Валентин Иванов, Кирил Добрев
Професия юнак

Корица
Елате в Приказната земя, описана от Кирил Добрев и Валентин Иванов в един зашеметяващ цикъл от разкази.
Завидни майстори на хумора и фентъзито, както и на българския фолклор и език, Добрев и Иванов показват, че дори в епохата на Хари Потър родните юнаци има с какво да изненадат и да се похвалят.
Ала ако си юнак по професия — а можем да смятаме, че освен част от героите им и двамата писатели са такива, — трябва да си готов на всичко: включително на саможертва в името на българската литература, доказала с историята си, че е способна да погребе дори безсмъртни умове…
На добрите дела на юнаците в произведенията на Кирил Добрев и Валентин Иванов често, ако не и задължително, се противопоставя законодателство, бюрокрация, мафия, връзкарство и прочее практически магии. Цикълът им с разкази е пропит с много българщина — почерпана от историята и приказките, та да се стигне до съвременното битие. Неизбежно и авторите, и техните юнаци достигат до осмиване на родната политика и общество, за които времето сякаш е спряло, защото изглежда те не се променят, както и не искат да се променят, а резултатът — също така неизбежно — е, разбира се, смях през сълзи.
 Емануел Икономов
(Из предговора към изданието на „Аргус“, 2006 г.)
Формат
  • PDF
Място за сдобиване с книгата
http://e-knigi.net/index.php?route=product/product&product_id=196