Годината е 2059-а. Деветнайсетгодишната Пейдж Махони е част о т подземния свят на сционски Лондон — базирана в квартала Севън Дайвлс, наета от безмилостен прсстъпен гений, на име Джаксьн Хол. Работата й е да събира информация, да прониква в съзнанието на хората. Защото Пейдж е сънебродница, ясновидка, и в света на Сцион извършва престъпление със самото си съществувание.

В деня, в който животът й се променя завинаги, вали като из ведро. Нападната, упоена и отвлечена, Пейдж е пренесена в Оксфорд — град, пазен в тайна вече двеста години, управляван от могъща неземна раса. Тя е поверена на Лорда — рефаимско създание с тъмна с цвят на мед кожа и дълбоки, златисти очи. Той е неин господар. Неин наставник. Неин природен враг. Но ако Пейдж иска да си върне свободата, тя трябва да играе по правилата на т о зи затвор, където е изпратена за да умре.

 

 

Сезонът на костите е дебютното произведение на 22-годишната британска писателка Саманта Шанън, която пише, откакто е на 15. Книгата е част о т порсдица от седем книги и е публикувана от Bloomsbury Publlshing, издателството на Дж. К. Роулинг. Филмовите права вече са закупени от компанията на Анди Саркис. Появата на тази необикновено талантлива млада писателка оспори монопола на серии като „Здрач“ и „Игрите на Глада“ над световните световните бестселър класации.

Съдържание

Сезонът на костите 4,5

The Bone Season,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Саманта Шанън

Заглавие: Сезонът на костите

Преводач: Деян Кючуков

Издател: Сиела

Година на издаване: 2014

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2146

История

  1. — Добавяне

Библиоман