В „Кървавото евангелие“, първата книга от поредицата за Ордена на сангвинистите, Джеймс Ролинс и Ребека Кантрел съчетават завладяващо наука, мит и религия, за да ни представят свят, в който чудесата са изпълнени с нов смисъл и борбата между доброто и злото е много по-сложна, отколкото сме предполагали. В „Невинна кръв“ те отново ни водят до ръба на унищожението… и до най-дълбоките кътчета на въображението.

 

 

Свирепа атака в калифорнийско ранчо запраща археоложката Ерин Грейнджър обратно при сангвинистите — орден на безсмъртни, основан на кръвта на Христос със задачата да закриля света от зверовете, които дебнат в сенките и очакват удобен момент да излязат свободни на слънчева светлина. Следвайки пророческите думи, открити в Кървавото евангелие, написано от самия Христос и изгубено в продължение на векове, Ерин трябва да обедини сили с армейския сержант Джордан Стоун и мрачния загадъчен отец Рун Корза, за да открие и защити момче, смятано за облечен в плът ангел.

Тайнствен враг с огромни сили и ужасяващи амбиции издирва същото момче, но не за да спаси света, а за да ускори унищожаването му. Ако иска да се надява на победа, Ерин трябва да открие истината за детските години на Христос и да разбере какво е първото му истинско чудо — събитие, обвито в грях и унищожение, останало незавършено до ден-днешен и единствена надежда за света.

Търсенето на истината ще поведе Ерин и останалите през вековете и по целия свят, от прашните равнини на Светите земи до ледените води на Арктика, от катакомбите на Рим до желязна крепост в Средиземно море, и накрая до самите порти на Ада, където ги очаква съдбата им — и съдбата на целия свят.

Съдържание

Невинна кръв 5,1

Innocent Blood,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Джеймс Ролинс; Ребека Кантрел

Заглавие: Невинна кръв

Преводач: Венцислав Божилов

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: Английски

Издание: Първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: Роман

Националност: Американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД, Хасково

Излязла от печат: 22.04.2014

Редактор: Иван Тотоманов

ISBN: 978-954-655-480-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2385

История

  1. — Добавяне

Библиоман