D, щото е от село). Единственият може би се намира на една от илюстрациите – пристегнат от колана на… „невероятен звяр“.
Категория
Художествена литература
Дата на издаване
Формат
  • хартиена
Място за сдобиване с книгата
http://choveshkata.net/blog/?p=6024