Изчерпателната биография, получила одобрението на „Куийн“ и рок феновете по цял свят.

Лора Джаксън превръща в бестселъри биографиите на световни рок легенди и звезди от света на киното. В продължение на двайсет години тя проследява живота на звездите, като черпи информация от най-близките им хора, и успява да създаде изненадващо точни и изключително прецизни биографии. Телевизия „Скай“ твърди: „Когато трябва някой да се вмъкне в кръговете на богатите и известните, Лора Джаксън няма равна“.

Автор е на книгите: Брайън Джоунс: Неизвестният живот и тайнствената смърт на рок легендата; Стивън Тайлър: Биография; Брайън Мей: Пълна биография; Джон Бон Джоуви: Биография; Кийфър Съдърланд: Биография; Игълс: Полет във висините; Нийл Даймънд: Биография; Боно: Биография; „Куийн“: Пълна биография; Пол Саймън: Пълна биография; Шон Бийн: Биография.

 

 

Роден под името Фарух Булсара на остров Занзибар, Фреди Меркюри печели световна слава като фронтмен на една от най-известните британски рок банди на всички времена. В биографията, превърнала се в бестселър, авторката Лора Джаксън разкрива истината за култовия ексцентрик и показва същността на Фреди Меркюри.

Включени са ексклузивни интервюта с някои от най-близките приятели на певеца чак до трагичната му смърт, с първите членове на бандата „Куийн“, които допринасят за биографията на една от най-великите легенди в света на рока.

4,9 Фреди Меркюри
Freddie Mercury: Biography,

Издание:

Автор: Лора Джаксън

Заглавие: Фреди Меркюри

Преводач: Цветана Генчева

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Сиела Норма АД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011

Тип: биография

Националност: английска

Печатница: Печатна база Сиела

Излязла от печат: Ноември 2011

Отговорен редактор: Наталия Петрова

Редактор: Амелия Личева

Технически редактор: Божидар Стоянов

Коректор: Стела Зидарова

ISBN: 978-954-28-0999-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/8565