Глория Голдбърг е зашеметяващо елегантна, безмилостно остроумна и безобразно властна. Сама е създала козметичната си империя „Глори“, сама е спечелила милиони, но смята, че е време да се оттегли и да остави на някого бизнеса. Тя има трима внуци, които вижда рядко. Но сега решава да ги покани в огромното си имение в Санта Фе, за да получи отговор на въпроса: „Кой от вас е достоен да наследи «Глори»?“. И не допуска, че ще се сблъска с отказ и липса на интерес към процъфтяващата й компания.

Дейзи Голдбърг е намерила своето място във филмовата индустрия. Брат й Мат се занимава с рекламата на известен бейзболен отбор. А братовчедка им Ракел е изявена юристка. Всеки от тримата харесва работата си, но дали харесва и живота си? И дали обидите, нанесени някога от Глория на родителите им, не ги тласкат към безсмислено упорство?

Уикендът е пълен с изненади — не само за Дейзи, Ракел и Мат, но и за Глория.

Ситуацията определено напомня „Крал Лир“ и това е очевидно за старата дама, но там, заключава с мрачна ирония тя, поне две от дъщерите искат кралството. Ще се сложи ли край на семейната война? Ще настъпи ли мигът на помирението?

 

„Страхотна история за невидимите връзки във всяко семейство… Много смешна, много съвременна, поднесена с хапливо остроумие и точно око за детайлите…“

Уошингтън Поуст

4 Изборът на Глория
Goldberg Variations,

Издание:

Автор: Сюзан Айзъкс

Заглавие: Изборът на Глория

Преводач: Красимира Абаджиева

Година на превод: 2013

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Обсидиан

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Абагар“ АД, В. Търново

Редактор: Силвия Падалска

Технически редактор: Людмил Томов

Коректор: Здравка Славянова

ISBN: 978-954-769-318-0

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/5534