История, превърнала са в разтърсващ и забележителен филм!

Стивън Спилбърг

Деветгодишният Бруно не знае какво е това Холокост и няма никаква представа за жестокостите, които неговата страна е причинила на хората и в други страни. Единственото, което знае, е, че трябва да напусне уютния си дом в Берлин и да се премести в някаква далечна част на страната в усамотена къща, където няма с кого да си играе и направо умира от скука.

Тази ужасна досада свърша в деня, когато среща Шмуел — момче, водещо странно паралелно съществуване от другата страна на телената ограда и което, както и останалите хора там, ходи облечено с раирана пижама.

Една простичко написана, но разтърсваща история, в която няма жестокости, няма насилие, войната се подразбира, без да е описана, и именно защото всичко е само загатнато, толкова по-силни са нейните внушения.

Книга, която не се забравя, а остава дълго да занимава ума с въпросите за невинността и приятелството, както и за злото, пред което често се изправяме неподготвени.

Guardian

Джон Бойн е роден в Дъблин през 1971 г. Завършва английска литература в Тринити Колидж. През 1995 г. специализира творческо писане в университета на Ийст Англия. Автор е на шест романа, най-продаваният от които е „Момчето с раираната пижама“.

5,1 Момчето в раираната пижама
The Boy in the Striped Pijamas,

Издание:

Автор: Джон Бойн

Заглавие: Момчето с раираната пижама

Преводач: Иглика Василева

Година на превод: 2009

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо (не е указано)

Издател: intense; Локус Пъблишинг ЕООД

Година на издаване: 2009

Тип: роман

Националност: ирандска (не е указано)

Печатница: „Уникорп“ ООД

Редактор: Татяна Горчивкина

ISBN: 978-954-783-099-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/9015